Frozen cappuccino + winactie Café Intención

42

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik gek ben op een goede kop koffie! Of dat nou gewone zwarte koffie is, een espresso, een latte of cappuccino, ik vind het allemaal even lekker! En op zomerse zonnige dagen, voeg ik daar graag een favoriet aan toe. Namelijk een frozen cappuccino! Echt een feestje als je het mij vraagt, heerlijk verkoelend maar toch een lekker kopje koffie. Vandaag is de aftrap van de Fairtrade week en vertel ik je graag meer over de eerlijke koffie van Café Intención. Hou jij je daarmee bezig, waar jouw koffie vandaan komt? En op welke wijze de koffie wordt verhandeld? Oh, en ik heb nog wat leuks! Je kunt namelijk een heerlijk koffiepakket en hele leuke koffiemokjes winnen. En uiteraard deel ik mijn recept voor de frozen cappuccino met je. Lees snel verder!

frozen cappuccino

Ik ben helemaal on a roll hoor…. Vorig jaar ging ik al aan de slag met een koffie cocktail en een heerlijk dessert met koffie. En rond Pasen zette ik een chocolade koffie cake op tafel. Ik hou er wel van om een beetje te experimenteren in de keuken. En hoewel de frozen cappuccino die ik vandaag met je deel niet heel lastig te maken is – maar wel heel lekker – vond ik het wel belangrijk om daar goede koffie voor te gebruiken. Want dat proef je namelijk echt! En slappe bakkies doen we niet aan….

frozen cappuccino

Café Intención

Voor deze frozen cappuccino ging ik ook weer aan de slag met de koffie van Café Intención. Deze koffie is biologisch en heeft het Fairtrade keurmerk. Deze week is het Fairtrade week waarin aandacht wordt gevraagd voor fairtrade producten. Café Intención komt van kleine boerenorganisaties in ontwikkelingslanden die onder Max Havelaar voorwaarden verkopen.

De boeren ontvangen een eerlijke prijs voor hun product en zijn zo in staat te investeren in onderwijs, zorg, infrastructuur en teelttechnieken. Hierdoor kunnen zij voor zichzelf zorgen en voor een betere plek in de handelsketen. En voor de koffiebranche, die volgens mij nog veel groter is dan ik me kan voorstellen, vind ik het prettig om hier wel over na te denken. Hoe zit dit bij jou, ben jij bezig met waar jouw producten vandaan komen en hoe deze verhandeld worden? Deze Fairtrade week lijkt mij mooi om daar eens wat meer bij stil te staan!

frozen cappuccino

De Bombardon

Ik mag 5 van jullie vandaag kennis laten maken met de koffie van Café Intención! Hoe leuk is dat? En ik maak het nog leuker, want ik doe je er ook 2 mooie koffiemokjes bij cadeau. Deze koffiemokken zijn beschilderd door de medewerkers van de Bombardon – waar ik laatst die heerlijke chocolade koffie cake bakte – en dus super uniek! Doe dus zeker mee aan de winactie om ook van deze eerlijke koffie te kunnen genieten. En natuurlijk deel ik ook mijn recept voor de frozen cappuccino onderaan deze blog nog met je!

frozen cappuccino

Winactie

Wil jij ook genieten van de eerlijke koffie van Café Intención? Zo uit een kopje of misschien wel om het recept van mijn frozen cappuccino uit te proberen? Dan heb ik wat leuks! Ik mag namelijk 5 x een goodiebag met koffie en mooie koffiemokjes weggeven. Deze koffiemokjes zijn gemaakt door de mensen van de Bombardon en zijn dus echt one of a kind!

Wat moet je doen om kans te maken op een van deze goodiebags?

  • Laat hieronder een reactie achter; vertel mij wat jouw zomerse koffie-drankje is!
  • Geef een geldig e-mail adres op! Na afloop van de winactie zoek ik per mail contact met je.
  • Natuurlijk geef je Mind Your Feed een like op Facebook en op Instagram.
  • En share the happiness, deel je dit bericht voor me op social media of geef je de pagina van Cafe Intención een like, dan vind ik dat heel leuk!

De winactie duurt tot 12 mei 2019, 12.00 uur. De winnaars ontvangen een berichtje van mij!

frozen cappuccino

Frozen cappuccino

Voor 2 glazen:

  • 2 koppen Café Intención espresso
  • 2 handjes ijsblokjes
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 blokjes pure chocola
  • Slagroom
  • Chocolade schaafsel

Nodig; 2 glazen

Bereiden: Zet 2 koppen sterke Café Intención espresso.

Leg 1 blokje pure chocola in elk glas en schenk hier de espresso overheen.

Laat de koffie nu eerst afkoelen! Voeg dan flink wat ijsklontjes toe aan het glas. Doe dit pas als de koffie echt goed koud is, anders smelten de klontjes direct en heb je vooral waterige koffie….

