X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
gepocheerd ei, ei pocheren, makkelijk recept, met avocado toast, en spek, luxe lunch, Pasen, brunch, ontbijt

Gepocheerd ei met avocado toast en spek

0
By Mind Your Feed on 29 maart 2023 Feest, Lunch, Ontbijt

Gepocheerd ei…. We gaan richting Pasen en ik ga je inspireren met de lekkerste recepten met eieren… Vandaag een heerlijk lunch gerechtje, of superdeluxe ontbijtje, met een gepocheerd eitje. Yes, dat rijmt en ik vind gepocheerde eieren toch zo’n feestje! Helemaal op een avocado toast met krokante spek en een beetje honing…. Het eiwit van de eieren is namelijk gestold en het geel van het ei loopt dan zo heerlijk uit over de knapperige spek… Maar dat niet alleen, bij gepocheerde eieren kook je de eitjes namelijk niet, maar gaan we ze pocheren, dat geeft echt een ander (paas)ei…. Leuk om eens te proberen voor de feestdagen!

Gepocheerde eieren op een luxe toast met frisse avocado spread, krokant gebakken ontbijtspek en een klein druppeltje honing. Wat een feestje is dit, want ik vind dat we met Pasen wel lekker mogen uitpakken. Of je deze eitjes nu als luxe ontbijtgerecht op tafel zet, er uitgebreid mee gaat lunchen of ze serveert bij een gezellige Paasbrunch, ik weet zeker dat ze goedgekeurd worden!

gepocheerd ei, ei pocheren, makkelijk recept, met avocado toast, en spek, luxe lunch, Pasen, brunch, ontbijt

Gepocheerd ei met avocado toast en spek

Gepocheerde eieren. Pocheren is een bereidingstechniek waarbij je de eieren dus niet kookt. Bij pocheren maak je het ingrediënt zachtjes gaar, op een temperatuur onder het kookpunt. Je kunt bijvoorbeeld ook vis pocheren, of kip, groenten en fruit. Deze manier van bereiden zorgt voor een zachte structuur van het ingrediënt en zo zijn gepocheerde eitjes dus hele zachte eitjes. Een hele andere manier van bereiden dan een zacht gekookt eitje dus!

Ik vind dat we wel lekker mogen uitpakken met Pasen en ga dus voor gepocheerde eitjes op avocado toast. Avocado op toast is een hele makkelijke en lekkere manier om je broodje gezond te beleggen! De combinatie van avocado en ei werkt natuurlijk altijd al erg lekker, en bij dit recept voeg ik daar nog wat krokant gebakken ontbijtspek aan toe. Wat een feest zo!

gepocheerd ei, ei pocheren, makkelijk recept, met avocado toast, en spek, luxe lunch, Pasen, brunch, ontbijt

Hoe maak je dan een gepocheerd ei? Ik heb het jaren geleden eens geleerd van een echte pro en ik moet zeggen, het is niet heel eenvoudig, maar als ik het kan, kun jij het ook…. Pocheren is dus garen op temperatuur onder het kookpunt, dus je brengt eerst het water in de pan aan de kook maar draait daarna het vuur zacht. Ook voeg je wat azijn toe aan het water, dit zorgt voor een betere stolling van het ei. 

Met een pollepel of spatel maak je vervolgens een draaikolkje in het water. Je breekt het ei boven een kopje of kommetje en laat het ei – dus zonder schil! – vanuit het kopje zachtjes in de draaikolk glijden. Doordat het water draait, krijgt je gepocheerde eitje een mooie vorm. In de temperatuur van zo’n 90 graden, stolt het ei perfect in ongeveer 3 minuten, het is dan gestold aan de buitenkant, maar nog zacht van binnen. Perfectie!

gepocheerd ei, ei pocheren, makkelijk recept, met avocado toast, en spek, luxe lunch, Pasen, brunch, ontbijt

Avocado toast recepten

Avocado op brood, ik doe dat dus echt best vaak! Je kunt avocado natuurlijk als plakjes toevoegen aan je broodbeleg, maar je kunt er ook een heerlijke spread mee maken. Een beetje zoals guacamole, maar dan met de smaken die je zelf wilt of passen bij de andere ingrediënten die je op je broodje doet. Wat dacht je bijvoorbeeld van :

  • Avocado toast met spinazie en champignons
  • Sandwiches met gerookte zalm en avocado
  • Oosterse kip burgers op een broodje met avocado dressing
  • Avocado toast met ei en oude kaas
  • Spelt wraps met tonijn en avocado

gepocheerd ei, ei pocheren, makkelijk recept, met avocado toast, en spek, luxe lunch, Pasen, brunch, ontbijt

gepocheerd ei, ei pocheren, makkelijk recept, met avocado toast, en spek, luxe lunch, Pasen, brunch, ontbijt

Gepocheerd ei met avocado toast en spek

Makkelijk recept voor toast met frisse avocado mousse, krokante ontbijtspek en gepocheerd ei
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Lunch, Ontbijt
Nederlands
Feestelijk, Kerst recepten, Ontbijt recepten
Servings: 2

Nodig

  • Grillpan
  • Grote pan
  • Schuimspaan
  • Schaaltje

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood (desem, spelt)
  • 1 avocado
  • 6 plakken ontbijtspek
  • 2 eieren
  • 4 druppels citroensap
  • peper
  • zout
  • 2 theelepels honing
  • 4 eetlepels azijn
  • tuinkers

Bereiden

  • Verwarm de grillpan op het vuur, voeg geen olie toe en bak hier de plakken ontbijtspek in tot ze knapperig zijn. Schep uit de pan maar draai het vuur niet laag. Leg de sneetjes brood nog even kort in de pan tot ze lekker krokant zijn.
  • Schep de avocado uit de schil en prak deze fijn. Voeg een paar druppels citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Eieren pocheren klinkt ingewikkeld, maar met mijn truc gaat dit zeker lukken!
  • Breng een pan met water aan de kook, draai dan het vuur laag zodat het water niet blijft koken, voeg de azijn toe. Breek het ei en laat het in een schaaltje glijden. Maak in de pan met water een draaikolkje door met een houten lepel snel te roeren. Laat hier het ei voorzichtig in glijden en laat zo'n 3 tot 4 minuten in het warme water draaien, tot het wit is gestold. Doe hetzelfde met het tweede ei. Schep het ei voorzichtig met een schuimspaan uit de pan.
  • Besmeer de sneetjes brood met de avocadospread, leg hier de plakken geroosterde spek op en druppel daar wat honing over. Leg het gepocheerde ei on top en voeg nog wat frisse tuinkers toe.
Calorieën: 245kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 8g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

gepocheerd ei, ei pocheren, makkelijk recept, met avocado toast, en spek, luxe lunch, Pasen, brunch, ontbijt

Ga jij aan de slag met dit recept voor zalmsalade? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.

avocado recepten eieren recepten Kerst lunch recepten paasbrunch recepten pasen
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleHuzarensalade
Next Article Kipcocktail met mango en avocado
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Turkse eieren

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.