Watermeloen ijsjes + zomerrooster

9

In een groot deel van ons land is de zomervakantie begonnen! En ook hier is vanaf eind volgende week mijn oudste meisje 6 weken vrij. Voor mij dus ook tijd om aan zomervakantie te gaan denken! En daar ben ik eigenlijk ook wel aan toe. De warmte van de afgelopen dagen hebben me al in een iets rustiger tempo gebracht en eigenlijk had ik nog wel een weekje door willen werken, maar dat wordt toch echt te veel. Daarom vandaag de aankondiging van het zomerrooster op MYF én een té simpel recept voor watermeloen ijsjes.

Het afgelopen jaar heb ik met heel veel plezier gewerkt aan mijn blog. Een baan die eigenlijk altijd wel doorgaat. Dat is aan de ene kant het voordeel van je eigen baas zijn en vanuit huis werken, maar aan de andere kant zit ik dus ook nog wel eens in de avonduren met de laptop op schoot om nog even wat af te maken. Blogger ben je – voor je het weet – 24 uur per dag, want er is altijd wel wat te doen voor mijn blog. Een recept dat ik graag wil maken, foto’s maken die bij de blogpost komen, administratie, social media. Als ik zou willen en genoeg energie zou hebben, zou ik echt de hele dag aan MYF kunnen besteden…. MYF is wat dat betreft echt mijn bedrijf, alles doe ik zelf. En ik vind het fantastisch, maar ik heb ook even behoefte aan vakantie. Ook al voelt MYF niet als werk, ik merk dat ik er even tussenuit moet.

Zomerrooster

Mijn jongste dochter, op het strand van Terschelling, 2014

Door een break te nemen, kan ik weer ruimte maken voor creativiteit, voor nieuwe inspiratie, voor een fris begin. Ik heb er aan zitten denken om de vakantie op MYF tegelijk te laten ingaan met de vakantie van mijn dochter, maar ik denk dat het beter is om  nu al rustiger aan te doen. Met het mooie weer van de afgelopen dagen, merkte ik dat er steeds minder bezoekers op de blog kwamen. En ik geef jullie groot gelijk hoor, ik ben ook al veel minder online de laatste week. Maar om dan dus heel hard te werken achter mijn laptop terwijl iedereen lekker buiten is…tjsa, waarom zou ik?

Wat gaat MYF doen deze zomer? Ik blijf natuurlijk wel doorgaan met bloggen, want ik vind het heerlijk. Maar er komt een zomerrooster, waarbij er dus minder blogs per week verschijnen. Ik zal 3, tot maximaal 4 blogs per week plaatsen. Natuurlijk deel ik nog weer nieuwe recepten met je, maar er komen ook een aantal gastblogs online. Verder staat er zoveel lekkers op MYF, dat ik denk dat jullie je nog wel even vermaken voordat je alles gekookt of gebakken hebt. Volg me trouwens op Facebook en Instagram, want daar zal ik regelmatig nog weer fijne recepten uit het archief met je delen, en je krijgt een kijkje achter de schermen!

Watermeloen ijsjes

Wat ga ik doen deze zomer? Ik vertrek eind juli voor bijna 3 weken naar Denemarken. Quality time met het gezin, lekker naar buiten toe en niet al te veel moeten. Verder ga ik mij eens storten op klusjes die al tijden zijn blijven liggen… Ik heb bijvoorbeeld nog steeds geen foto-albums van de meisjes gemaakt, terwijl ze nu 4 en 3 (vandaag! ze is vandaag jarig!) zijn. Ik wil mijn oudste dochter nu echt wel eens leren fietsen, zónder zijwieltjes. Ik wil leuke dingen doen met de meisjes, zonder dat ik moet nadenken of dat in mijn blogschema past. En zo kan ik nog zoveel meer bedenken…