Schenk dan de amandelmelk bij de espresso. Wil je er echt een verwenmoment van maken, maak de frozen cappuccino dan af met wat slagroom en chocoladeschaafsel. Laat de zomer maar komen!

frozen cappuccino

Ga jij aan de slag met dit recept voor frozen cappuccino? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met Café Intención. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

42 reacties

  1. Dit ziet er echt heel lekker uit! Vanmiddag ga ik tiramisu maken, maar m’n favoriete toetje is toch wel speculoos affogato! Yum yum! Voor in de zomer wil ik zeker een keer ijskoffie gaan maken!

  2. Bij mijn favo zomerse drankje twijfel ik tussen ijskoffie (espresso+suiker+melk+ijsklontjes) of een lekker (bruisend) watertje met verse gember, citoen en munt erin!

  3. Mijn favoriete drankje in de zomer met koffie is toch wel mijn eigen ijskoffie.
    In een mooi lang koffieglas maak ik een halve koffie verkeerd. Hierin, een mooie bol ijs. Dit kan vanilleijs zijn, maar caramelijs is helemaal heeeeeerlijk! Stukjes caramel erover, of wat caramelsaus, oh verrukkelijk.

    Wat ook heerlijk is? Koffie verkeerd met een schep suiker in een ijsvormpje in de vriezer. Smakelijk toetje!!

  4. Mandy van Rossum op

    Mijn ultieme favo koffiedrankjes:
    Als ik voor fancy ga, wordt het de affogato, deze maak ik net waar ik op dat moment zin in heb. Bijv: Ben & Jerry’s met goede espresso.
    Als ik voor simpel ga dan espresso met ijsblokjes, altijd goed!

  5. Anique Hellings op

    Mijn favoriete koffie drankje is in zowel de zomer als de winter latte macchiato. Ik heb eigenlijk nog nooit ijskoffie gehad. Maar de Frozen cappuccino ziet er heerlijk uit en die zou ik graag eens maken deze zomer.

  6. Ik ben dol op de ijskoffie van de foodmarket in Breda, verslavend gewoon! Leuk om je recept een keer na te maken, ik zal je taggen!
    Groetjes Saskia
    Happyenhealthy

  7. Ingrid Jolink op

    Ik ben een beetje van de oude stempel en houd me meestal bij smorgens een cappuccino en verder zwarte koffie maar dit brengt me zeker op ideeën… Moet me toch maar eens aan de Frozen cappuccino wagen, en verder zie ik hier ook heel wat lekkere tips; laat die zomer maar komen!

  8. Ik maak graag een ijskoffie. Ik begin met het zetten van sterke espresso, die dan de koelkast in gaat. Als deze is afgekoeld gaat die in de glaasjes met crushed ICE (gewoon ijsblokjes) scheutje caramelsiroop. En dan aftoppen met slagroom, wat caramelsaus en soms nog wat nougatine erover gestrooid ! Heerlijk relaxmoment!!!

  9. Maureen van Egdom - Brand op

    Wat een leuke winactie. Ik doe zeker mee. Ik hou ook van goeie koffie. Lekker sterk een met een volle smaak. Ik lust ook alle koffie drankjes, espresso, zwart, cappuccino enz. Vorige zomer heb ik ook geëxperimenteerd met ijskoffie. Lekker sterke espresso gezet en in de vriezer in ijsblokjes houder gedaan. Gecrushed met lekkere romige melk en verse slagroom met koffieboontjes van chocola bovenop en wat cacao poeder. Mhh krijg zin om dit recept ook te maken straks. Hopelijk wordt het weer snel beter en kan ik er lekker van genieten in de zon op t balkon. Ziet er heerlijk uit. Fijne dag!

  10. Ik heb pas een experiment gedaan met een espresso en een ijsblokje met sterke munt smaakje en dat in je espresso laten smelten en verder laten afkoelen tot een heerlijk koel drankje. Je kunt natuurlijk ook een scheutje tia Maria of een ander kleurtje erin doen.
    Wel goed koelen in de ijskast, en daarna heerlijk drinken .
    Gr. Hanny van het Kaar

  11. Anneke Harreman op

    Hallo, kan een heel verhaal ophangen hoe heerlijk ik ijskoffie vind, maar eerlijk gezegd heb ik het nog nooit gemaakt of geproefd.. Wat ik wel doe, is soms jouw recepten maken, en ik moet zeggen ;er zitten smakelijke dingen bij. Ik zou het leuk vinden om te winnen, omdat ik jou een beetje volg, en het gewoon leuk is om op Facebook te kunnen zeggen dat je iets gewonnen hebt! Fijn weekend!

