Melanzane alla parmigiana

0

Ergens was ik verbaasd dat dit recept nog niet op mijn blog stond… Ik heb deze melanzane alla parmigiana namelijk al zo vaak gegeten. En ook al zo vaak klaar gemaakt. Het is een van mijn favoriete zomerse recepten en ook weer zo makkelijk om klaar te maken. Vorige maand mocht ik al even een klein uitstapje maken naar Italië. Ik verbleef een aantal dagen aan het Gardameer en lunchte op een prachtig plekje aan het water. Daar was een groot buffet waar je als voorgerecht allemaal hapjes op kon scheppen. En daar stond ook een grote schaal met deze aubergines met heel veel Parmezaanse kaas. Je snapt, thuis moest ik nu een keer rustig en goed aan de slag om het recept uit te werken en het gerecht op de foto te zetten. Alsjeblieft, je gaat hier heel blij mee zijn!

melanzane alla parmigiana

Merk je het ook? Net als vorig jaar is het thema van de zomer recepten dat ze allemaal een Italiaans tintje hebben. Hou je nou niet van de Italiaanse keuken, geen nood! Er komt – en staat – genoeg anders lekkers online. Maar waar het hoofd en hart vol van zijn…. afijn, je snapt me! Ik was zo’n geluksvogel dat ik vorige maand met Vacanceselect alvast een paar dagen mocht voorproeven van mijn favoriete vakantieland. Ik verbleef een aantal dagen op hun glamping accomodatie Camping Weekend, zo fijn! En bij thuiskomst moest ik natuurlijk zelf de keuken induiken om deze melanzane alla parmigiana klaar te maken. Ik heb mijn vingers erbij afgelikt. Dus….

melanzane alla parmigiana

Hier lunchen…. hoe waanzinnig is dat?! Echt zo prachtig dit!

Melanzane alla parmigiana

Voor 1 ovenschaal:

  • 2 flinke aubergines
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes in blik
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 bol mozzarella
  • 2 takjes verse basilicum
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Nodig;</h4? ovenschaal, steelpan, grillpan

Bereiden:

Snij de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg ze op een schone snijplank en bestrooi met wat zout. Laat ze zo even liggen.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in de steelpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit en laat even meebakken.

Schenk de tomatenblokjes bij de ui met knoflook en voeg de oregano, rozemarijn en wat peper en zout toe. Breng aan de kook en laat zo’n 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus wat is ingedikt.

Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur deze in fijne snippers. Voeg toe aan de tomatensaus.

Verwarm de grillpan op het vuur zonder hier verder olie in te doen. Grill de plakken aubergine in zo’n 5 minuten per kant mooi bruin en met van die fijne grill strepen. Het kan zijn dat je dit in meerdere porties moet doen, dat ligt eraan hoe groot jouw grillpan is.

Snij intussen de mozzarella in dunne plakken. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vul de ovenschaal als eerste met een laagje tomatensaus. Leg hier de plakken aubergine op gevolgd door een laagje van plakjes mozzarella. Herhaal de lagen, dus weer tomatensaus, aubergine en mozzarella en eindig met de tomatensaus. Strooi hier rijkelijk de Parmezaanse kaas overheen.

Schuif de melanzane alla parmigiana voor zo’n 20-25 minuten de warme oven in. Serveer met brood of bijvoorbeeld bij deze Saltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie.

melanzane alla parmigiano

Ga je aan de slag met dit recept voor melanzane alla parmigiana? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.