De dag positief beginnen!

4

Je dag goed en positief beginnen kan er aan bijdragen dat je gehele dag goed en positief verloopt. Dat gevoel is dan makkelijker vast te houden en je beleeft je dag een stuk fijner en alles gaat een stuk soepeler. Maar toch lijken wij in alle drukte te vergeten dat wij dit elke dag kunnen creëren voor onszelf. Vandaag daarom een aantal handige tips, je kunt namelijk altijd je dag positief beginnen!

Er zijn verschillende manieren waarmee je dag goed van start kan gaan. Het bekendste voorbeeld is in de vorm van sporten omdat je energie level lekker hoog blijft gedurende de dag. Iets wat iedereen wel kan gebruiken. Vooral als je na het uurtje sporten een drukke werkdag voor de boeg hebt en je in de avond ook nog genoeg op de planning hebt staan.

dag positief beginnen

Natuurlijk staat niet iedereen te springen om elke ochtend om half 7 in een yoga studio te staan of een rondje te gaan hardlopen. Gelukkig is de combinatie de deur uit gaan en lichaamsbeweging niet de enige manier om je dag goed te starten! Je dag goed starten heeft naar mijn mening meer te maken met even een moment pakken voor jezelf als je opstaat. Misschien zelfs meerdere momenten. Waarom niet?

Hieronder vind je vier hele simpele tips die gegarandeerd bijdragen aan het creëren van een goede start van jouw dag. Daarmee draag je automatisch jouw eigen geluksgevoel over aan de mensen die je zal ontmoeten gedurende de dag. Wat is er namelijk mooier dan een glimlach en/of hartelijke begroeting te ontvangen van iemand die je wel of niet kent?

dag positief beginnen

De dag positief beginnen!

  1. Luister naar een liedje waar je ontzettend vrolijk van wordt. Natuurlijk zing en/of dans je mee op de muziek. Vance Joy met het nummer Riptide is een echte aanrader. Met je oordopjes in en al liggend op bed? Dat kan natuurlijk ook! Alles mag.
  2. Opnoemen of opschrijven waar je dankbaar voor bent op dat moment in je leven. Je kan dankbaar zijn voor bepaalde personen die je in jouw leven hebt en waar je veel steun van krijgt. Natuurlijk kan je ook dankbaar zijn voor materiële zaken zoals voor je oude laptop die nog steeds werkt.
  3. Een ademhalingsoefening. Hier hoef je niet hele ingewikkelde technieken voor te beheersen. Je kan de 16 seconden toepassen van meditatie leraar Davidji. Een in- en uitademing duurt in totaal 16 seconden en zorgt er voor dat je jezelf kalmeert. De inademing duurt 4 seconden waarna je deze inademing ook 4 vast blijft houden. De uitademing duurt ook 4 seconden en ook de uitademing blijf je op het eind 4 seconden vasthouden. Overigens is de 16 seconden ademhaling over de gehele dag toe te passen. Net zo effectief als tot 10 tellen alleen dwing je jezelf ook te blijven ademen hahaha.
  4. Water drinken als je opstaat. Veel mensen hebben moeite om gedurende dag 1 tot 1,5 liter water binnen te krijgen. Je vergeet het of je komt er simpelweg niet aan toe door de drukte. Als je in de ochtend al start met twee grote glazen water dan heb je in ieder geval een aanzienlijk deel al binnen gekregen. Gegarandeerd dat je een glimlach tevoorschijn tovert omdat je minder zal balen voor het niet halen van minimaal 1 liter per dag.

dag positief beginnen

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  1. Bedankt om mij via je bericht Vance Joy te leren kennen. Heb meteen zijn album aangekocht. You made my day 🙂

  2. Wat een fijne en eenvoudige tips! Die moet ik zeker eens uitproberen. In het boek ‘the miracle morning’ staat ook de tip om na het opstaan 2 grote glazen water te drinken. 🙂

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.