  12. Wat ik heel lekker vind in de zomer is zelfgemaakte ijskoffie. Sterke koffie zetten, dit in de blender doen met slagroom en lekker vanilleijs. Even blenden tot een dikke romige drank. Bolletje vanilleijs (of ander lekker ijs) in een glas doen en de ijskoffie eroverheen schenken. Rietje erbij. Heerlijk! Variant erop: koffie blenden met slagroom en ijsblokjes ipv vanilleijs. Wel een bolletje vanilleijs in het glas.

  13. Anouk Sluys op

    Mijn perfecte zomerkoffie bestaat uit
    Combinatie van havermelk en kokosmelk met 1 kopje sterke koffie, ijsklontjes en een lekkere toef vegan slagroom !

  14. Ben ik heel saai als ik zeg dat ik eigenlijk elk seizoen voor koffie verkeerd ga? In de zomer heb ik soms zin in koud, dan maak ik ijskoffie met kokosmelk. Erg lekker! 🙂

  15. Nisha Phull op

    Wat een leuke actie Reny! Hét drankje is toch wel de Carajillo, van een vriend die het Westland had verruild voor Mexico maar altijd bij thuiskomst dit drankje graag voor zijn vrienden maakte.
    En het gaat om het juiste roermoment 😉
    Ijsblokjes, espresso en dan likeur 43, meer niks maar fantastisch, saludos! Groetjes Nisha

  16. Anita H. op

    Ik heb vaak ijskoffie in een horecazaak gedronken, maar ik heb die eigenlijk nog nooit zelf gemaakt. Ja, per ongeluk koffie koud laten worden en dan drink ik ‘m gewoon nog op, haha. Ik bereid mijn koffie meestal met kokosmelk, cacao of chocolade en vanille; die smaakt koud sowieso ook best goed.

  17. Cafe glace, dat is dessert en drinken tegelijkertijd. Heerlijk hoe het ijs smelt en de koffie zoet en romig maakt

  18. Mijn favoriete zomer ijskoffie is frappé. In Griekenland drink je de lekkerste en daar koop ik ook de Griekse Nescafé Frappé. In een longdrinkglas 2 theelepels Nescafé , 1 theelepel suiker en een beetje ijskoud water mixen met een Grieks frappediser net zolang dat het een schuimige massa is en dat je het glas op zijn kop kan houden. 4 ijsklontjes erbij en wat koud water toevoegen . Laat de zomer maar komen

  19. Wat leuk, ik doe graag mee aan de actie! het liefste drink ik zwarte koffie. Om er iets meer pit aan te geven, doe ik een brokje pure chocolade in het filter met de filterkoffie. Easy, maar toch net wat extra!

  20. Gewoon een bakkie koffie is altijd lekker. Eigenlijk neem ik niet de tijd om zomers ijskoffie te maken maar dat zou wel super lekker zijn!!

  21. Ik maakte ijskoffie altijd met oploskoffie. Sinds kort hebben we een koffiebonen machine en nog niet de goede koffie gevonden.
    Benieuwd hoe de Frozen Cappuccino wordt met deze bonen

  22. ☕☕☕ whoop whoop whoop ☕☕☕ wat een superrr actie ik doe heel erg graag mee,ben dol op koffie, zelfgemaakte ijskoffie is erg verkoelend en erg lekker op een heerlijke hete dag.met Lekkerr veel ijsklontjes hmmm echt een verwenmomentje.Frozen cappuccino
    Voor 2 glazen:

    2 koppen Café Intención espresso
    2 handjes ijsblokjes
    100 ml amandelmelk
    2 blokjes pure chocola
    Slagroom
    Chocolade schaafsel ga ik zeker proberen. een van deze goodiebags is zeer welkom ☕♥️

  23. Birgitta op

    Ik drink veel thee o.a groene thee citroen maar vanaf nu denk ik dat ijskoffie wel eens erg verslavend lekker zal kunnen zijn !

  24. Never not coffee…wat voor weer het ook is koffie is altijd goed. Haver -cappucino of lekker pittig zwart. In de zomer is ijskoffie super: met kokosmelk cacao nibs en slagroom een heerlijke verwennerij 🙂

  25. Rosalinda op

    wat een leuke actie….. mijn zomer drankje is toch wel een lekkere koffie met een heerlijk bolletje ijs erin aftoppen met slagroom en een likeurtje

  26. Xaviera Jamie op

    Zomerkoninkjeskoffie

    Ingrediënten

    * slagroomspuit
    * 3,5 dl zoete room
    * 1 dl sterke espresso
    * 3 el bruine suiker
    * 0,5 dl suikersiroop
    * aardbeienpuree

    Bereiding
    Schenk de gekoelde espresso, de room en de suikersiroop in de slagroomspuit.
    Sluit de slagroomspuit goed af, schud deze en zet er een patroon in.
    8 to 10 keer krachtig schudden.
    Bewaar het gerecht in de koelkast tot je het serveert.
    Giet wat aardbeienpuree in een glas en vul het bij met de op geschuimde espressoroom. Garneer met een aardbei op de rand van het glas! Lekker met een beschuitje met verse aardbeien!

