X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
bosvruchten trifle

Bosvruchten trifle met chocoladecake

3
By Mind Your Feed on 19 december 2016 Feest, Zoet

Er staan niet heel erg veel toetjes op mijn blog. Dat komt omdat ik echt liever voorgerechten en hoofdgerechten eet dan dat ik voor een nagerecht kies. Laatst ging ik uit eten en kon ik kiezen uit een 3- of 4-gangen menu. Brutaal als ik soms wel eens kan zijn, vroeg ik aan de chef of ik ook een 3-gangen menu mocht krijgen, maar dan wel met de eerste 3 gangen uit het 4-gangen menu. Ja, echt, liever voor- en hoofdgerechten dan een toetje. Maar met Kerst maak ik een uitzondering. Bijvoorbeeld voor deze bosvruchten trifle met chocoladecake. Die is nog lekker licht, dus daar is nog wel een plekje voor!

bosvruchten trifle

Bij ons thuis vieren we Kerst altijd met het hele gezin. Mijn ouders, zus en zwager, broertje en zijn vriendin, mijn zusje, tante, en nog ontzettend veel kinderen. Een drukke bende dus, maar wat ontzettend gezellig. Meestal spreken we het zo af dat iedereen een gang klaar maakt, zodat er niet 1 iemand de hele dag in de keuken hoeft te staan. Dit jaar heb ik voor het eerst gezegd dat ik het nagerecht wel wil maken. Al is dat volgens mij de meest lastige taak van allemaal. Want tegen de tijd dat er een toetje op tafel komt, zit ik meestal wel vol hoor. Ik ben vast niet de enige…

bosvruchten trifle

Daarom bedacht ik een luchtig toetje, dat er bij iedereen nog wel in gaat. Geserveerd in kleine glaasjes of potjes ziet het er al snel feestelijk uit en sttt… zo moeilijk is deze trifle niet. Ik heb voor de ingrediënten expres gekozen voor lichte varianten. Waar je normaal gesproken misschien zou denken aan mascarpone, koos ik voor ricotta. En waar je een cake zou bakken met bloem, gebruikte ik amandelmeel. Slimme en bewuste twists dus, zodat deze bosvruchten trifle met chocoladecake er bij iedereen nog wel in gaat. En handig, je kunt dit nagerecht al helemaal van tevoren klaar maken!

bosvruchten trifle

Bosvruchten trifle met chocoladecake

Voor 4 personen

Voor de chocoladecake:

  • 70 gr pure chocola ( > 70%)
  • 50 gr suiker
  • 50 gr boter
  • 40 gr amandelmeel
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 eieren

Verder nodig:

  • 200 gr (diepvries) aardbeien
  • 2 el poedersuiker
  • 150 gr ricotta
  • 125 ml slagroom
  • 50 gr blauwe bessen
  • 1/2 tl vanillepoeder

Nodig:

2x steelpan, schaaltje, keukenmachine of mixer, springvorm 15 cm, bakpapier, zeef, staafmixer

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het vel bakpapier even nat onder de kraan, frommel op tot een prop, haal weer uit elkaar en bekleed de springvorm hiermee.

Smelt de chocola in een schaaltje in een pan au bain marie. Gebruik een tweede steelpanom de boter te smelten. Splits de eieren.

Doe het amandelmeel met de suiker in de mengkom en voeg de vanillepoeder toe. Schenk de boter en gesmolten chocola erbij en roer 1 voor 1 de eidooiers door het beslag voor de chocoladecake.

Klop de eiwitten in de keukenmachine of met een mixer stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag. Stort nu het beslag in de springvorm en schuif voor 30 minuten in de warme oven. Laat de chocoladecake helemaal afkoelen.

Laat de aardbeien ontdooien – als je diepvries aardbeien gebruikt. Vang het vocht van de aardbeien wel op. Pureer de aardbeien samen met de poedersuiker en zeef het mengsel daarna in een vergiet, zodat de pitjes eruit zijn. Schenk daarna het opgevangen vocht toe, roer door en Zet deze aardbeien coulis even apart.

Gebruik de keukenmachine om de slagroom op te kloppen. Als de slagroom stijf geslagen is, voeg je de ricotta en het vanillepoeder toe. Meng nog even goed door, tot een stevige crème ontstaat.

Haal de helft van de crème uit de kom en bewaar even apart. Schep ongeveer 4 el van de aardbeien coulis nu in de mengkom en meng door de slagroom en ricotta.

Tijd om de bosvruchten trifle met chocoladecake op te gaan maken. Ik deed dit een beetje uit de losse pols. Begin met een laagje verkruimelde cake, schep dan wat aardbeien coulis over de cake, dan wat van de witte room erbij, een laagje blauwe bessen en een laagje roze room. Maak af met de laatste blauwe bessen en nog een drupje aardbeien coulis. Enjoy!

bosvruchten trifle

 

Menu suggestie

***

Zalmrilette op toast

**

Kalkoenrolletjes met truffelpesto en mozzarella

Zoete aardappel met knoflook en Parmezaan

Groente kerstboom

**

Bosvruchten trifle met chocoladecake

kerstrecepten

Ga je aan de slag met dit recept voor bosvruchten trifle met chocoladecake? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

aardbeien blauwe bessen bosvruchten chocoladecake dessert kerst dessert kerst nagerecht makkelijk kerstdessert makkelijke kerst recepten nagerecht toetje trifle trifle nagerecht zelf chocoladecake maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleItaliaans gevuld gehaktbrood in pancetta
Next Article Gnocchi van courgette met salieboter en Parmezaan
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

10x Tapas recepten

3 reacties

  1. Demi | StudioKOOK on 19 december 2016 09:43

    Ziet er heerlijk uit!

    Reply
  2. Jannie on 23 december 2020 20:27

    Ziet er lekker uit. Kan je dit van tevoren maken

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 december 2020 14:12

      Hoi,
      Dank je wel! Ja, sowieso kun je de cake van te voren klaar maken. En ook de mousse. Ik zou alleen pas op het laatst de laagjes van de trifle gaan opbouwen, anders wordt de cake te nat lijkt mij.
      Fijne dagen!

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....