Mexican melt sandwich met gerookte kip en avocado

0

Zo. De vakantie is officieel voorbij. De meiden weer naar school en ik weer volop aan de bak! Ik kan niet ontkennen dat ik het ook helemaal prima vind dat er weer een beetje ritme in de week is gekomen. Vakantie is natuurlijk heerlijk, maar ik mis dan altijd een beetje mijn ruimte in huis. Is dat ergens herkenbaar of ben ik nu heel raar? Maakt ook niet uit, ik vond het in elk geval erg prettig om mijn eigen gang te gaan in huis en weer lekker te rommelen in de keuken. Op de een of andere manier doe ik dat toch niet zo als de dames thuis zijn…. Ik maakte deze Mexican melt sandwich klaar. Een luxe broodje voor de lunch met gerookte kipfilet en avocado. En wat een feestje was dat zeg!

mexican melt sandwich

Ik krijg zo vaak de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. En nu ik bezig ben met mijn nieuwe bedrijf op te zetten – waarin ik ondernemers help hun online bereik en zichtbaarheid te vergroten – stel ik die vraag regelmatig ook aan anderen. Want voor iedereen is het toch zo dat je van bepaalde zaken om je heen nou eenmaal erg enthousiast wordt? In mijn geval is dat eten, haha…. maar iedereen haalt ergens zijn inspiratie vandaan. Mijn tip is dan ook altijd om lijstjes aan te maken, inspiratielijstjes!

mexican melt sandwich

Zo at ik deze Mexican melt sandwich een paar weken terug bij een strandclub. Het was lekker weer en ik – thanks voor dat ik zelfstandig ondernemer ben – nam mijn laptop mee naar het strand. Natuurlijk moest er ook geluncht worden! Ik kende al wel de tuna melt sandwich, maar deze Mexicaanse variant is ook wel erg lekker. En ik vond mijn eigen versie stiekem nog beter gelukt dan die van de strandtent, dus dit broodje komt vaker op tafel!

mexican melt sandwich

Mexican melt sandwich met gerookte kip en avocado

Voor 2 personen:

  • 2 volkoren pistolets
  • 4 el halfvolle kwark
  • 1/2 ui
  • 1/4 rode peper
  • 150 gr gerookte kipfilet
  • 1 avocado
  • 1 el maiskorrels
  • 2 a 3 kleine tomaatjes
  • 4 el oude kaas, geraspt
  • wat rucola of sla

Nodig; rooster van de oven, snijplank, scherp mes, lepel

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het rooster er alvast uit.

Snij de pistolets in de lengte doormidden en besmeer alle 4 de halve pistolets met een eetlepel kwark.

Schil en snipper de ui. Snij de rode peper heel fijn. Halveer de tomaatjes en snij daarna in blokjes. Laat de mais even uitlekken.

Snij de gerookte kipfilet in dunne plakjes. Schep de avocado uit de schil en snij ook in dunne plakken.

Leg nu dakpansgewijs de kipfilet en avocado over de broodjes. Bestrooi dan de Mexican melt sandwich met de ui, rode peper, mais en tomatenblokjes. Strooi als laatste flink wat geraspte kaas over de broodjes.

Schuif de Mexican melt sandwiches voor 8 – 10 minuten de warme oven in. Serveer met wat rucola en chilisaus!

mexican melt sandwich

Ga jij aan de slag met dit recept voor Mexican melt sandwich? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.