X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
zoete aardappel met knoflook

Zoete aardappel met knoflook en Parmezaan

3
By Mind Your Feed on 22 november 2016 Diner

Van zoete aardappel krijg ik maar niet genoeg. Ik blijf er maar mee koken, en de ideetjes voor nieuwe recepten ontstaan als vanzelf. Oh, mijn lichtelijke Pinterest verslaving (volg je mij daar al?) helpt ook wel mee hoor…. Als ik ’s avonds op de bank zit, scroll ik door al die heerlijke foodfoto’s en krijg ik spontaan weer trek… En zin om aan de slag te gaan. Vandaag een recept voor zoete aardappel met knoflook en Parmezaan, een makkelijk bijgerecht dat ik bij een stukje zalm at. Nog wat extra veggies op tafel en dan is de maaltijd voor mij compleet!

zoete aardappel met knoflook

Achter de schermen wordt er hier druk gewerkt aan het MYF Kerstmenu. Ik heb weer zoveel inspiratie dat ik bijna niet kan kiezen wat ik ga klaar maken… dat zorgt voor chaos in mijn hoofd, en onrust ook. Want ik wil jullie inspireren met geweldig lekkere kerstrecepten, maar ik kan maar geen keuze maken. Verwacht dan de komende tijd ook maar heel veel tips voor lekkere gerechten die al best een tikkeltje feestelijk zijn of zouden kunnen zijn. Dan ben ik het alvast maar kwijt…

zoete aardappel met knoflook

Zoals deze zoete aardappel met knoflook en Parmezaan. Dit was mijn dinsdagavond-maaltje, maar ik zou deze smashed sweet potato ook rustig bij een etentje op tafel zetten. Van mij hoeft het namelijk niet altijd zo ingewikkeld. Ik ben tenslotte geen chefkok, maar ook maar iemand met een enorme passie voor lekker eten. En koken. Maar wel een beetje simpel dus, of eenvoudig. Dat is dus ook precies wat ik in gedachten heb voor de feestmaand. Lekkere, mooie gerechten, die door iedereen klaar te maken zijn. Koken hoeft niet zo moeilijk te zijn.

zoete aardappel met knoflook

Zoete aardappel met knoflook en Parmezaan

Bijgerecht voor 4 personen

  • 2 zoete aardappels
  • 4 el (kokos)olie / roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse peterselie
  • 8 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper

Nodig; bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Snij de uiteinden van de zoete aardappel af. Je hoeft de aardappels niet te schillen. Snij elke aardappel in 4 plakken, van zo’n 1,5 cm dik. Ik ga in dit recept uit van 2 plakken per persoon, als bijgerecht, dus zorg voor 8 plakken zoete aardappel in totaal.

Leg de plakken zoete aardappel op de bakplaat en schuif ze voor 25 minuten de oven in om te garen. Controleer met een vork of dat na 25 minuten ook echt zo is….

Maak ondertussen de vulling voor de zoete aardappel klaar door de olie of boter in een pannetje te laten smelten. Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven de pan. Knip de verse peterselie van de takjes en doe ook bij de olie of boter. Voeg naar smaak wat peper toe.

Als de zoete aardappels uit de oven komen, gebruik je een vork om voorzichtig de zoete aardappels van bovenaf te prakken, zodat je een mooie kuiltje kunt maken voor de vulling van knoflook en Parmezaan. Schep op elke zoete aardappel wat van de vulling en strooi er Parmezaanse kaas overheen.

Schuif de zoete aardappels met knoflook en Parmezaan nu nog voor 10 minuten de oven in, zodat de kaas kan smelten. Enjoy!

zoete aardappel met knoflook

Ga jij aan de slag met dit recept voor zoete aardappel met knoflook en Parmezaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bijgerecht bijgerecht groenten feest glutenvrij Kerst kerstrecepten knoflook Parmezaanse kaas voedselzandloper zoete aardappel zoete aardappel recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleAppeltaart met kaneel en pistachenoten
Next Article Kruidnoten pure chocolade fudge
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

Makreel tartaar

3 reacties

  1. Demi | StudioKOOK on 22 november 2016 15:40

    Wat een lekkere combi van ingrediënten!

    Reply
  2. Rowan on 22 november 2016 17:58

    Dit ziet er echt heel erg lekker uit! Ik ben gek op zoete aardappel, dus deze variant komt zeker een keer op mijn bordje! 😉

    Reply
  3. Anne on 1 december 2016 09:25

    Wat een heerlijk recept zeg, ben echt fan van zoete aardappel en op deze manier is het denk ik echt genieten!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

26 april 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #18 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.