Daarbij zei ik al eerder dat ik wil nadenken over welke richting ik met MYF op wil… En dat vind ik eigenlijk best wel lastig. Ik heb je hulp daarbij wel nodig en ik zal ook binnenkort een kleine enquête online zetten, met wat korte vragen. Er zijn eigenlijk 2 zaken waar ik veel over nadenk de laatste tijd. De eerste is dat ik mezelf misschien wat te veel in de gezonde hoek geplaatst heb, waardoor ik nu regelmatig de vraag krijg of een recept nog gezonder kan. Maar ik vind dat iedereen dit zelf moet weten, hoe gezond of ongezond je eet. Ik denk dat ik daarin in het afgelopen jaar ook wel wat veranderd ben, ik ben wat relaxter met eten omdat ik vind dat balans en variatie echt zo belangrijk zijn. Op MYF vind je mijn recepten, dit is hoe ik eet en waarmee ik je wil inspireren. Sterker nog, ik plaats sommige recepten die ik zelf maak nu niet online omdat ik denk dat ze niet bij mijn blog passen… Dat is toch gek? Dat zou betekenen dat ik vind dat sommige recepten niet bij mij passen, want MYF = Reny. Maar ja, het is wel hoe ik eet….Dus ik wil daar toch wel wat mee gaan doen… MYF is echt een verlengstuk van mezelf en ik wil daarop alles kunnen delen.

zomer

Het tweede waar ik wel redelijk veel over nadenk, is hoe ik om moet gaan met mijn steeds groter wordende blog. En misschien ben ik nu veel te eerlijk en moet ik dit helemaal niet delen…. maar afgelopen maand kwamen er ruim 45.000 unieke bezoekers op de blog en ik kan je vertellen, ik vind dat echt súper veel. Ik bedoel, hoe groot moet het voetbalstadion zijn waar jullie allemaal inpassen? Of wordt het dan zelfs een festival-terrein? Onvoorstelbaar toch! Ik had dit nooit durven dromen! Ze zeggen dat alles wat je aandacht geeft, gaat groeien. Nou, dat klopt, haha! Maar wat ik er nou precies mee moet…. Misschien is het je opgevallen dat er sinds kort banners op mijn blog draaien? Ik ben benaderd door een mediabureau en zij willen MYF graag in hun portfolio opnemen als advertentiekanaal. Ik ben nu met hen een samenwerking aangegaan waarbij zij de advertentieruimte op mijn site invullen, waar ik dan uiteraard een vergoeding voor krijg.

De maanden juli en augustus zullen dus wat rustiger zijn qua blogs, maar voor het najaar staat er alweer zoveel leuks op mijn planning! Ik wens jullie een heerlijke zomer toe!

Watermeloen ijsjes

Oh, ja, en ik begon dus met watermeloen ijsjes. En echt, dit is het allersimpelste recept dat ik ooit met je ga delen. Deze tip kreeg ik van mijn groenteboer en ik vond hem geniaal! Groenteman Jan, de credits zijn voor jou!

Nodig: 1 groot stuk watermeloen, ijsstokjes, vel bakpapier

Bereiden: Snij de watermeloen in puntjes van ongeveer 1 cm dik en 10 cm hoog. Steek het ijsstokje in de watermeloen. Maak wat plek vrij in je vriezer, leg een vel bakpapier uit en leg hier de watermeloen ijsjes op. Laat zeker een uur invriezen, maar langer kan ook. Ik deed ze een hele nacht in de vriezer. Dit is echt genieten op een warme dag!

Watermeloen ijsjes

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

9 reacties

 1. Georgette op

  HappyBday voor je meisje … Mooie dag samen , fijne vakantie en ik blijf uitkijken naar al je fijne schrijfsels …. dankbaar Georgette

 2. Gefeliciteerd met je dochter! Iedereen heeft behoefte aan vakantie dus ik zou zeggen, geniet er lekker van Reny!En plaatst daarna lekker AL je recepten erop :-)).
  Groetjes Mirjam

 3. De foto’s zijn altijd mooi, de teksten fijn leesbaar en de recepten zeer smakelijk. Wat mij betreft mag je op deze voet doorgaan. Gefeliciteerd met jullie dochter’s verjaardag en het enorm hoge aantal bezoekers. Geniet van een welverdiende vakantie!
  Hartelijke groet uit Italia
  Emie

 4. Hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter, geniet ervan, ze zijn zo groot! Een fijne vakantie met je gezin toegewenst. Wij blijven onderussen genieten van je smakelijke recepten, vanavond gaan we je peperonata uitproberen in de spaghetti.

 5. Allereerst gefeliciteerd met je dochter natuurlijk! Ik lees net weer je blog zoals bijna elke dag en weet je waarom je blog zo leuk is? Omdat je juist die simpele dingen online zet, die elke moeder ( en ook niet moeders) willen lezen. Want gezond bezig zijn is leuk en goed maar soms ook moeilijk. Je geeft ons gewoon een kijkje in je keuken en dat maakt het leuk en inspirerend! Dus gewoon zo doorgaan en alvast een fijne vakantie!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.