Luisteren naar je hart

2

Luisteren naar je hart…. het klinkt altijd zo mooi, maar hoe doe je dat nou? Schrijven is één van de meest krachtige tools om contact te maken met dat wat in je leeft. Dat is handig als je een keuze of beslissing moet maken en je niet meteen weet wat je nou eigenlijk voelt. Of gebruik het in plaats van een meditatie ’s morgens, zo ben je meteen goed in contact met jezelf.

Zet die rechterhersenhelft aan het werk

We leven in onze maatschappij graag rationeel en vanuit logisch denken, beredeneren en begrijpen. Dat leren we van jongs af aan en zo zit onze maatschappij nou eenmaal in elkaar. Hiervoor zetten we onze linkerhersenhelft aan het werk. Tijdens creatieve processen werken we juist met de rechterhersenhelft. In die rechterhersenhelft gaat het verder bijvoorbeeld om intuïtie, gevoel, emoties, inzicht, innerlijk bewustzijn en verbeelding. Je komt dus beter in contact met die meer gevoelsmatige vaardigheden wanneer je bijvoorbeeld aan het schrijven bent. Tijdens een creatief proces laat je het logisch denken los en werk je vanuit je gevoel. Op die manier voel je gemakkelijker wat er in je leeft (bewust en onbewust). En dat kan heel lekker zijn als rustpunt in een druk leven.

luisteren naar je hart

Leven vanuit passie

Wat schrijven eigenlijk doet is je verbinden met jezelf. Het verbind je mind, body & soul. Er loopt een energiebaan (meridiaan) van het hart door de armen en zo maak je door te schrijven heel gemakkelijk contact met je hart. Pas als je werkelijk verbonden bent met jezelf, kun je werkelijke verbindingen met anderen aangaan. Als je leeft in verbinding met jezelf, leef je vanuit passie. Op die manier heb je plezier in het leven en doe je wat je echt graag wilt. Als je durft te luisteren naar je hart, dan straal je. Schrijven helpt je daarbij!

Hoe doe je dat?

De Amerikaanse Julia Cameron, goeroe op het gebied van creativiteit en auteur van ‘The Artist Way, Vind je eigen inspiratie’, stelt dat intuïtief schrijven dé manier is om inspiratie in jezelf naar boven te halen. Deze techniek dient om jezelf uit een schrijfblokkade te krijgen, maar evengoed om ideeën vanuit je onderbewuste op papier te krijgen. Zij adviseert om elke ochtend te beginnen met drie pagina’s schrijven zonder na te denken. Zonder te letten op stijl, inhoud of spelling. Je streept niets door. Op die manier komt je brein in een ‘creatieve modus’ en komen er dingen uit je onderbewuste op papier waarvan je zelf niet wist dat je ze in je had. Het vergt misschien even oefenen, het kan zijn dat je innerlijke criticus voorbij komt die het allemaal maar niets vindt. Maar het zal steeds gemakkelijker gaan. Schrijven kan je meer in contact brengen met je intuïtie. Zo kun je door middel van het schrijven zelfs antwoorden krijgen op vragen over je leven, je dromen of doelen.

luisteren naar je hart

Schrijf een boek!

Heb jij zelfs de droom om een boek te schrijven? Is dat er tot nu toe nog niet van gekomen door een gebrek aan tijd, zelfvertrouwen, ruimte of welke reden dan ook? Check dan vanaf 22 januari Free Your Inner Writer, een online training en jouw persoonlijke schrijfcoach die je door alle blokkades heen helpt die je misschien tegenkomt.

Want dromen zijn er om waargemaakt te worden…

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Gerda de Haan op

    Luister naar je hart. Als christen zeg ik, luister naar God. Hij is je schepper en spreekt tot je hart. Hijzegt in de Bijbel, zie Ik koester gedachten van vrede over je en niet van onheil, om je en hoopvolle toekomst te geven. Dat is veel meer dan je eigen gedachten,
    Groeten, Gerda de Haan.

  2. Ik zit nu met iets in mijn maag (toepasselijk voor jouw blog) en ik wil heel graag naar mijn hart luisteren, maar de tijd is er niet geschikt voor. Maar zodra het kan, ga ik er werk van maken. Letterlijk en figuurlijk. Fijn artikel!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.