Bananenbrood met blauwe bessen. Ja hoor, het echte leven is wel weer begonnen! De eerste echte school- en werkweek zitten er weer op, en dit weekend geef ik ook weer mijn eerste workshop van dit jaar. We zitten er weer vol in, drukke dagen in huize Mind Your Feed.
Al heb ik gelukkig wel wat meer rust in mijn kont dan vorige maand, het voelt nu echt alsof ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven begonnen ben. Vorige maand heb ik me vooral honderd slagen in de rondte gewerkt, nu komt er weer wat meer overzicht en tijd voor nieuwe plannen.
Bananenbrood met blauwe bessen
En er is weer wat meer tijd om te experimenteren in de keuken. Heb je zin in wat lekkers als tussendoortje, of in een makkelijk on the go ontbijtje, dan zou ik zeker aan de slag gaan met dit bananenbrood met blauwe bessen. Ik weet bijna zeker dat je de (meeste) ingrediënten hiervoor allemaal in huis hebt, dus bakken maar!
Tsja…. ik heb me er erg lang tegen verzet, maar stiekem kriebelde het wel en uiteindelijk ben ik wel overstag gegaan…. Ik weet niet of het je is opgevallen, maar een tijd geleden zag je op bijna ieder foodblog wel een recept voor bananenbrood verschijnen…. Voor mij is dat altijd juist een reden om ergens niét mee aan de slag te gaan…
Maar toen ik in het kader van project #backtonormal een ontbijtje wilde maken dat makkelijk mee te nemen is, kwam ik toch uit op een bananenbrood. Want dat kun je natuurlijk heel eenvoudig in plakken snijden, invriezen, en dan pak je in de ochtend een plak uit de vriezer en kun je op weg. Ik dook mijn keukenkastjes in, pakte van alles een beetje, én de bananen natuurlijk, en maakte daarmee mijn eigen versie van het bananenbrood.
Gezonde tussendoortjes
In het #backtonormal project, waar Linda trouwens ook aan mee doet, pak ik in de maand januari mijn eetpatroon weer een beetje aan. Elke week focus ik op een op een ander eetmoment, even terug naar gewoon eten en terug naar de basis. Deze afgelopen week gaf ik je volop inspiratie voor het ontbijt, heb je de gevulde avocado met ei en zalm, de geroosterde havermout en de havermout met peer en kaneel al gezien?
Ik volg absoluut geen dieet, daar geloof ik totaal niet in, maar zo na de feestdagen mag het bij mij ook wel weer iets meer in balans zijn. Volgende week ga ik aan de slag met mijn lunch! Daarna volgen nog de avondmaaltijd en de tussendoortjes, en in februari kun je ook weer wat minder gezonde recepten verwachten. Want ook dat past gewoon bij mij. Maar nu eerst dit heerlijke bananenbrood met blauwe bessen….

Ingrediënten
- 75 gram amandelmeel
- 50 gram boekweitmeel
- 25 gram havermout
- 3 bananen (rijp)
- 100 gram blauwe bessen
- 3 eieren
- 50 gram palmsuiker
- 50 gram dadels
- 50 gram appelmoes (ongezoet)
- 1 theelepel kaneel
- 1 mespunt vanillepoeder
- 1,5 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- amandelschaafsel
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe het amandelmeel, het boekweitmeel (hou 1 el achter), de havermout en suiker samen met het bakpoeder, kaneel en vanille en een snuf zout in de mengkom. Schep even goed door.
- De bananen, eieren, dadels, appelmoes gaan in de keukenmachine. Blend tot een gladde massa. Voeg nu beetje bij beetje het meel uit de mengkom toe en meng tot een glad beslag.
- Schep de blauwe bessen in de mengkom om met de overgebleven eetlepel boekweitmeel. Schenk het beslag voor het bananenbrood hier nu bij en schep voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
- Bekleed het cakeblik met een stuk bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd even nat onder de kraan, zo kun je het makkelijker in de vorm vouwen.
- Schenk het beslag voor het bananenbrood met blauwe bessen in de cakevorm en bestrooi het brood met wat amandelschaafsel. Schuif nu de voorverwarmde oven in en bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Controleer even met een satéprikker of het brood gaar is en laat afkoelen op een rooster.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
12 reacties
Oh, wat ziet dit er goed uit zeg!
Heb je een suggestie waarmee ik amandelmeel het beste kan vervangen ivm allergie in het gezin?
Dank je!
Speltmeel werkt heel goed, maar dan is ie niet meer glutenvrij…
Net gemaakt en super goed gelukt en oh wat is ie lekker.
Ik denk zo maar dat de rest van het gezin deze ook lekker vind.
Bedankt weer.
Ik hou van zoet! Zeker als het dan ook nog een keer lekker gezond is door de ingrediënten. Ik heb je recept gedeeld op mijn blog 😉
Ben m nu aan het maken (kon de dadels nergens vinden dus rozijnen dan maar) zie nergens hoe heet de oven moet, 180 gok ik maar… Op goed geluk
Sorry zie het al 180 graden…
Hallo!
Ziet er heerlijk uit. vraagje, ik zou de palmsuiker graag willen vervangen door meer dadels. Hoeveel dadels zou ik er dan extra in moeten doen? 4 stuks extra? Groetjes
Het ziet er zeer lekker uit en zeker een keer te proberen, alleen zit ik met de toevoeging van suiker. Gezien diabetes in de familie zit kan ik dit niet toevoegen. Is er iets waarmee ik het kan vervangen zodat het nog steeds heerlijk smaakt?
groetjes
Wat een geweldig recept die ga ik binnenkort zeker maken voor mijn meiden en mijzelf. Mijn dochters hebben coeliakie. Je hoort nog hoe hij was groetjes melanie
Ik heb dit brood al verschillende keren gemaakt , echt lekker ! Dank je wel voor dit prachtig recept !
Ik krijg maar niet genoeg van dit recept , ik heb er altijd in de diepvries zitten maar lang zit het er niet in, dank je wel !