Boekweit wraps

20

Ik ben gek op wraps! Je kunt ze iedere keer weer met iets anders vullen en zo vervelen ze nooit. Je kunt ze zowel warm als koud eten, je kunt ze meenemen, ze zijn voor mij een ideale lunch! Wat ik minder fijn vind aan de supermarkt-wraps is dat ze gemaakt zijn van witmeel, ze bevatten dus weinig voedingsstoffen én van de tarwe krijg ik een opgeblazen buik. Tijd voor een alternatief, uiteraard zelfgemaakt. Ik koos voor boekweitmeel en maakte dus boekweit wraps.

Boekweit is geen graan, maar een kruidachtige plant. De zaadjes van de boekweitpluimen zijn enorm eiwitrijk , vezelrijk en ze bevatten veel magnesium, kalium en fosfor. En, boekweit is glutenvrij! Het meel dat van boekweit gemaakt wordt, kun je in de gewone supermarkt krijgen. Het staat dan in het schap met de bakproducten, naast de broodmixen en het pizzadeeg.

Ik maak ze graag voor lunch, deze boekweit wraps. Maar door de kruiden uit het recept weg te laten, kun je er ook ‘neutrale’ pannenkoeken van maken. Ideaal voor het ontbijt of als een soort crêpe te gebruiken in een nagerecht. Je zou voor een pannenkoekenbeslag ook wat kaneel kunnen toevoegen, lekker met warme appel!

De ingrediënten zijn voldoende voor het maken van 2 lunch boekweit wraps. Wil je pannenkoeken maken, vermenigvuldig dan de ingrediënten tot zoveel pannenkoeken als je denkt te gaan eten.

Ingrediënten boekweit wraps

  • 50 gram boekweitmeel
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 1 snuf zout
  • 1 eetlepel oregano
  • (kokos)olie

Nodig; mengkom, garde, koekenpan

Bereiden: Meng het meel met een snuf zout en de kruiden. Voeg nu de melk toe en meng met de garde het deeg en de melk. Doe als laatste het ei in de kom en kluts goed door. Verwarm in een pan wat (kokos)olie en wacht tot de pan warm is. Schenk de helft van het mengsel in de pan, draai het gas wat lager en laat de boekweit wrap langzaam garen. Als de onderkant licht bruin wordt, keer je de wrap om en laat je de andere kant nog even mooi gaar worden.

Qua beleg kun je helemaal zelf kiezen wat je erop doet! Ik vind de boekweit wraps een goede combinatie maken met rucola, wat komkommer en wat tonijn. Maar ook met kipfilet en avocado smaakt de wrap heerlijk.

Je kunt de wraps in de avond al bereiden en de volgende dag meenemen naar je werk. Beleg de wraps dan ook in de avond van tevoren en bewaar ze – in het vershoudfolie – opgerold in de koelkast. Eet smakelijk!

Boekweitwrap

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

20 reacties

  1. Lijkt me super lekker! Bedankt voor het recept (ik ben zelf altijd een beetje aan het klooien met de juiste verhoudingen en zo, haha). Met zelfgemaakte hummus en spinazie met tomaatjes lijkt me dit heerlijk!! (Wat je al zegt, eigenlijk met alles) 😉

  2. Gerd Robersscheuten op

    heb ze net gemaakt, gevuld met rucola sla, tomaatjes en mozarella… een heerlijk alternatief voor die tarwewraps!!

  3. Linda Wesselman op

    Ik zoek al een tijd goede lunch recepten om mee te nemen naar werk, hartstikke fijn dit recept! Zijn de wraps geschikt om in te vriezen?

    • Mind Your Feed op

      Ja hoor, dat kan! Wel apart invriezen, anders zijn ze aan elkaar geplakt en kun je ze niet zo makkelijk meer los krijgen 🙂

  4. Hoi! Ik heb ze net gemaakt, maar ze breken als ik ze wil rollen! (Ze zijn wel lekker!) Ik heb ze gemaakt met kokosmelk.
    Groetjes,
    Joyce

  5. Linda Wesselman op

    Ik heb ze van de week gemaakt en het was een succes 🙂 Mn vriend die eerdere versies van zelfgemaakte wraps niet geslaagd vond, vond deze ook lekker! Zeker voor herhaling vatbaar, bedankt voor de inspiratie

    • Als je geen ei mag of wil, kan je het vervangen door arrowroot. 1 eetlepel in de plantaardige melk roeren tot er geen klontjes meer in zitten. Dan kan je de rest van de ingrediënten erbij doen. Ik bak altijd wraps en pannenkoeken met arrowroot i.p.v. ei i.v.m. allergie.
      PS: als je kokosmelk gebruikt, kan je beter 50 ml kokosmelk doen en 100 ml water, dan heb je ongeveer dezelfde dikheid (eerder dunheid..) als amandelmelk, havermelk of rijstmelk.

  6. Ze zijn superlekker. Ze vallen bij mij alleen erg uit elkaar (bij het omdraaien in de pan)…wat doe ik verkeerd? Graag wat tips…

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.