Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het bakpapier even vochtig onder de kraan, frommel tot een prop, trek voorzichtig uit elkaar en bekleed hier de cakevorm mee.
Zet de zeef op de mengkom en zeef de bloem boven de kom. Doe hetzelfde met het bakpoeder. Haal de zeef nu weg en voeg de havermout en koekkruiden toe.
Schenk de yoghurt in de mengkom en voeg de kokosolie toe. Zorg wel dat deze vloeibaar is, laat anders even smelten in een steelpannetje op laag vuur.
Tik de eieren boven de mengkom. Prak de banaan op een snijplank en voeg ook toe.
Gebruik nu de mixer met garde om de ingrediënten tot een beslag te mengen.
Hak de chocolade fijn. Het hoeft geen schaafsel te zijn maar niet al te grove stukken. Meng de chocolade en de kokosrasp door het beslag.
Schep daarna het beslag voor het bananenbrood met pure chocola en kokos in de cakevorm. Schuif deze voor 40 minuten de warme oven in. Hou de bovenkant van de cake in de gaten, elke oven is weer anders. Schenk de koffie in en geniet!