X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Bananenbrood met chocolade

10
By Mind Your Feed on 11 januari 2014 Zoet

BananenbroodAf en toe heb je gewoon trek in wat lekkers. Punt. Niets werelds is mij vreemd…. Gezond eten betekent wat mij betreft ook helemaal niet dat je alle lekkere dingen maar moet laten staan! Gezond eten betekent kiezen voor gezonde alternatieven, het liefst suikervrij, en dat je ook werkelijk geniet van wat je eet. En dat lukt met dit bananenbrood zeker wel! Ik maakte dit bananenbrood al eerder en het leuke en makkelijke ervan is dat je eindeloos kunt variëren met de ingrediënten. Deze keer koos ik ervoor om cacao toe te voegen, waardoor het een soort chocolade bananenbrood werd. Hémels!

Deze lekkernij kun je als ware traktatie bij een kop koffie of thee serveren. Maar als tussendoortje mee naar het werk kan natuurlijk ook. Of als late night snack. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dit bananenbrood is een gezonde keuze omdat deze suikervrij is en gezoet is met het fruit dat ik toevoegde. Bananen staan – onterecht – bekend als dikmakers. Bananen bevatten inderdaad in verhouding een boel koolhydraten, maar deze fruitsuikers zorgen ook voor energie! Door het toevoegen van gezonde vetten aan dit bananenbrood zorg je voor een gedoseerde energieboost en een langer verzadigd gevoel. Bananen bevatten ook veel kalium en vitamine B6.

Ik gebruikte speltmeel. Je kunt het bananenbrood ook glutenvrij maken door amandelmeel of boekweitmeel te gebruiken.

Ingrediënten bananenbrood met chocolade:

  • 150 gram speltmeel
  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • 50 gram appelmoes (zonder suiker!)
  • eetlepel honing
  • handje walnoten
  • eetlepel lijnzaad
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 flinke eetlepel bakpoeder

Nodig: mengvorm, cakeblik, bakpapier

Bereiden:  Verwarm de oven voor. Doe in de mengkom 150 gram speltmeel en voeg daar het bakpoeder aan toe. Prak de bananen tot moes en voeg toe aan het meel. Doe ook de appelmoes in de mengkom en schep goed om. Hak de walnoten fijn en doe in de kom, samen met het lijnzaad en de cacao. Nu een goede eetlepel honing erdoor en nogmaals doorscheppen. Als laatste de eieren erbij en met een vork even goed loskloppen in het mensel.

Bekleed het bakblik met bakpapier en zet het bananenbrood in de oven. Op 200 graden ongeveer 50 – 60 minuten.

Bananenbrood

Geniet ervan! Voor wie ga jij dit bananenbrood maken?

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

 

 

 

inspiratie recepten sweets
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleOntbijtsmoothie met havermout
Next Article Boekweit wraps
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

10 reacties

  1. vivian on 12 januari 2014 13:26

    Ik heb het net gemaakt en ik vind het helemaal niet hemels 🙁 Het smaakt naar niks. Het lijkt een beetje op brood en met roomboter en iets erop is het nog wel te doen maar zo zonder iets erop is het echt niet lekker. En ik heb precies gedaan wat er in het recept staat. Er zit met de bananen, de honing en de appelmoes toch genoeg zoet in maar dat proef ik er niet aan af. Heb er zelfs nog een paar druppels stevia door gedaan maar dat heeft niet geholpen. Het is gewoon een soort brood. Of was dat ook de bedoeling?

    Reply
    • Mind Your Feed on 12 januari 2014 14:38

      Hoi Vivian,
      Wat jammer dat het bananenbrood je niet bevallen is… Naar mijn mening zit er zeker genoeg zoetigheid in het brood, maar smaken verschillen gelukkig. Ik ben zelf absoluut geen zoetekauw en gebruik uitsluitend natuurlijke zoetmakers. Wat je zou kunnen doen is naar eigen smaak nog wat ingredienten toevoegen; zoals sappige dadels of rozijnen. En een lik roomboter erop vind ik een goed idee van je.
      Het bananenbrood zie ik als een tussendoortje of als vervanger van een koekje bij de koffie. Ik hoop dat je zelf die verwachting ook had.
      Ga je het nog een keer proberen? Zou ik leuk vinden!

      Reply
      • vivian on 13 januari 2014 13:25

        Ik weet niet of ik het nog eens ga proberen. Ik vind speltmeel best duur en op deze manier word het een erg prijzig tussendoortje. Wat niet erg is als het lekker is. Ergens denk ik ook dat ik misschien iets niet helemaal goed heb gedaan, ik weet het niet. Als ik jou brood vergelijk met die van mij was de mijne echt heel donker, van de cacao. Is cacao poeder soms wat anders dan gewone cacao? En het is een zwaar brood, niet luchtig. Maar dat is misschien ook niet de bedoeling, dat weet ik niet. Het is nu naar de vogeltjes gegaan helaas.

        Reply
        • Mind Your Feed on 13 januari 2014 15:56

          Het is zeker een stevig brood! Had je wellicht meer een cake verwacht? Dan is het recept voor chocoladecake meer wat voor je: https://www.mindyourfeed.nl/recepten/chocolade-cake/

          Reply
          • vivian on 13 januari 2014 17:44

            Ik had niet echt een cake verwacht maar wel een zoeter brood omdat jij schreef dat het lekker is bij bv een bakje koffie. Dus ik zag het meer als een soort koek zeg maar. En dat was het niet, Nou was dit ook de eerste keer dat ik iets met speltmeel heb gegeten. Vandaag ook voor het eerst speltbrood gegeten en dat is absoluut steviger dan “normaal” brood. Niet zo luchtig en dat wist ik dus niet. Maar ik zal die chocolade cake eens gaan bekijken en als ik dit brood ooit weer eens probeer laat ik zeker de cacao weg.Bedankt 🙂

  2. Julie Van Weehaeghe on 12 januari 2014 16:33

    Bananenbrood zie in de laatste tijd overal verschijnen 🙂 Ik ga er ook eens mee aan de slag moeten, want wil wel eens weten hoe het smaakt.
    Vandaag havermout blauwe bessen banaan muffins gemaakt en deze waren zeker niet slecht 🙂
    Groetjes Julie HAPJESPRINCES

    Reply
    • Mind Your Feed on 12 januari 2014 19:46

      Zeker doen Julie! Ik vind het erg lekker 🙂

      Reply
  3. Suzanne on 16 januari 2014 20:55

    Nog nooit geprobeerd, zie het de laatste tijd zoveel voorbij komen dat ik wel erg benieuwd wordt. Dit ziet er ook weer zo heerlijk uit!

    Reply
  4. Leonie on 26 januari 2014 16:37

    Ik heb het net gemaakt, en ik vind het een succes!
    Lekker met een beetje grasboter er op.
    Hmmm, ik ga dit nu invriezen, zodat ik dit als tussendoortje mee kan nemen naar m’n werk.
    Bedankt voor het delen van het recept!

    Reply
  5. Wicky Haack on 25 maart 2014 16:59

    Kan ik het speltmeel ook vervangen door andere meelsoorten zonder gluten? Graag je reactie.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....