Wraps met pulled champignons

0

Oh, ik hou hiervan hoor!! Een simpele twist aan een gerecht geven en tadaa, er staat ineens een vegetarisch recept op tafel! Hoe leuk en lekker is dat? Je hebt vast gehoord van pulled chicken of pulled pork. Langzaam gegaard vlees dat je daarna uit elkaar pulled. Oftewel, met een vork los trekt. Zo staat er bijvoorbeeld een heerlijk recept voor Indonesische pulled chicken op de blog. En deze keer heb ik hetzelfde gedaan – nou ja bijna dan – met champignons. En dus noem ik dit pulled champignons. Die een heerlijke vegetarische vulling voor deze wraps zijn. Beetje salade en zelfgemaakte knoflooksaus erbij en smullen maar!

Ik ben al een tijdje bezig met wat bewuster geen vlees eten. En dan niet alleen vlees laten staan, zodat er een soort kaal gerecht over blijft. Nee, echt op zoek naar alternatieven voor op mijn bord. Natuurlijk kun je daar in de supermarkt genoeg van vinden, maar zelf maken is altijd leuker! En lekkerder, vind ik toch nog steeds.

We hadden het er laatst thuis al over…. vaker vegetarisch eten is echt een goed idee, maar dan willen we niet zomaar de kip vervangen door kip stuckjes of de gehakt door gehackt. Nee, het mag wel wat creatiever dan dat en ik vind het ook echt belangrijk om mijn groenten binnen te krijgen. En zo kwam ik op het idee voor deze pulled champignons.

Of nou ja, ik vond het idee op Pinterest. Volg je mij daar al? Ik pin elke dag de lekkerste recepten die ik daar tegen kom op mijn borden, om zo ook jou weer te inspireren. En in mijn zoektocht naar inspiratie voor vegetarische gerechten, kwam ik daar dus pulled mushrooms tegen. Daar moest ik meer van weten. Wist je bijvoorbeeld dat oesterzwammen heel makkelijk te pullen zijn? Ze hebben zo’n prachtige structuur en je kunt ze eenvoudig uit elkaar trekken. Ideaal dus voor een vega versie van pulled chicken of pulled pork en zo ontzettend lekker!

Wraps met pulled champignons

Voor 2 personen: 

  • 150 gr oesterzwammen
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 limoen
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl sambal (optioneel!)
  • 2 el ketjap
  • 1 el chilisaus
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl Chinese 5 spices poeder
  • 4 kleine wraps 
  • gemengde sla
  • rauwkost; kleine tomaatjes en groentekiemen
  • zelfgemaakte knoflooksaus

Nodig; wokpan

Bereiden: Anders dan bij pulled chicken of pulled pork – waar ik meestal een vork gebruik om het vlees uit elkaar te trekken… is het bij de oesterzwammen toch makkelijker om dit met je handen te doen!

Trek de oesterzwammen in fijne slierten. Borstel de kastanjechampignons nog even en snij deze in fijne reepjes.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in fijne stukjes. De zaadjes liet ik zitten, maar hou je niet van pittig dan kun je deze verwijderen. 

Verwarm de sesamolie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan. Doe de oesterszwammen en kastanjechampignons in de pan en bak deze zo’n 5 minuten zachtjes mee. 

Schenk de ketjap bij de pulled champignons en pers de limoen uit boven de pan. Doe ook de sambal (optioneel, ik hou van pittig!), chilisaus, paprikapoeder en Chinese 5 spices in de pan en laat nu nog 5 minuten zachtjes pruttelen tot de champignons gaar zijn en de saus wat ingedikt.

Beleg de wraps met wat gemengde sla en pulled champignons en serveer met zelfgemaakte knoflooksaus!

Ga jij aan de slag met dit recept voorwraps met pulled champignons? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Foto’s: Cooked by Renkse

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.