Bananenbrood met pistachenoten

4

Yumm, bananenbrood met pistachenoten! Oh, de vorige keer dat ik een bananenbrood bakte en het recept op mijn blog deelde weet ik nog zo goed… Ik wilde er namelijk eigenlijk niet aan, aan die bananenbroden…. Te hip, te veel hype, ik doe daar niet aan, riep ik toen heel hard! Net zoals ik heel lang geen recept voor courgette spaghetti op mijn blog wilde delen, ik doe gewoon niet zo mee met alles wat helemaal de trend is op dat moment.

Terwijl ik stiekem natuurlijk zelf ook enorm benieuwd ben naar zo’n recept, dat dan weer wel… Na mijn eerste bananenbrood met blauwe bessen bleef het toch kriebelen om nog eens een andere variatie te maken. En tadáa, dit bananenbrood met pistachenoten ontstond als vanzelf. Wel iets anders dan mijn eerder brood, maar ook zo lekker!

bananenbrood met pistachenoten

Ik wilde namelijk nog een snackje maken voor onze autoreis naar Italië. En ja, toen ging het bananenbrood-idee toch weer spelen… De variant met blauwe bessen maak ik nog steeds regelmatig en de meiden zijn niet bij me weg te slaan als het brood de oven uit komt. Met moeite laten ze het even afkoelen, want warm smaakt tenslotte ook heerlijk, en dan blijven ze erom vragen….

bananenbrood met pistachenoten

Bananenbrood recept

Nu we onze reis naar Italië aan het voorbereiden zijn – ik werk altijd een stukje vooruit, dus ik schrijf dit al eerder – was ik aan het nadenken over gezonde tussendoortjes voor onderweg. Ik zorg er altijd voor dat er genoeg te eten is in de auto.

Zo’n reis is al lang zat, dus als je jezelf een beetje kunt vermaken met lekkere snacks, nou dan ben ik erbij hoor. En de meiden ook! Ze mochten van mij allebei een zakje snoep uitzoeken voor onderweg, en verder maak ik ze blij met dit bananenbrood met pistachenoten.

bananenbrood met pistachenoten

Na mijn eerdere bak-experimenten met yoghurt ben ik nu fan… Bakken met yoghurt is te gek, want je krijgt er zulke fluffy zachte, luchtige cakes van. Ik maakte al eerder een havermout yoghurt cake met zomerfruit, en die cake inspireerde mij voor dit bananenbrood met pistachenoten.

Als je bananen aan een zoet baksel toevoegt, dan wordt het al een lekkere zachte, zoete cake. Maar met een beetje yoghurt door het beslag wordt het alleen nog maar beter. Ja, dat kan dus echt! Dit is daarom bananenbrood versie 2.0, want zo luchtig, zacht, zoet en smeuïg heb  je het nog nooit gegeten….

bananenbrood met blauwe bessen

bananenbrood met pistachenoten

Bananenbrood met pistachenoten

Makkelijk recept voor luchtig bananenbrood met speltbloem, havermout, yoghurt en pistachenoten.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Taart en cake
Nederlands
Bak recepten
Porties: 12

Nodig

Ingrediënten

  • 125 gram speltbloem
  • 125 gram havermout
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 50 gram kokosolie
  • 3 bananen (rijp!)
  • 10 dadels
  • 75 gram pistachenoten
  • 2 eieren
  • 1 ½ theelepel kaneel
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • snuf zout

Bereiden

  • Laat de dadels 15 minuten weken in een schaaltje met water. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg een zeef op de mengkom en zeef de speltbloem boven de kom. Voeg daarna de havermout, kaneel, bakpoeder en een snuf zout toe.
  • Is de kokosolie nog hard, laat deze dan even in een steelpan smelten. Schenk in de mengkom en doe ook de Griekse yoghurt in de kom, roer het beslag goed door.
  • Doe de bananen, dadels en eieren in de keukenmachine en blend ze tot een luchtige massa. Er mogen nog stukjes dadel herkenbaar zijn, het hoeft niet helemaal glad te zijn.
  • Schenk het banaan-dadel-ei mengsel in de mengkom en roer goed door. Schep daarna de pistachenoten door het beslag van het bananenbrood.
  • Maak het bakpapier even vochtig onder de kraan en bekleed het cakeblik hiermee. Schep het beslag in het cakeblik, schud daarna het cakeblik even voorzichtig zodat het beslag ook goed in de hoekjes van het cakeblik loopt.
  • Strooi als laatste nog wat amandelschaafsel over het bananenbrood met pistachenoten en schuif het brood de warme oven in. Bak in 45 – 50 minuten gaar en mooi bruin. Enjoy!
Calorieën: 218kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 5g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 4g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Ga je aan de slag met dit recept voor bananenbrood met pistachenoten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  1. Hoi Rene,

    Kun je de havermout en speltbloem vervangen door Amandelmeel en of Kokosmelk zodat het nog meer paleo is. Het brood ziet er heerlijk uit!

    Gr. Bea

  2. Hoi hoi,

    Wordt dit bananenbrood lekker luchtig van binnen?
    De laatste die ik heb gemaakt worden zo melig en dan kreeg ik zo’n dikke homp van binnen zeg maar.. Zo’n meelbal.. Niet lekker.. Ben benieuwd!!

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.