Bananenbrood met pure chocola en kokos

6

Afgelopen 2 weken vierden we hier vakantie. Echt even het tempo een flink stuk lager en niet al te veel op het programma. Ik merkte voor Pasen al dat de meiden echt zo moe waren. Natuurlijk van school, maar ook van druk gevulde weekenden. En zelf had ik ook wel even pauze nodig. Een moment om weer op te laden. De meivakantie stond hier dan ook in het teken van we zien wel of we wat gaan doen en anders is chillen ook heel fijn! En zo zijn er 2 weken omgevlogen…. Ik dook trouwens vorige week wel nog met Lise – mijn jongste – de keuken in om dit bananenbrood met pure chocola en kokos te bakken. Echt te lekker en een perfect recept voor deze zondag. Zet de koffie maar aan, de oven ook trouwens, en dan kun je direct aan de slag!

bananenbrood met pure chocola

Het ritme was er echt even helemaal uit hoor, tijdens deze vakantie. Normaal zorg ik er namelijk wel voor dat mijn meiden voldoende groente en fruit binnen krijgen. ’s Morgens wordt hier op schooldagen altijd gestart met een groene sap en de dames krijgen ook altijd fruit mee naar school. De afgelopen weken ging het niet zo hard met de fruitschaal en had ik ineens een overdosis aan flink rijpe bananen liggen.

bananenbrood met pure chocola

Lise stelde zelf voor om daar een cake met bananen mee te maken. En zo bakten wij dit bananenbrood met pure chocola en kokos. Ze vind het zo leuk om in de keuken te rommelen, wat dat betreft is ze een kind van haar moeder. Natuurlijk ging het er allemaal heerlijk chaotisch aan toe, maar ik heb ervan genoten. Zo heerlijk om samen met haar te bakken. En ze vond de cake zelf meer dan geslaagd. Dat wil wat zeggen, want normaal moet het zoet, zoeter zoets. Lekker kind! En lekker bananenbrood. Zeker maken hoor!

bananenbrood met pure chocola

Bananenbrood met pure chocola en kokos

Voor 1 bananenbrood:

  • 125 gr bloem
  • 125 gr havermout
  • 150 ml volle yoghurt
  • 50 gr kokosolie
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1,5 tl koekkruiden
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 100 gr pure chocola
  • 3 el kokosrasp
  • snuf zout

Nodig: zeef, mengkom, mixer met garde, cakeblik 25 cm, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het bakpapier even vochtig onder de kraan, frommel tot een prop, trek voorzichtig uit elkaar en bekleed hier de cakevorm mee.

Zet de zeef op de mengkom en zeef de bloem boven de kom. Doe hetzelfde met het bakpoeder. Haal de zeef nu weg en voeg de havermout en koekkruiden toe.

Schenk de yoghurt in de mengkom en voeg de kokosolie toe. Zorg wel dat deze vloeibaar is, laat anders even smelten in een steelpannetje op laag vuur.

Tik de eieren boven de mengkom. Prak de banaan op een snijplank en voeg ook toe.

Gebruik nu de mixer met garde om de ingrediënten tot een beslag te mengen.

Hak de chocolade fijn. Het hoeft geen schaafsel te zijn maar niet al te grove stukken. Meng de chocolade en de kokosrasp door het beslag.

Schep daarna het beslag voor het bananenbrood met pure chocola en kokos in de cakevorm. Schuif deze voor 40 minuten de warme oven in. Hou de bovenkant van de cake in de gaten, elke oven is weer anders. Schenk de koffie in en geniet!

bananenbrood met pure chocola

bananenbrood met pure chocola

Ga jij aan de slag met dit recept voor bananenbrood met pure chocola en kokos? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

6 reacties

  1. Goedemorgen,
    Wat lijkt mij dat een heerlijk bananenbrood.
    Nu zou ik graag willen weten of je de bloem kan vervangen door amandelmeel… zelfde hoeveelheid?

    Hartelijke groet, Marijn

  2. Ik heb het bananenbrood met chocola en kokos gebakken, maar ik miste echt wat suiker. We vonden het niet zo lekker.
    Nog ‘n vraag mbt de havermout … gebruik je havermoutvlokken of -meel?

    • Mind Your Feed op

      Oh jee, dat kan gebeuren! Ik vond het precies zoet genoeg, maar mijn bananen waren ook echt goed rijp! Volgende keer wel wat suiker of honing toevoegen, kan natuurlijk altijd! En ik gebruikte havermoutvlokken.

  3. Hoi hoi,

    Ik wil deze graag gaan maken! Kan ik speltbloem gebruiken? En werkt magere kwark ook ivp volle yoghurt?

    Bedankt alvast!

    Groetjes Kirsten

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.