Open lasagne met gegrilde courgette en aubergine

2

Hallloooo zomer! Wat een feestje zeg, dit weer! Ik geniet volop van de warmte en de zonnestralen. Eten doen we elke avond buiten en het lijkt wel alsof iedereen net een stukje vrolijker is met deze temperaturen. Van mij mag het dan ook nog heel lang duren voordat we weer naar binnen gaan…. Gelukkig staan we nog aan het begin van de zomer en is de zomervakantie in aantocht. Nog een kleine 2 weken en dan zijn de dames 6 weken vrij…en gaan we heerlijk nog een paar weken naar Italië. Deze open lasagne met gegrilde courgette en aubergine is de perfecte maaltijd op warme dagen en staat supersnel op tafel. Voor als je niet elke avond de bbq wilt aansteken, zeg maar…. 

open lasagne

Yes, we gaan dit jaar wederom naar Italië. Het is inmiddels wel bekend dat dit mijn favoriete vakantieland is. Het eten, de zon, de warmte, de taal, de mensen, ik word daar dus heel gelukkig van! Vorig jaar reisden we af naar Toscane en daar at ik in een klein stadje een open lasagne. Ik vond dat een briljant idee, want zo zet je dus in een mum van tijd een klassieker op tafel. En zeker in de zomer heb ik niet zoveel zin in ovenschotels en ook niet om lang in de keuken te staan.

open lasagne

Dan is deze open lasagne met gegrilde courgette en aubergine dus een goed alternatief. In plaats van lasagnebladeren gebruikte ik gegrilde groenten als laagjes tussen de saus. Ook handig om op die manier wat extra groenten toe te voegen aan een maaltijd. Want om eerlijk te zijn, dat schiet er hier ook nog wel eens bij in. Laat de zomer nu nog maar heel lang duren, ik ben er helemaal klaar voor!

open lasagne

Open lasagne met gegrilde courgette en aubergine

Voor 4 personen

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 kleine smaaktomaatjes
  • 400 gr tomatenblokjes in blik
  • scheut rode wijn
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tl oregano
  • 2 tl gedroogde tijm
  • Parmezaanse kaas
  • paar blaadjes verse basilicum
  • zout
  • peper
  • olie om te bakken

Nodig;

koekenpan, grillpan

Bereiden:

Schil en snipper de ui. Snij de steel van de paprika, daarna in kwarten, verwijder de zaadjes en snij dan in fijne blokjes. Maak de knoflook schoon. Halveer de kleine tomaatjes en snij fijn.

Verwarm een beetje olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Voeg het gehakt toe en bak gaar. Doe daarna de paprika en tomaatjes in de pan en bak kort mee. Blus de groenten en het gehakt af met een scheutje rode wijn en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Schenk de tomatenblokjes met de saus in de koekenpan en voeg oregano, tijm, peper en zout toe. Laat zachtjes koken.

Was de aubergine en courgette voorzichtig. Gebruik een scherp mes om lange plakken van ongeveer 0,5 cm van de groenten te snijden. Leg de plakken aubergine en courgette op een schone snijplank en bestrooi met een klein beetje zout. Dit is om het vocht uit de groenten te halen. Laat zo’n 5 minuten liggen en dep dan droog met een keukenpapiertje.

Verwarm ondertussen de grillpan op het vuur. Voeg geen olie toe! Grill de plakken aubergine en courgette zo’n 3 minuten per kant, tot de groenten zachter zijn geworden en er mooie grillstrepen op staan.

Snij de mozzarella in plakken.

Begin met het opbouwen van de open lasagne door eerst een plak aubergine op het bord te leggen, daarop een plak courgette. Schep wat van het gehaktmengsel op de groenten en leg dan weer een laagje aubergine en courgette hierop. Leg als laatste een paar plakken mozzarella op de laag met gehakt en bestrooi ruim met Parmezaanse kaas. Want daar kun je nooit genoeg van hebben toch…! Fijne zomer!

open lasagne

Ga je aan de slag met dit recept voor open lasagne met gegrilde courgette en aubergine? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen?  Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Het zou fijn zijn als er bij de ingredienten ook de aubergine en courgette (en de hoeveelheden) zouden zijn opgenomen

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.