Wrap’s, I love them! Echt, als ik inspiratieloos ben, en ja, dat gebeurt echt, dan is een wrap altijd goed! Meestal maak ik als lunch een goedgevulde wrap klaar, want wat bloem, melk en een eitje heb ik altijd wel in huis. Daarna is het een grote zoektocht in mijn koelkast naar restjes, nog iets waar ik dol op ben. Bij mij gaat er eigenlijk nooit eten weg, doodzonde! Wat leftover groenten, wat frisse blaadjes sla of spinazie, zoiets heb ik altijd nog wel liggen. En dan maak je dus in een handomdraai een lekkere maaltijd, voor tussen de middag of ook voor in de avond. Deze spelt wrap met tonijn en avocado zette ik ook op een doordeweekse ochtend in elkaar, en ik heb zitten lunchen als een koningin!
Je zou toch denken dat ik elke maaltijd van te voren al heb bedacht en dat mijn eetplanning er reuze geordend uit ziet. Nou, niets is minder waar…. Ik vind mezelf af en toe maar een nep-foodblogger, want als je toch soms zou zien hoe chaotisch het er hier achter de schermen aan toe gaat… Haha! Vaak begin ik in de ochtend heel enthousiast in de keuken, om er halverwege achter te komen dat ik ook zelf nog wat moet eten. De ene keer snoep ik dan van een ontbijtrecept dat ik al heb klaar gemaakt, de andere keer pik ik alvast wat van de avondmaaltijd weg. Maar echt lunchen, dat doe ik niet vaak…. Het viel mij ook op dat er de laatste tijd niet veel lunch recepten online zijn gekomen, en ik weet heel goed hoe dat komt!
Deze spelt wrap met tonijn en avocado maakte ik afgelopen week klaar toen ik vond dat ik eens wat beter voor mezelf moest zorgen. Er zit totaal geen logica meer in mijn eetpatroon, en omdat ik zo druk was geweest de laatste tijd, móest ik van mezelf even de tijd nemen om te gaan lunchen. Gewoon zitten, aan tafel – niet achter de laptop!! – en even de tijd nemen voor mijn maaltijd. Hoe vaak doe jij dat eigenlijk, eten terwijl je nog half aan het werk bent? Vast ook veel te vaak, en waarom eigenlijk? Ik bedoel, zo moeilijk is het toch niet om even een half uurtje los te komen van die computer? Ik ben ook schuldig hoor, maar ik ga daar echt verandering in brengen.
De wrap zou je trouwens al wel goed van tevoren kunnen klaar maken. Handig als je dit gerechtje mee wilt nemen naar kantoor, of misschien wel als gezonde snack voor onderweg naar vakantie. Ik weet zeker dat ik deze snelle wrap in deze vakantie nog vaker op tafel ga zetten, steeds met een andere vulling. Er liggen altijd genoeg restjes in de koelkast, en mijn inspiratie is wat dat betreft nog lang niet op. Omdat ik maar een klein beetje speltbloem gebruik in deze wrap, is ie lekker licht maar wel vullend. Dit is een blijvertje!
Spelt wrap met tonijn en avocado
Voor 2 wraps, 1 per persoon:
- 50 gr speltbloem
- 100 ml plantaardige melk
- 2 eieren
- 1 blikje tonijn (MSC)
- 1 avocado
- 2 el Griekse yoghurt
- 1/2 limoen
- 2 takjes verse koriander
- 2 handjes snijbiet (of spinazie)
- peper
- zout
- olie om in te bakken
Nodig; mengkom, schaaltje, koekenpan, staafmixer, hoge mengbeker
Bereiden: Meng in een kom de speltbloem met de melk en de eieren. Roer met een garde tot een glad beslag.
Verwarm wat olie in een koekenpan en schep de helft van het beslag in de pan. Bak op middelhoog vuur de spelt wrap aan beide zijden mooi bruin. Er zullen bellen ontstaan in de wrap, dit is goed!
Bak beide wraps en ga dan verder met de vulling.
Giet de tonijn af en doe in een schaaltje.
Snij de avocado rondom doormidden, draai de beide kanten in tegengestelde richting en haal de helften van elkaar af. Verwijder de pit van de avocado en schep het vruchtvlees in een hoge mengbeker. Voeg hier de Griekse yoghurt en het sap van 1/2 limoen aan toe en doe de takjes koriander in de beker, doe naar smaak wat peper en zout erbij en gebruik de staafmixer om een gladde avocado puree te maken.
Meng de avocado puree met de tonijn.
Leg op elke wrap een handje snijbiet. Kun je dat niet vinden, gebruik dan spinazie. Schep nu het tonijn avocado mengsel over de 2 wraps, rol ze op en genieten maar!
Ga je aan de slag met dit recept voor spelt wrap met tonijn en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
2 reacties
Ziet er heerlijk uit!
Leuk om zelf wraps te maken! Tonijn en avocado vind ik echt een goede combinatie!
Ze zijn heerlijk