Bloemkool wafels met gerookte zalm en avocado

14

Wafels! Wat een feestje wanneer er wafels op tafel komen! De meiden zijn er gek op en in het weekend maak ik ze graag klaar, bijvoorbeeld bij het ontbijt. Dan maak ik eigenlijk altijd een zoete variant, maar wist je dat je ook heel goed hartige wafels kunt bakken? Bijvoorbeeld deze bloemkool wafels. Die zijn heerlijk als lichte lunch. En met een topping gerookte zalm en avocado is dit echt genieten hoor! Ik gebruik in deze hartige versie geen bloem, maar wel oude kaas. Daardoor worden de wafels heerlijk krokant én hebben ze een lekkere pittige bite. Dit is nog eens lunchen 2.0!

Nu het steeds mooier weer wordt en de Paasdagen weer voorbij zijn, krijg ik zin in lichte voorjaarsgerechten. Niet alleen in de avond, maar ook voor de lunch. Toen ik mijn recepten-planning voor de komende weken aan het maken was, was dat een duidelijk thema. Afgelopen week dook ik eindelijk weer een dag met Renske de keuken in en hebben we weer heel wat lekkere gerechten op de foto gezet. Waaronder dus deze bloemkool wafels met gerookte zalm en avocado. Wat een feestje zeg!

Natuurlijk hielden we ons tijdens het koken aan de 1,5 meter afstand! Dat gaat gelukkig in mijn keuken heel goed. Wat een genot om weer samen aan de slag te gaan en nieuwe gerechten uit te werken. Ik moet je zeggen dat ik dat best wel had gemist…. de afgelopen weken waren hier natuurlijk ook anders dan anders. En werken terwijl de rest van het gezin de hele dag thuis is, lukte niet altijd even goed. We hebben samen een heleboel lekkers op de foto gezet, die recepten komen er allemaal snel aan! Beloofd!

Ik maakte dus onder andere deze hartige bloemkool wafels klaar. En ik heb daarmee een nieuwe lievelingslunch ontdekt hoor! Knapperige wafels met een lekkere bite door de kaas die ik toevoegde, ik voel een kleine verslaving opkomen… Deze wafels maak je klaar met slechts 3 ingrediënten en daar zit verder geen bloem of meel bij. Ook ideaal als je op zoek bent naar een koolhydraatarm alternatief voor de lunch. Ik ga zeker nog verder met experimenteren met hartige wafels, want mij smaakten ze erg goed!

Bloemkool wafels met gerookte zalm en avocado

Voor 2 personen:

  • 300 gr bloemkool (roosjes)
  • 3 (kleine) eieren
  • 75 gr oude kaas
  • 1 tl chilipoeder
  • snuf peper
  • 50 ml volle yoghurt
  • 4 takjes verse peterselie
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1/2 avocado
  • 1/2 rode ui
  • verse groentekiemen

Nodig: keukenmachine met foodprocessor, wokpan, mengkom, wafelijzer

Bereiden: Snij de roosjes van de bloemkool in stukjes en doe ze in de foodprocessor van de keukenmachine. Maal tot fijne korrels. 

Zet een wokpan op het vuur, voeg hier geen olie aan toe en bak de bloemkool ‘rijst’ hier z’n 3 minuten in aan. Blijf omscheppen, je wilt de bloemkool niet laten aanbakken maar wel even het vocht eruit bakken. Zet het vuur uit en laat de bloemkool afkoelen.

Doe de bloemkool samen met de eieren en oude kaas in de mengkom. Snij 3/4e van de verse peterselie fijn en voeg dit samen met het chilipoeder en een beetje peper toe aan het beslag voor de bloemkool wafels. Meng alle ingrediënten door elkaar.

Verwarm het wafelijzer en schep de helft van het beslag op het ijzer. Zet het ijzer op middelhoge temperatuur, de bloemkool wafels bak je in zo’n 6 – 8 minuten gaar. Weersta de verleiding om tussentijds het wafelijzer te openen, daarmee trek je de wafels kapot. Laat ze langzaam garen!

Meng ongeveer 50 ml volle yoghurt met het laatste beetje fijn gesneden peterselie. Beleg de bloemkool wafels met de gerookte zalm, wat plakjes avocado, een beetje yoghurt en verse groentekiemen. Enjoy!

Ga je aan de slag met dit recept voor bloemkool wafels met gerookte zalm en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Foto’s: Cooked by Renske

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

14 reacties

  1. Hallo,
    Lijkt me superheerlijk en wil het graag maken, maar ik heb geen wafelijzer. (Wil er eerlijk gezegd ook niet 1 aanschaffen.) Kan ik deze wafels ook in de oven maken? Zo ja op welke temperatuur en hoe lang. Alvast bedankt voor je antwoord.
    Groetjes, Els

    • Mind Your Feed op

      Hi Els,
      Ik wilde ook nooit aan een wafelijzer… toen toch voor mijn verjaardag gevraagd en ik pak het apparaat er toch regelmatig bij. Maar ik begrijp het wel hoor! Ik zou er dan kleine pannenkoeken van bakken, probeer eens of dat lukt! Gewoon in de pan, op niet al te hoog vuur, ook ongeveer 4 minuten per kant.

  2. Dit lijkt me geweldig, ik ga het snel proberen! Hopelijk lukt het met mijn simpel wafelijzer, ik kan de temperatuur niet instellen.

    • Mind Your Feed op

      Dat moet vast goedkomen, mijn wafelijzer is ook niet zo fancy hoor! Vooral geduld hebben, en niet het wafelijzer te snel willen open maken!

  3. Dit recept is echt waanzinnig lekker! Inmiddels al 3x gemaakt. Ik heb geen wafelijzer, maar in de koekenpan werkt dit ook prima. Ik kijk geregeld op je site voor inspiratie en maak je recepten graag. (het werd eens tijd dat ik een reactie achterlaat hahaha! 🙂

    • Mind Your Feed op

      Ah wat super leuk om van je te horen! En wat fijn dat de bloemkoolwafel-pannenkoeken zo in de smaak vallen! Blijf lekker rond kijken voor inspiratie en lief dat je een berichtje achter laat!

  4. Lijkt me heerlijk! Ik heb ook geen wafelijzer maar wel een grillpan en als het ook in een koekenpan kan is dat misschien wel het eenvoudigst. Ga het gauw maken.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.