Ga terug
+ servings
bananenbrood met pure chocola, recept voor bananenbrood zonder suiker, lekkerste bananenbrood, zelf bananenbrood bakken

Bananenbrood met pure chocola en kokos

Makkelijk recept voor het lekkerste bananenbrood met chocola
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Taart en cake
Nederlands
Zoet
Porties: 8

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 125 gram havermout
  • 150 ml volle yoghurt
  • 50 gram kokosolie
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 1/2 theelepel koekkruiden
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 100 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • snuf zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het bakpapier even vochtig onder de kraan, frommel tot een prop, trek voorzichtig uit elkaar en bekleed hier de cakevorm mee.
  • Zet de zeef op de mengkom en zeef de bloem boven de kom. Doe hetzelfde met het bakpoeder. Haal de zeef nu weg en voeg de havermout en koekkruiden toe.
  • Schenk de yoghurt in de mengkom en voeg de kokosolie toe. Zorg wel dat deze vloeibaar is, laat anders even smelten in een steelpannetje op laag vuur.
  • Tik de eieren boven de mengkom. Prak de banaan op een snijplank en voeg ook toe.
  • Gebruik nu de mixer met garde om de ingrediënten tot een beslag te mengen.
  • Hak de chocolade fijn. Het hoeft geen schaafsel te zijn maar niet al te grove stukken. Meng de chocolade en de kokosrasp door het beslag.
  • Schep daarna het beslag voor het bananenbrood met pure chocola en kokos in de cakevorm. Schuif deze voor 40 minuten de warme oven in. Hou de bovenkant van de cake in de gaten, elke oven is weer anders. Schenk de koffie in en geniet!
Calorieën: 263kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 6g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl