Sorry alvast… Ik zit op dit moment nog met m’n kont in Italië en heb even het Nederlandse weerbericht gecheckt. Had ik misschien beter niet kunnen doen. Maar goed, ik probeer de zomer gewoon een handje te helpen — en dat doe ik natuurlijk met een nieuw recept dat zó zomers is dat de zon er spontaan van gaat schijnen. Deze zoete aardappel wedges van de BBQ zijn echt mijn go-to bijgerecht bij een zomerse barbecue. Krokant van buiten, zacht van binnen, en heerlijk met een frisse tzatziki dip.
Vlak voor ik op vakantie ging, was het in Nederland nog prachtig weer. Ik zat al half met mijn hoofd in Italië, maar ook midden in de afronding van mijn werk. En precies op die vrijdagmiddag dacht ik: weet je wat, we gaan BBQ’en. Ik nodigde wat vrienden uit, gooide de tuindeuren open en de barbecue aan — en zette de tafel vol met van alles en nog wat. Natuurlijk stond er vlees op het rooster, maar ik vind juist de simpele bijgerechten vaak het lekkerst. Zeker als ze zo makkelijk zijn als deze zoete aardappel wedges.
Zoete aardappel wedges recept
Je hebt er bijna niets voor nodig: gewoon goed gewassen zoete aardappel, even in wedges snijden, een beetje olie, peper en zout erover en dan hup, in een aluminium schaal op het rooster. Geen poespas. Doordat je ze direct op de BBQ grilt, karamelliseren ze licht en worden ze mooi krokant. En geloof me: je hebt niet eens trek in frietjes als je deze op tafel hebt staan.
Wat het helemaal afmaakt? Een schaaltje zelfgemaakte tzatziki erbij. Fris, romig en vol smaak door de knoflook, dille en limoen. Deze combinatie is zó goed — je blijft er met je vork in prikken. En als je dit bijgerecht eenmaal geprobeerd hebt, staat het bij elke volgende BBQ gegarandeerd weer op tafel. Je kunt ze trouwens ook in de oven klaar maken, maar als je toch al buiten lekker bezig bent, dan zou ik zeker de bbq zijn werk laten doen!
Meer BBQ bijgerechten:
Laten we hopen op een mooie lange zomer met lekker veel buiten eten! Steek jij net zo graag als ik de BBQ aan, dan kun je vast nog wel wat inspiratie voor makkelijke BBQ bijgerechten gebruiken! Zet naast deze geroosterde zoete aardappel wedges bijvoorbeeld de volgende gerechten op tafel:
- Frisse groene salade met mozzarella
- Argentijnse chimichurri, een groene kruidensalsa
- Amerikaanse coleslaw salade
- Zelfgemaakte satésaus
- Salade met groene asperges en blauwe bessen

Nodig
- Aluminium schaal voor de BBQ
Ingrediënten
- 3 zoete aardappels
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl tijm
- ½ tl zout
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olie
Bereiden
- De tzatziki maak je natuurlijk zelf. Het recept staat al online en kun je hier vinden!
- Was de zoete aardappels en snij eventuele oneffenheden weg. Snij de zoete aardappels doormidden en snij er daarna partjes van.
- Doe de zoete aardappel wedges in een grote mengkom. Voeg de olijfolie en de kruiden toe en pers de knoflook erbij uit. Hussel goed door.
- Schep de partjes zoete aardappel in een schaal die op de bbq kan. Rooster de zoete aardappel wedges in zo’n 20 minuten gaar, schep regelmatig om.
- Serveer de zoete aardappelwedges met zelfgemaakte tzatziki en geniet!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor zoete aardappel wedges? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Hmmmm zo lekker! Leuk dat je het ook combineert met tzatziki, lijkt me persoonlijk een heel goede combi. Fijn receptje dit! Geniet nog even in Italië! Malou x