Tiramisu affogato + winactie!

37

Zomer, kom maar door! Stiekem kan ik niet wachten op lekker veel buiten zijn. Op lange zwoele zomeravonden waarop we buiten kunnen eten. En natuurlijk op onze vakantie naar Italië die ook dit jaar weer op de planning staat! Aftellen maar…. In elk Italiaans restaurant vind je affogato op de menukaart, een nagerecht dat bestaat uit de heerlijke combi van stevige espressokoffie en romig ijs. Superlekker en een mooie afsluiter van een uitgebreid diner. Omdat je natuurlijk nooit genoeg inspiratie hebt voor toetjes die je zo op tafel tovert – hallo spontane etentjes met vrienden – vandaag dit recept voor tiramisu affogato. En ik mag ook weer 5 goedgevulde goodiebags met koffie weggeven. Lees snel verder!

tiramisu affogato

Vorige maand kon je lezen dat ik door Café Intención was uitgenodigd voor een koffie workshop. Tijdens de workshop maakte ik onder andere een gin-tonic koffie cocktail, maar ging ik ook aan de slag met ijskoffies en nagerechten met koffie. Ik heb je beloofd dat je het recept voor affogato nog van me tegoed had. Deze maakte ik met de espressobonen van Café Intención, die hebben een krachtige en lichtkruidige smaak, perfect voor dit zomerse toetje!

tiramisu affogato

Affogato is Italiaans voor verdronken. Het bolletje roomijs wordt verdronken in de hete espressokoffie en zo ontstaat een geweldige combinatie van warm en koud, van stevig en romig. Eigenlijk bestaat dit nagerecht uit slechts 2 ingrediënten, namelijk koffie en ijs. Maar je kunt er natuurlijk heel veel lekkers aan toevoegen om er een nog feestelijker toetje van te maken. Zo bedacht ik deze tiramisu affogato, met savoiardi (lange vingers), chocola en een klein scheutje amaretto. Ik kan je zeggen, tiramisu stond nog nooit zo snel op tafel….

tiramisu affogato

tiramisu affogato

Winactie

Net als vorige keer dat ik een recept met de koffie van Café Intención met je deelde, mag ik ook nu weer 5 van jullie heel blij maken met een goed gevulde goodiebag. Niet alleen de 100% Arabica koffie zit daarin, ook de espresso melange die bestaat uit Arabica en Robusta bonen krijg je erbij. Kun je mooi de tiramisu affogato maken….!

Wat moet je doen om kans te maken op een van deze goodiebags?

  • Laat hieronder een reactie achter; vertel mij welke affogato jij met koffie zou maken?
  • Geef een geldig e-mail adres op! Na afloop van de winactie zoek ik per mail contact met je.
  • Natuurlijk geef je Mind Your Feed een like op Facebook, volg je mij op Twitter, Instagram of Bloglovin
  • En share the happiness, deel je dit bericht voor me op social media of geef je de pagina van Cafe Intención een like, dan vind ik dat heel leuk!

De winactie duurt tot 30 juni 2018. De winnaars ontvangen een berichtje van mij!

tiramisu affogato

tiramisu affogato

En dan nu het recept voor tiramisu affogato! Laat de zomer maar komen!

Tiramisu affogato

Nagerecht voor 4 personen: 

  • 300 ml Café Intención espresso
  • 8 bollen vanille roomijs
  • 8 savoiardi / lange vingers
  • 25 gr pure chocola <70%
  • 2 tl cacaopoeder
  • Scheutje amaretto naar smaak

Nodig; 4 glazen

Bereiden: Maak 300 ml Café Intención espresso klaar. Heb je een machine waarin je koffiebonen gebruikt, zet dan stevige espresso. Gebruik je een filterkoffieapparaat, maal de espressobonen dan eerst tot koffie in een koffiemolentje en zet sterke koffie.

Schenk in elk glas een scheutje amaretto. Schep daarna 2 bollen ijs in elk glas. Steek de savoiardi in het ijs.

Hak de pure chocola tot grove snippers. Strooi over het ijs een beetje cacaopoeder en wat chocoladesnippers.

Schenk als laatste de hete espresso over het vanille-ijs. Serveer direct!

tiramisu affogato

Ga je aan de slag met dit recept voor tiramisu affogato? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met Café Intención. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

37 reacties

  1. Anneke Harreman op

    Ik probeer veel van je recepten!
    Ik zou het ontzettend leuk vinden om de prijs te winnen! Deze met amaretto ga ik zeker op een familie diner maken! Leuk… En lekker, bedankt!
    Groetjes Anneke

  2. Deze heerlijke bonen ga ik combineren met het koffielikeurtje uit Portugal. Dat wordt een hemelse combinatie. Stukje pure chocolade erbij met sinaasappel. Heerlijk in de avond op het balkon

  3. Hola, we zitten toevallig op een camping in Toscane, ik heb jouw recept aan de barman laten zien en vanavond kunnen we 3x deze tiramisu afogato ophalen!!! Service? Ja hele goede service!!! Dus… Vanavond ws genieten voor ons!!! Ik zou erg graag deze koffie willen winnen om er dan thuis nogmaals en dan zelfgemaakt van te genieten. Ik heb ook al een aantal recepten van jou hier op de camping gemaakt. Allemaal goed te dien in de tent!! Xxx thanks en ciao☀️

  4. Marlies van Soldt op

    Deze Italiaanse klassieker maak ik heerlijk met vanille-ijs en wat caramel mascarpone en dan zou ik het overgieten met een Café Intención espresso
    en natuurlijk bestrooien met (veel) chocoladeschaafsel. Dat is voor mij pas een echte Afgogato

  5. Oh jammie! Dat moet ik komende week eens gaan maken 🙂
    Maar dan met baileys, stracciatella ijs, speculaas, uiteraard een heerlijk espressootje en een topping van chocoladevlokken

  6. Melanie Zevenbergen op

    Ik ben zelf niet zo gek op tiramisu, maar mijn vriend wel. Dus erg crea ben ik er niet mee, dus ik zou lekker nerdie jouw recept aanhouden. Want die ziet er wel heel goed uit! En dan kan hij lekker smikkelen, terwijl ik een sterke espresso voor mezelf zet.
    Melanie

  7. Ik vind koffie alleen lekker in combinatie met chocola dus ik zou dit maken met chocolade ijs en Amaretto. Dan heeft het weinig meer te maken met tiramisu maar wel erg lekker. Als ik het koffiepakket win dan zou ik ook bonbons willen maken met tiramisu ganache.