  27. Liza Markx op

    Mijn favo ijskoffie is een dubbele espresso, een scheutje maple syrup, 100 ml oatly melk, 5 ijsklontjes. Alles in de blender en klaar! Yum!

  28. Mijn ultieme zomerse drankje blijft toch echt wel een ijskoffie met extra veel slagroom en chocolade schaafsel als afsluiting. De smaakt van sterke koffie samen met de zoetheid van slagroom en het bittere van de chocola is de beste combinatie ooit!

  29. Marielle van schijndel op

    Oh een heerlijke ijskoffie! Een echte sterke griekse frappe of een ijskoffie met 2 bolletjes boerenjongensijs zoals ik in kroatie altijd kreeg….echt genieten

  30. Jammmmm! Hoe lekker ziet dit eruit zeg!
    Ik hou van koffie! Warm, koud, who cares! 😀 Ik doe graag mee!
    Vorig jaar zomer een nieuw espresso apparaat gekocht waarbij we zelfs melk koud konden opschuimen dus daar had ik een ijskoffie mee gemaakt, lekker zeg!
    Ben ook reuze benieuwd naar dit recept.. snel maken als het mooi weer is!

  31. Ilse Salamat op

    Wat een heerlijk recept . Die koffiecake ziet er ook super uit zeg.
    Mijn favoriete zomerdrankje is ook icecoffee.
    Maar wat ook lekker is is deze smoothie

    – 1 bevroren banaan in plakjes
    – 1 shot koude espresso
    – 2dl amandelmelk
    -1/2 tl cacao poeder
    Eventueel beetje ahorn siroop.
    Alles in de blender en het genieten kan beginnen.

  32. Jummie, dit klinkt lekker. Favoriet hier kop koffie met shot espresso, bevroren banaan, vanille extract en kokosmelk in de blender. Heerlijk koude koffieshake. Uiteraard met bovengenoemde koffiebonen; al jaren niets anders. Ik drink niet veel koffie, maar als ik het drink, moet het goed en eerlijk zijn!

  33. Wat een leuke eerlijke winactie. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik geen creatieve kookgeest heb. Ooit heb ik op Corfu een heerlijke frappuccino gehad, daar reed ik elke dag een stuk voor om. Wat er in ging, weet ik niet (smaak van koffie en chocola en nog iets…), maar lekker dat het was. Daarom lijkt het mij geweldig om jouw recept, met de geschenken van de winactie, te mogen maken

  34. Op Bali heb ik de allerlekkerste ijskoffie gedronken….OOIT! Met vanille ijs en honing. We hebben het recept gekregen, maar het werd nooit zo lekker als die op Bali. Dat is nu 9 jaar geleden en elk jaar, als het zonnetje weer lekker staat te stralen, probeer ik het weer…

  35. Wat een lekkere winactie, ben verslaafd aan koffie Dus ik doe graag mee !
    Mijn lievelings zomer koffie is ijskoffie. Maar ik ga deze ook zeker proberen kreeg bij het lezen en kijkend naar de foto er al trek in

  36. Hristiyanna op

    Kan het niet laten om aan een kopje hazelnootsmaakkoffie te denken met wat kokosmelk, enkele blokjes ijs en een theelepel Baileys-koekjes en room. Perfecte combinatie voor de heetste dagen!

  37. Wow dit pakket is klare koffie ! Dat klinkt niet verkeerd! Wij zijn gek op koffie…” zuivere” koffie met een goede afkomst! Dochterlief houdt erg van ijskoffie het liefst met caramel.Manlief van sterke koffie. Ik hou meer van cappuccino en koffie verkeerd. Je recepten ga ik snel proberen! Dit pakket past goed bij ons..willen t graag (uit) proberen.

  38. Weer een leuke winactie! Ik deel graag mijn/ons favoriete ijskoffie recept!
    Mijn moeder is vandaag jarig en is dol op goede koffie. Voor haar maak ik vaak ons favoriete zomerkoffiedrankje. Zo ook vandaag! Een kopje sterke koffie met hierin een aantal bolletjes goede kwaliteit vanille-ijs. Hierbij kan naar wens nog een smaaksiroop van bijvoorbeeld Monin bij. Er is veel keus uit de smaakjes maar pistache en amaretto zijn wel onze favorieten.
    Het drankje is zacht door het ijs, maar ook pittig door de koffie, perfecte combinatie.
    De koffie in de drankjes is het belangrijkste, je merkt direct als het een ander soort koffieboon is of wanneer de kwaliteit minder is. Deze koffie hebben wij nog nooit in huis gehad, dus zijn benieuwd hoe deze in het drankje smaakt.
    Alles geliked en gedeeld!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.