Salade van watermeloen, geitenkaas en munt

0

Sommige dingen moet je gewoon van me aannemen…. Ok, niet arrogant bedoeld, maar dit is me toch een partijtje lekker! Ik hou ervan om salades te maken, zeker in de zomer. En dan vormt mijn koelkast, en vooral de restjes die daar liggen, meestal mijn grootste inspiratiebron. Deze salade van watermeloen, geitenkaas en munt kwam ook zo bij elkaar. En aangezien sommige combi’s altijd goed zijn, vandaag het recept!

salade van watermeloen

Waarom moeilijk doen als het ook echt super simpel kan?! Een stuk watermeloen is al heerlijk verfrissend op warme dagen. Zo in stukken gesneden, en happen vanuit de schil. Doet me denken aan vroeger ook, toen we op vakantie altijd een grote watermeloen kochten en die dan achter elkaar op aten. Ik maakte er ook al eens watermeloen ijsjes van, en daar fris je helemaal van op!

salade van watermeloen

Na een etentje met vrienden bleef er gek genoeg nog een stuk watermeloen over. Mijn vriendin had zo’n joekel van een ding meegenomen als toetje na de bbq en hij ging niet helemaal op. De volgende dag besloot ik er een salade mee klaar te maken. Gewoon met wat left-overs uit mijn koelkast. Eigenlijk had dit een perfect bijgerecht geweest bij de bbq van de avond ervoor. Maar nu werd het mijn lunch, en daar heb ik absoluut niet over geklaagd…

salade van watermeloen

Salade van watermeloen, geitenkaas en munt

Bijgerecht voor 2- 4 personen:

  • 1/2 watermeloen
  • 1/2 galia meloen
  • 75 gr rucola
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 3 el pompoenpitten
  • balsamicoazijn
  • 10 blaadjes verse munt

Nodig; vergiet, keukenpapier, grote serveerschaal

Bereiden: Ik ben de laatste tijd nogal van de makkelijke recepten. Maar juist daar hou ik van, want lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn.

Snij de watermeloen in parten en snij dan de schil eraf. Maak er nu plakken van ongeveer 1 cm van en snij er daarna blokjes van. Doe hetzelfde met de galia meloen.

Schep alle meloen in een vergiet en leg er even een keukenpapiertje onder. Zo loopt niet al het vocht uit de meloen maar is de salade straks ook niet te nat.

Leg de rucola op een grote serveerschaal. Verdeel de watermeloen en galia meloen over de schaal en hussel even door. Brokkel de geitenkaas over de salade en strooi tot slot de pompoen pitten er over heen. Scheur de blaadjes munt en strooi deze over de salade.

Serveer de salade van watermeloen, geitenkaas en munt met een goede balsamicoazijn en geniet van de zomer!

salade van watermeloen

Ga je aan de slag met dit recept voor salade met watermeloen, geitenkaas en munt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.