  8. Mijn zwager maakt beste tiramisu van de wereld, misschien zou mij dat lukken met deze koffie. En ijskoffie vinden we heerlijk met mijn man. Dan zou ik zeker tiramisu en ijskoffie uitproberen.

  9. Ik zou eerst jouw recept maken, zeker te weten dat ik daarvan zou smullen!!
    En een volgende met een scheurje Tia Maria en cantuccini!! Delizioso

  10. Ingrid Dekkers op

    Ik zou eerst jouw recept maken, zeker te weten dat ik daarvan zou smullen!!
    En een volgende met een scheurje Tia Maria en cantuccini!! Delizioso

  11. Ik zou jouw recept aan houden, heerlijk en snel,
    want ik mag zelf de lange vingers niet hebben. Dus voor mezelf iets met amandelmeel gemaakte koekjes.
    kunnen mijn gasten genieten van jouw recept en ik van mijn koolhydraatarme versie.

    fijne avond!

  12. Ik was aan het googlen voor een lekker recept en kwam bij jou terecht. Dus hup gelijk naar FB zodat ik je kan volgen en daar stuite ik op je win actie.. nou ben ik verzot op tiramisu dus nu duimen dat ik jou versie kan maken! Je heb in elk geval een fan erbij! Je recepten zien er heerlijk uit, ga zo door!

  13. Ik zou graag aan vegan affogato maken. Heerlijk met een bolletje choco ijs van Perfect World en een glutenvrij oreo koekje erbij 🙂

  14. Eerst een stukje pure chocolade in het glas. Vervolgens de hete espresso eroverheen om de choco op te lossen, dan een klein scheutje baileys. Dan het bolletje roomijs en afmaken met gebrande hazelnoten en mini-marsmellows 🙂 en smullen maar!

  15. Claudette louwerse op

    Ik zou een affogato maken met kokos en chocolade.
    Dus sterke espresso over een bolletje Dr, Gruschnabbel snow white kokosijs met een scheutje Mozart gold chocolade likeur. Afgetopt met pure chocoladerasp en gerapte kokos.

  16. Dorian van Haren op

    Ik heb je net “ontdekt” op fb en ben meteen FAN en heb me ingeschreven voor de nieuwsbrief ! Wat ziet dit er verrukkelijk uit, ik volg jouw recept voor ik zelf ga experimenteren, maar ipv amaretto probeer ik honingrum die ik nog van een vorige vakantie heb staan!
    Ik ben wel ‘happig’ op het mooie pakket, om meteen aan de slag te gaan..

  17. Dit recept is al hemels, maar ik wil heel graag de Licor 43 Baristo uitproberen om er nog een Spaans tintje met extra koffiesmaak aan te geven Een beetje chocola erbij maakt het dan wel echt af voor mij!
    Ik geniet alvast voor

  18. Deze tiramisu affogato klinkt wel ontzettend lekker! Ik denk dat ik een bolletje chocolade ijs zou overgieten met een espresso. Misschien een beetje dikke room er op en wat schuddebuikjes of wat koekkruimels en smullen maar! Voor de volwassen versie kan er misschien een beetje Bailey’s of Amarula in.

  19. Klinkt goed, vooral met de aankomende hittegolf. Ik denk dat ik het heel zomers zou maken met witte chocoladestukjes op de bodem. Daaroverheen een bolletje citroenijs, platgeduwd zodat het het glas afsluit. Daarbovenop een laagje ijskoude limoncello. Tot serveren zet ik dit terug in de vriezer. Zo blijft het lekker koud. Om er bij het serveren voorzichtig de espresso overheen te gieten. Volgens mij krijg je dan met iedere lepel wat heerlijke koffie, semi-gesmolten ijs en een zoete tegenhanger van de witte chocolade.

  20. Nog nooit tiramisu affogato geprobeerd, maar aan het recept te zien wordt het een ervaring om nooit te vergeten! Ik zou hem maken met extra pure chocolade, citroenijs en een scheutje Baileys. Ik ga alvast voorgenieten 🙂

  21. Jouw recept lijkt me ontzettend smakelijk. Als ik hem zelf zou maken, zou ik hem willen proberen met stukjes brownie, geroosterde amandelen en kokosrasp.

  22. Een lekkere koffie van Cafe Impericon, een bolletje karamelijs in de koffie, een toef slagroom erbovenop en als topping een een lekker wafel waarmee je het oplepelt. Heerlijk zomers.

  23. Jouw recept lijkt me erg lekker, dus die ga ik vast nog een keer maken. Maar voor morgen wordt koffie met chocolade-ijs en een scheutje rum. En ja natuurlijk wel met een toef slagroom en een lange vinger.

  24. Ik houd het op de 2 ingrediënten koffie en ijs. Wissel alleen de soorten ijs af. Vanille-ijs of een lekker straciatella-ijs. Zo geniet ik van het pure en lekkere van koffie en het zomerse ijs.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.