Avocado toast met spinazie en kastanjechampignons

0

Het was het voornemen van 2018. En van 2019 ook geloof ik. En ik heb het dit jaar gewoon weer op mijn lijstje gezet. Tot nu toe gaat het best aardig, kan ik je zeggen! Waar ik het over heb? Over mijn lunch! En mijn voornemen om daar weer wat meer aandacht aan te besteden… Niet meer steeds voor die standaard boterham met kaas te gaan. Alhoewel ik dat ook erg lekker vind hoor, maar het is vrij saai. Omdat ik van mijn broodje graag een feestje maak, ging ik voor deze avocado toast met spinazie en champignons. Kijk, zo krijg ik ook nog eens erg makkelijk mijn veggies binnen. Win-win zou ik zeggen!

Met de best gevulde bedrijfskantine van het land…. moet ik eerlijk bekennen dat ik nog steeds vaak voor makkelijk ging. Eigenlijk in het zelfde patroon van toen ik nog op kantoor werkte. Een snelle boterham bij de computer, ondertussen nog half verder aan het werken. Niet echt de tijd nemen om te genieten van mijn broodje én geen tijd nemen voor even pauze.

Nou zal dat deze week zeker wel lukken, om steeds een feestje van mijn lunch te maken. Ik ben namelijk in Oostenrijk en eet tussen de middag op de piste. Wat heerlijk, pannetjes met Tiroler gröstl of een kom Goulashsoep. En als ik weer thuis ben, pak ik mijn balans weer op en ga ik voor deze avocado toast met spinazie en kastanjechampignons!

Avocado toast met spinazie en kastanjechampignons

Voor 1 lunch:

  • 2 volkoren boterhammen
  • 1/4 avocado
  • 50 gr bladspinazie
  • 50 gr kastanjechampignons
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • chilivlokken 
  • 1 el Parmezaanse kaas

Nodig; broodrooster, wokpan

Bereiden: Borstel de kastanjechampignons schoon en snij ze in fijne stukjes. 

Verwarm wat olie in de wokpan en bak de champignons in ongeveer 7 minuten gaar. 

Voeg de balsamico azijn toe samen met de spinazie en laat deze slinken. Draai het vuur uit.

Toast 2 volkoren boterhammen in een broodrooster of op een grillplaat.

Prak de avocado fijn en besmeer hier de boterhammen mee. Strooi wat chilivlokken over de avocado.

Schep dan de balsamico champignons met de spinazie over de avocado. Maak de avocado toast met spinazie en kastanjechampignons af met wat Parmezaanse kaas. Buon appetito!

Ga jij aan de slag met dit recept voor avocado toast met spinazie en kastanjechampignons? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.