10 x lunch salade recepten

0

Lunchen met een salade geeft mij altijd een beetje het gevoel van luxe. Een boterham met beleg dubbel klappen kun je eigenlijk altijd, maar een salade is gewoon net even wat extra. Wat extra moeite voor de lunch, en wat extra ingrediënten. Zeker in de zomer maak ik graag een frisse salade klaar tussen de middag, en ik merk ook eigenlijk dat ik daar veel blijer van word dan wanneer ik snel een broodje naar binnen schuif. Omdat een salade er bij mij eigenlijk nooit hetzelfde uit ziet, maar ik wel goed weet wat ik lekker vind, zet ik vandaag mijn inspiratie voor lunch salade recepten voor je op een rijtje. Lekker experimenteren en smullen maar!

Heb je mijn Ebook Natuurlijk lunchen – meer dan 30 lunch salade recepten al gezien? Klik op de afbeelding voor meer informatie!

lunch salades, inspiratie lunchen zonder brood

Lunch salade recepten

Eigenlijk doe ik dus maar wat, als ik een lunch salade klaar maak… maar het slaagt altijd best goed, al vind ik zelf. Ik hou mij altijd aan mijn zelf opgestelde richtlijn voor het maken van een goed vullende salade, en dat werkt prima.

Wanneer ik alleen een blaadje sla en een stukje komkommer in een schaaltje zou doen, zou ik binnen no time weer honger hebben. Maar door ervoor te zorgen dat er altijd koolhydraten, eiwitten én vetten te vinden zijn in de salade, kan ik er behoorlijk lang op vooruit. En het is ook gewoon heel lekker om een goedgevulde salade te eten!

sperziebonen salade

Wat ik zelf ook merk als ik een salade als lunch eet, is dat ik veel frisser blijf in de middag. Als ik een boterhammetje eet, dan begin ik meestal na een uurtje te geeuwen, niet heel handig… Daarom kies ik regelmatig voor een lunch zonder brood, dat werkt voor mij echt beter.

En je kunt zo eindeloos variëren als je salades gaat maken, I just love it! Daarom vandaag mijn favoriete lunch salade recepten, gewoon om jou ook wat inspiratie te geven! Klik op de titel van het gerecht of op de foto en je komt bij het recept uit.

salade mango geitenkaas

10 x lunch salade recepten

witte bonensalade met tonijn

Witte bonensalade met tonijn

geroosterde bloemkool

Salade met geroosterde bloemkool

salade zoete aardappel geitenkaas

Zoete aardappel salade met geitenkaas

salade van snijbiet

Salade van snijbiet, aardbei en avocado

salade met groene asperges (2)

Salade met groene asperges en mango

paasbrunch recepten

Salade Niçoise

paasbrunch recepten

Venkel appel salade met gerookte forel

Salade met garnalen en zeekraal

Salade met garnalen en zeekraal

salade met mango en geitenkaas

Salade met mango en geitenkaas

Sperziebonensalade

Sperziebonen salade

Ga jij aan de slag met deze lunch salade recepten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Natuurlijk lunchen! 30 salade recepten

Kun je nog meer inspiratie gebruiken voor heerlijke salades voor de lunch? Bestel dan mijn Ebook Natuurlijk lunchen! Hierin vind je meer dan 30 heerlijke salade recepten!

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.