Havermout yoghurt cake met perzik

18

Als ik het zomerfruit zo in de winkels zie liggen, maakt mijn hart altijd een klein sprongetje… Die heerlijke perziken, nectarines, aardbeien, frambozen en verschillende bessen, ik ben er dol op! Zo heerlijk zoet, en alleen de geur is al zó lekker. Toen ik vanochtend door de woonkamer liep, róók ik de perziken op de fruitschaal liggen. Vroeger was ik echt verslaafd  aan de geur van perzik, ik kan me zelfs nog herinneren dat ik een keer zo lang aan een perzik heb gesnoven dat ik gewoon een beetje duizelig was geworden. Tegenwoordig heb ik mijn verslaving onder controle hoor, en bak ik met dat heerlijke fruit bijvoorbeeld deze havermout yoghurt cake. Met perzik en aardbei, echt een zomertraktatie!

havermout yoghurt cake

Bakken met yoghurt zorgt altijd voor zo’n lekkere fluffy cake, die daardoor ook lekker licht is. Soms heb je van die hele stevige cakes, waarvan 1 stukje al meer dan genoeg is om goed vol te zitten… Maar van deze luchtige havermout yoghurt cake kun je blijven eten, ik wel! Ik eet deze havermout cake graag als tussendoortje, maar je zou er volgens mij ook prima mee kunnen ontbijten. Deze cake kan zo op de lijst met verwenontbijtjes! Met dat verse zomerfruit erdoor is de cake al lekker zoet van zichzelf en ik zie mezelf al zitten hoor, in het ochtendzonnetje in onze tuin.

havermout yoghurt cake

Nog maar anderhalve week en dan begint hier de zomervakantie. Ik schreef daar een paar weken geleden ook al een blogje over, en ik lees nu dat ik het voornemen had om flink vooruit te werken… Hmmm, van dat voornemen is nog niet zoveel terecht gekomen. Normaal ben ik altijd wel een week vooruit aan het werken, en de blogs die ik dus vandaag schrijf komen dan pas volgende week online, maar het is me nog niet gelukt. Ach, dat gaat vast wel goed komen hoor, maar wat vliegt de tijd toch. Nog maar anderhalve week en dan zijn de meiden 6 weken vrij. Hebben we wel uitgebreid de tijd voor verwenontbijtjes in de tuin, of om lekker te bakken en te koken als het regent.

havermout yoghurt cake

De basis van deze cake is dus haver en yoghurt, en eigenlijk kun je daarna gaan variëren met het fruit. Er is zoveel lekkers te krijgen in deze tijd van het jaar. Ik krijg trouwens wel heel vaak de vraag of je de yoghurt in een bepaalde cake kunt vervangen door kwark, of door een plantaardige variant. En ik moet je zeggen… ik denk dat dit wel kan, maar ik weet het eigenlijk ook niet. Deze havermout yoghurt cake bijvoorbeeld maakte ik met Griekse yoghurt, ik heb echt geen idee of ie precies hetzelfde wordt als je daar sojayoghurt of milde kwark voor gebruikt. Maar dat is toch juist het leukste van bakken (en koken)? Dat je lekker zelf aan de slag gaat, en mijn recept vooral als inspiratie gebruikt. Zeker doen hoor!

havermout yoghurt cake

Havermout yoghurt cake met perzik

  • 50 gr havermout
  • 50 gr havervlokken
  • 50 gr amandelmeel
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 3 el honing
  • 2 perziken
  • 6 aardbeien
  • 1 tl koekkruiden of kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Nodig; mengkom, bakpapier, bakvorm rechthoek 20 x 15 cm

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de havermout, havervlokken en het amandelmeel in de mengkom en voeg hier de koekkruiden, het bakpoeder en de kaneel aan toe.

Schep de yoghurt ook in de kom en schenk wat honing erbij. Ik kneep 3x flink in de fles, ik schat in dat het zo’n 3 el zijn.

Tik de eitjes boven de mengkom en roer tot een glad beslag.

Schil de perziken, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij deze ook in stukjes.

Schep het fruit heel voorzichtig door het beslag heen, zorg dat het goed is verdeeld.

Bekleed de bakvorm met een stukje bakpapier en schenk het beslag in de vorm.

Schuif de havermout yoghurt cake met perzik in de oven en bak in 30 minuten goudbruin en gaar. Enjoy!

havermout yoghurt cake

Ga jij aan de slag met dit recept voor havermout yoghurt cake met perzik? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

18 reacties

  1. Leuk recept! Mijn meiden worden zaterdag 3 en ik zocht nog een vrolijk verrassingsontbijtje. Hier kan zo een kaarsje in!

  2. Wat n toprecept weer! Havermoutcake met kwark, aardbeien en perzik. Echt super. Dank je wel voor al jouw geweldige recepten. Heb er inmiddels al vele gemaakt dus ga vooral door! Wij worden hier heel blij van!

  3. Hoi, ik heb hem met haver en speltmeel gemaakt en als vulling nectarine en banaan.
    Hij blijft wel nattig. En de smaak bleef wat vlak, misschien door de ingrediënten. Met een toef suikervrije slagroom vast erg lekker. Ga hem ook met appel en rozijnen proberen.

    Grtz Rianne

  4. Ik heb het recept vandaag uitgeprobeerd! Ik heb de Griekse yoghurt vervangen door lactose vrije Griekse yoghurt en de honing vervangen voor ahornsiroop (had ik toevallig in huis) hij is echt super lekker!!!!! Die ga ik zeker vaker maken!!!

  5. Wat een ontdekking!! deze blog van jou! Leuke en lekkere inspirerende recepten! Ik moet hier en daar wel een beetje schipperen met alternatieven wat niet altijd lukt!
    Verdraag geen kaneel, kokos en noten en zaden, dus blijf ook steken met bijv. koekkruiden.
    Heb jij suggesties voor alternatieven?

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.