Poke bowl met zalm en avocado

0

Je hebt ze vast al wel voorbij zien komen, de poke bowls! Deze kommetjes met lekkers staan al een tijdje op mijn lijstje om ook eens klaar te maken. De variaties zijn natuurlijk eindeloos en het is helemaal niet zo lastig. Maar ja, dat lijstje met wensen is nogal lang bij mij, en het lukt mij steeds niet om alles af te strepen. Ik vul namelijk net zo hard weer aan met recepten die ik ook nog wil proberen. Gelukkig schreef Kelly deze gastblog en deelt ze vandaag het recept voor de perfecte poke bowl met zalm en avocado!

Hallo allemaal! Jullie bezoeken Mind Your Feed, maar voor heel even neem ik (Kelly van GoodFoodLove) het van Reny over. Zij geniet namelijk van een heerlijke vakantie in Italië, en als we op vakantie gaan plaatsen we graag receptjes van elkaar. Zo kan zij lekker van haar rust genieten, en hebben jullie alsnog inspiratie om iets lekkers te koken.

Deze trend hebben jullie ongetwijfeld meegekregen: de poké bowl. Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft het helemaal niks met Pokemon te maken. Het is een gerecht dat origineel uit Hawaï komt, waar het met plaatselijke ingrediënten gegeten wordt. Poké (spreek uit als poh-kai) wordt geserveerd in een bowl: een bakje. Dat staat niet alleen leuk, maar dat eet ook nog eens lekker. Ik ben geen voorstander van eten voor de TV (aan tafel vind ik gewoon gezelliger), maar zo’n poké bowl met zalm en avocado leent zich daar toch wel erg goed voor!
poke bowl met zalm en avocado
Met de ingrediënten kan je wat spelen; zo kan je de zalm vervangen door tonijn, of iets weglaten als je het niet zo graag eet. In de ‘originele’ bowl zitten ook geen haricots verts maar sojabonen, maar ik had hier meer trek in. Nog een tip voor als je inspiratie voor je bowl wilt: bedenk wat er in jouw favoriete sushi zit, en doe dat bij elkaar in een kom. Creatief en lekker, geniet ervan!

Poke bowl met zalm en avocado

Voor 2 personen

  • 150 gr. rijst (ik gebruik altijd zilvervlies)
  • 150 gr. haricots verts
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1 bakje wakame (zeewiersalade)
  • 2 el. sojasaus
  • 1/2 el. olijfolie
  • Sap van 1/4 citroen
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 3 bosuitjes
  • Evt. 1/4 rode peper

Nodig: pan, nog een pan met stoommandje, koekenpan

Bereiden:

Kook de rijst gaar en laat het daarna wat afkoelen, je kunt de rijst ook helemaal af laten koelen; net wat je lekkerder vindt. Rooster de sesamzaadjes bruin in een droge koekenpan, en stoom de haricots verts in zo’n 5 minuten gaar in het stoommandje. Heb je deze niet? Kook ze dan gewoon.

Ondertussen snijd je komkommer in blokjes, de avocado en zalm in reepjes, de bosui in ringetjes en de rode peper snijd je fijn.

Meng in een kommetje de sojasaus met de olijfolie en het citroensap.

Schep de rijst op de borden, en leg dan – steeds in vlakjes – de ingrediënten bovenop.

Tot slot verdeel je de sesamzaadjes, bosuitjes, eventueel peper en het sojasaus mengsel er overheen. Geniet van deze poke bowl met zalm en avocado!

poke bowl met zalm en avocado

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.