Groente kerstboom

4

Eerlijk is eerlijk, een mooi opgemaakt gerecht is vaak al de helft van de punten die je ermee kunt scoren. Dat is niet alleen bij mij zo, maar zeker bij mijn kids. Ik vind het geweldig om – vooral met de Kerst – wat meer na te denken over de presentatie van een gerecht, zodat het er net even leuker en lekkerder uitziet. Nou doe ik dat natuurlijk voor mijn blog ook altijd al wel, maar doordeweeks eten wij echt niet altijd zo mooi als op de foto’s… Omdat ik ook met Kerst graag een extra portie groenten op tafel zet, maak ik deze groente kerstboom klaar. Speciaal voor de meiden, die gek zijn op broccoli en sperzieboontjes. Ik denk dat ze dit vooral heel grappig gaan vinden!

groente kerstboom

Want deze groente kerstboom is super feestelijk – en een beetje over the top – toch?! Ik hou daarvan, een beetje gekkigheid op tafel moet wel kunnen vind ik! En ik denk dat mijn meiden dit ook wel kunnen waarderen. Speciaal voor hen zet ik nog wat extra gerechten op tafel, heb je de kerstboom pizza’s al langs zien komen? Ik zal naast het mix & match kerstmenu ook nog een mini kinder kerstmenu met je delen, waarbij de kids prima kunnen helpen. Zo neem je ze alvast een beetje mee de keuken in, en dat vinden ze – bij mij dan – echt super leuk! Die blije snoetjes als ze hun zelfgemaakte gerechten op tafel mogen zetten…. #onbetaalbaar!

Zet jij trouwens speciaal voor de kinderen nog extra, of andere gerechten op tafel? Ik vind dat altijd wel een beetje lastig hoor, want aan de ene kant wil ik dat de kinderen gewoon mee eten met wat de pot schaft, zo gaat dat doordeweeks bij ons wel namelijk. Dan eten we gewoon wat we eten, ik ga niet voor Senna en Lise apart koken omdat ze bepaalde dingen niet lusten. Bij ons moeten ze altijd alles proeven, en als ze niet willen eten dan eten ze niet. Maar met Kerst pak ik graag een beetje uit en wil ik ze graag bij het kerstdiner betrekken. De kerstboom van groenten komt dan ook zeker op tafel!

groente kerstboom

Groente kerstboom

  • 150 gr sperziebonen
  • 1/2 broccoli
  • 1/2 rode paprika
  • 6 a 8 rode cherrytomaatjes
  • 1 kleine gele tomaat
  • kleine mozzarella bolletjes

Nodig: schaal, of een mooie plank, pan

Bereiden: Haal de steelaanzet en de kontjes van de sperziebonen en kook ze in een pan met een laagje water in ongeveer 8 minuten beetgaar. Laat de boontjes afkoelen

Haal de broccoliroosjes van de stronk en kook – of stoom! – deze in de pan, ook in een laagje water. Na ongeveer 8 minuten is ook de broccoli klaar. Laat ook de broccoli even afkoelen.

Nu begint het leukste gedeelte; het maken van de kerstboom. Hier kunnen de kids prima bij helpen! Ik maakte de stam van wat bolletjes mozzarella, gebruikte rode cherrytomaatjes als kerstballen en een gele tomaat als piek van de boom. Voor nog een beetje sneeuw-effect kun je nog wat bolletjes mozzarella toevoegen aan de boom.

groente kerstboom

Meer kerstrecepten vind je hier!

kerstrecepten

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.