X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
geroosterde bloemkool

Salade met geroosterde bloemkool

0
By Mind Your Feed on 7 april 2016 Lunch

Vanaf nu alleen nog maar lichte gerechten op de blog, want de lente is begonnen! Wat een heerlijk weer afgelopen weekend, je voelt gewoon dat de zon er al helemaal zin in heeft. Nou, van mij mag ie hoor, kom maar door! Ik heb helemaal zin in dit seizoen, in de eerste keren buiten eten, in frisse salades, I’m in! Deze salade met geroosterde bloemkool is wat mij betreft ook zo’n typisch lente gerecht, lekker licht, maar wel met een bite!

geroosterde bloemkool

Sowieso vind ik het alleen al voor mijn werk ideaal dat het zonnetje wat vaker schijnt, dat maakt het net wat makkelijker om foto’s te maken! Dat geklooi met het licht dat niet goed genoeg was voor foto’s, daar was ik wel een beetje klaar mee. Ik heb mijn daglichtlampen dan ook opgeborgen, die zie ik in het najaar wel weer. Nu kan ik gelukkig weer direct na het koken de foto’s schieten, en hoef ik niet eerst een hele set op te bouwen. Ja, i know, ik ben verwend, want ik héb ten minste extra licht als het zo donker is buiten. Maar ik vond dat ik dat ook wel moest, als ik professioneel wilde gaan bloggen. Ik heb de lampen afgelopen weekend in de kast gezet, en ik hoop ze voorlopig nog niet nodig te hebben….

geroosterde bloemkool

Alleen al de frisse kleuren van salades maken mij altijd heel gelukkig, en ik weet zeker dat ik de komende maanden helemaal los ga met nieuwe variaties. Want een salade hoort bij het voorjaar, als lunch of als lichte avondmaaltijd. Afgelopen weekend vond trouwens Kom in de Kas plaats, bij ons in het dorp, waarbij je een kijkje kon nemen in de kassen. Ik kon het niet laten om even te gaan kijken en kocht daar alvast een van de eerste Westlandse kasbloemkooltjes. Ze zijn nog super duur, maar wel heel lekker! Wacht dus rustig nog even tot de zomer, dan is de bloemkool weer volop verkrijgbaar en zet je deze salade als bijgerecht bij een gezellig bbq op tafel!

geroosterde bloemkool

Salade met geroosterde bloemkool

Voor 4 personen, lunch/bijgerecht

  • 1 kleine bloemkool
  • 100 gr rucola
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pot kikkererwten
  • 50 ml (plantaardige) yoghurt
  • 1/2 limoen
  • 1 flinke tl mosterd
  • verse munt
  • olijfolie
  • peper
  • komijn

Nodig: bakpapier, bakplaat, mengkom

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Snij de roosjes van de bloemkool en doe deze in de kom. Schenk hier 2 flinke el olijfolie overheen en bestrooi met peper en ongeveer 2 tl komijn. Meer mag natuurlijk ook, ik ben dol op komijn! Pers de knoflook uit boven de kom en hussel goed door. Spreid de bloemkool uit over de bakplaat.

Schuif de bloemkool de oven in en laat ongeveer 20 minuten roosteren, schep wel halverwege even om.

Doe ondertussen de rucola in de mengkom (hoef je niet schoon te maken), schil en snipper de rode ui, en doe deze erbij. Vind je dit te scherp, dan kun je de ui even kort aanbakken.

Spoel de kikkererwten af onder de kraan, gebruik hier even een vergiet voor. Dep goed droog en voeg toe aan de rucola.

Maak ondertussen de dressing klaar door de yoghurt met het sap van 1/2 limoen, 1 flinke tl mosterd en fijngesneden verse muntblaadjes te mengen.

Haal na 20 minuten de bloemkool uit de oven, controleer even of deze gaar (maar wel knapperig) is en meng door de salade. Maak eventueel nog af met wat extra verse munt, en natuurlijk met de dressing!

Enjoy, volgens mij is dit een heerlijk zonnig gerecht dat niet bij een goede buitenmaaltijd mag ontbreken.

geroosterde bloemkool

Ga je aan de slag met dit recept voor salade met geroosterde bloemkool? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bbq bijgerecht buiten eten kikkererwten lente lunch lunchen zonder brood rucola salade zomer
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleOntbijtwrap met aardbei en kwark
Next Article Kip gyros met tzatziki
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.