X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
appeltaart met kaneel en pistachenoten

Appeltaart met kaneel en pistachenoten

6
By Mind Your Feed on 21 november 2016 Zoet

Een kop warme chocolademelk en een stuk appeltaart. Open haard aan, lekker op de bank met een dekentje, en genieten van de regen die tegen het raam tikt. Klinkt best goed toch! Vond ik ook, dus ik dook de keuken in. De herfst is wat mij betreft de perfecte tijd om appeltaart te bakken, en deze appeltaart met kaneel en pistachenoten is nog net even beter! Een variatie op de klassieke appeltaart, gewoon omdat ik ervan hou om steeds nét even wat anders klaar te maken. Laat het nu nog maar veeeel kouder worden hoor, ik zit lekker warm binnen!

appeltaart met kaneel en pistachenoten

Vroeger werd er bij ons thuis bijna elk weekend een appeltaart gebakken. Mijn zus was onbetwist de appeltaarten-specialist, dat had mijn vader zo verzonnen. En ik vond dat eigenlijk ook wel, die appeltaarten smaakten altijd geweldig! Eten heeft voor mij zoveel te maken met goede herinneringen en inspiratie voor nieuwe recepten komt dan ook vaak voort uit good memories. Toen Hero mij vroeg om aan de slag te gaan met hun Rinse Appelstroop leek het mij wel weer een mooi moment om een appeltaart te bakken.

Appeltaart met kaneel en pistachenoten

Deze appeltaart krijgt een zachte krokante bodem van zanddeeg. Zanddeeg maak je makkelijk zelf, je moet alleen even geduld hebben. Maar goed, als het buiten regent dan heb ik alle tijd hoor. Dan hoef ik toch nergens heen! En ik weet hoe lekker mijn huis straks ruikt als deze appeltaart met kaneel en pistachenoten uit de oven komt, it’s worth it!… Voor een beetje extra bite voegde ik nog wat pistachenoten toe. De combinatie van appels, kaneel en noten blijft toch te gek!

appeltaart met kaneel en pistachenoten

Appeltaart met kaneel en pistachenoten

  • 125 gr speltbloem
  • 75 gr roomboter
  • 50 gr palmsuiker
  • 1 ei
  • 2 el Hero Rinse Appelstroop
  • 2 zoete appels
  • 2 tl kaneel
  • 25 gr pistachenoten
  • extra boter om in te vetten

Nodig:

mengkom, springvorm 16 cm, deegroller

Bereiden:

Klop alvast het ei los. Doe de bloem met de suiker in een mengkom en voeg de boter toe. Gebruik 2 messen om de boter door de bloem te snijden.

Kneed de ingrediënten tot een zanderig deeg. Wanneer je er bijna een bal van kunt vormen, voeg je de helft van het geklopte ei aan het deeg toe. Meng het ei goed door het deeg en vorm een mooie bal. Zet deze voor minstens 30 minuten in de koelkast.

Vet de springvorm in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snij de appels in dunne plakjes.

Bestuif een schoon werkblad met wat bloem. Gebruik de helft van het deeg voor de bodem van de appeltaart. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 3 mm dik. Bekleed hier de springvorm mee.

Rol nu de andere helft van het deeg uit tot 3 mm dikte. Maak van de helft van dit deeg de rand van de appeltaart, de andere helft gebruik je straks om de appeltaart mee te bekleden.

Als de bodem en de rand van de taart gemaakt zijn, spreid je 2 el appelstroop uit over de bodem. Gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel, dit werkt het makkelijkst.

Leg dakpansgewijs de appelschijfjes in de appelstroop. Strooi de pistachenoten over de appels. Snij van het resterende deeg dunne plakjes, deze leg je over de taart.

Bestrijk de bovenkant van de appeltaart met pistachenoten met het resterende ei en schuif de taart dan voor 25 – 30 minuten de voorverwarmde oven in.

Ga je aan de slag met dit recept voor appeltaart met kaneel en pistachenoten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

appeltaart met kaneel en pistachenoten

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Hero. Lees hier mijn disclaimer.

appel appel recepten appelstroop appelstroop recepten appeltaart Hero Jamstudio pistachenoten Rinse Appelstroop
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleOntbijt trifle met speculaas granola
Next Article Zoete aardappel met knoflook en Parmezaan
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

Tiramisu

6 reacties

  1. Vivian {Stay Alive and Cooking} on 21 november 2016 11:11

    Helemaal mee eens, en een taartje is toch wel zo lekker met zelfgemaakt deeg! Ziet er hartstikke goed uit, wat slim om er appelstroop in te doen. Ga ik doorgeven deze 😉

    Reply
  2. Karin on 21 november 2016 11:24

    Hallo Reny,

    Kun je speltbloem vervangen door een glutenvrijmeel?

    Gr.karin

    Reply
    • Mind Your Feed on 21 november 2016 17:30

      Dat denk ik wel hoor!

      Reply
  3. Demi | StudioKOOK on 21 november 2016 12:11

    Ziet er heerlijk uit

    Reply
  4. Irene on 21 november 2016 23:05

    Ik houd ook zo van appeltaart. Ik ga deze zeker proberen

    Reply
  5. Diane on 4 december 2016 14:01

    Hoe en wanneer voeg je de kaneel toe? Tenzij ik er overheen lees staat dit niet in het recept

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

26 april 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #18 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....