Zelf knoflooksaus maken

2

Even snel zelf knoflooksaus maken…. ik doe het werkelijk zo vaak dat ik verbaasd ben dat dit recept nog niet op mijn blog te vinden is… Ja echt, ik denk dat ik bijna elke week wel ergens een knoflooksausje bij op tafel zet en mijn recept bestaat ook echt uit een paar ingrediënten die standaard in huis zijn. Nu het mooie weer eraan komt, en hopelijk ook door gaat zetten, zal dit sausje steeds vaker op tafel komen. Wat dacht je van bij gepofte aardappels van de bbq? Of bij een stukje vis. Lekker bij een broodje shoarma natuurlijk. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Echt, als je eenmaal zelf eens een keer knoflooksaus hebt gemaakt, wil je nooit meer anders!

Echt, zelf knoflook saus maken is zo eenvoudig. Ik zou het bijna geen recept durven noemen… het is echt een sausje, voor even snel erbij. Ik maakte al eens eerder aioli, je weet wel die knoflook-mayonaise dip. En ook tzatziki, waarin nog frisse komkommer is verwerkt. Maar dit recept voor knoflooksaus is zelfs nog eenvoudiger. Slechts een paar ingrediënten en je kunt aan de slag!

Zelf knoflooksaus maken

Voor 1 portie knoflooksaus:

  • 6 el volle yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse peterselie
  • snuf peper

Nodig: schaaltje, knoflookpers

Bereiden: Aan de lijst met ingrediënten valt al te zien dat dit nauwelijks een recept te noemen is. Toch wilde ik je deze hack om zelf een snelle knoflooksaus te maken niet onthouden.

Doe de yoghurt met de mosterd in een schaaltje. Pers de teen knoflook erbij uit. 

Snij de verse peterselie heel fijn en voeg samen met een snuf peper toe aan het schaaltje. Roer de ingrediënten door elkaar en klaar is je zelfgemaakte easy peasy knoflooksaus. Laat het bbq-seizoen nu maar komen!

Ga jij aan de slag en zelf knoflooksaus maken? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

    • Mind Your Feed op

      Hoi! Deze saus kun je zeker even bewaren, net als dat yoghurt na het openen van het pak wel even houdbaar is. Zet dan wel afgesloten weg, in de koelkast!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.