Zoete aardappel met knoflook en Parmezaan

3

Van zoete aardappel krijg ik maar niet genoeg. Ik blijf er maar mee koken, en de ideetjes voor nieuwe recepten ontstaan als vanzelf. Oh, mijn lichtelijke Pinterest verslaving (volg je mij daar al?) helpt ook wel mee hoor…. Als ik ’s avonds op de bank zit, scroll ik door al die heerlijke foodfoto’s en krijg ik spontaan weer trek… En zin om aan de slag te gaan. Vandaag een recept voor zoete aardappel met knoflook en Parmezaan, een makkelijk bijgerecht dat ik bij een stukje zalm at. Nog wat extra veggies op tafel en dan is de maaltijd voor mij compleet!

zoete aardappel met knoflook

Achter de schermen wordt er hier druk gewerkt aan het MYF Kerstmenu. Ik heb weer zoveel inspiratie dat ik bijna niet kan kiezen wat ik ga klaar maken… dat zorgt voor chaos in mijn hoofd, en onrust ook. Want ik wil jullie inspireren met geweldig lekkere kerstrecepten, maar ik kan maar geen keuze maken. Verwacht dan de komende tijd ook maar heel veel tips voor lekkere gerechten die al best een tikkeltje feestelijk zijn of zouden kunnen zijn. Dan ben ik het alvast maar kwijt…

zoete aardappel met knoflook

Zoals deze zoete aardappel met knoflook en Parmezaan. Dit was mijn dinsdagavond-maaltje, maar ik zou deze smashed sweet potato ook rustig bij een etentje op tafel zetten. Van mij hoeft het namelijk niet altijd zo ingewikkeld. Ik ben tenslotte geen chefkok, maar ook maar iemand met een enorme passie voor lekker eten. En koken. Maar wel een beetje simpel dus, of eenvoudig. Dat is dus ook precies wat ik in gedachten heb voor de feestmaand. Lekkere, mooie gerechten, die door iedereen klaar te maken zijn. Koken hoeft niet zo moeilijk te zijn.

zoete aardappel met knoflook

Zoete aardappel met knoflook en Parmezaan

Bijgerecht voor 4 personen

  • 2 zoete aardappels
  • 4 el (kokos)olie / roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse peterselie
  • 8 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper

Nodig; bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Snij de uiteinden van de zoete aardappel af. Je hoeft de aardappels niet te schillen. Snij elke aardappel in 4 plakken, van zo’n 1,5 cm dik. Ik ga in dit recept uit van 2 plakken per persoon, als bijgerecht, dus zorg voor 8 plakken zoete aardappel in totaal.

Leg de plakken zoete aardappel op de bakplaat en schuif ze voor 25 minuten de oven in om te garen. Controleer met een vork of dat na 25 minuten ook echt zo is….

Maak ondertussen de vulling voor de zoete aardappel klaar door de olie of boter in een pannetje te laten smelten. Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven de pan. Knip de verse peterselie van de takjes en doe ook bij de olie of boter. Voeg naar smaak wat peper toe.

Als de zoete aardappels uit de oven komen, gebruik je een vork om voorzichtig de zoete aardappels van bovenaf te prakken, zodat je een mooie kuiltje kunt maken voor de vulling van knoflook en Parmezaan. Schep op elke zoete aardappel wat van de vulling en strooi er Parmezaanse kaas overheen.

Schuif de zoete aardappels met knoflook en Parmezaan nu nog voor 10 minuten de oven in, zodat de kaas kan smelten. Enjoy!

zoete aardappel met knoflook

Ga jij aan de slag met dit recept voor zoete aardappel met knoflook en Parmezaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.