Italiaanse kip spiesjes met citroen

0

Nog steeds ben ik er heilig van overtuigd dat wanneer ik maar genoeg zomerse recepten blijf plaatsen, het vanzelf wel een keer zomer wordt. Denk ik dan. Hoop ik dan. Ik bedoel, kom op, het kan toch niet de hele zomer herfst blijven? Nee, dat gaat vast niet gebeuren. En als het dan mooi weer wordt, dan wil ik naar buiten. Lekker buiten eten, de bbq aan, hele avonden in de luie stoelen in het avondzonnetje, gewoon echt dat zomergevoel! Ik weet zeker dat die mooie dagen er binnenkort aan gaan komen, en daarom vandaag een fijn bbq-receptje. Deze Italiaanse kip spiesjes met citroen en rozemarijn geven je een instant zomergevoel.

Italiaanse kip spiesjes met citroen

Volgende week wordt Lise alweer 4 jaar oud, maar ik kan me nog zo goed herinneren dat we haar eerste verjaardag vierden. We waren met de hele familie in een heerlijk huis in Italië omdat mijn ouders 40 jaar waren getrouwd. Onze dagen bestonden zo’n beetje uit hangen bij het zwembad, en bedenken wat we die avond zouden eten. Een perfecte vakantie dus! Bij het huis was een grote bbq en omdat we niet elke avond uit eten wilden, maar ook geen zin hadden om elke avond uitgebreid te koken, stookten we regelmatig het vuurtje op en maakten we steeds wat anders lekkers op de bbq klaar.

Italiaanse kip spiesjes met citroen

We aten die weken echt op z’n Italiaans, met niet al te zware avondmaaltijden en steeds ook verschillende groenten erbij. Deze Italiaanse kip spiesjes bedacht ik volgens mij toen we daar waren, en we eens een andere marinade voor de kip wilden dan de Oosterse marinade die ik vaak klaar maak. Ik bedoel, in Italia eet je natuurlijk geen Oosterse kip…. Ik wilde frisse pure smaken, lekker zomers en licht, en gewoon lekker. Dat lukt dus zeker met deze Italiaanse marinade, die uit slechts een paar ingrediënten bestaat. Ik zeg het elke keer weer, maar goed eten kan soms zo simpel zijn!

Italiaanse kip spiesjes met citroen

Deze Italiaanse kip spiesjes met citroen en rozemarijn kun je dus prima op de bbq bereiden, maar wordt het nou echt geen zomer…. dan werkt een grillpan ook. Kijk, als die zomer niet naar ons toe komt, dan gaan wij maar naar de zomer. Simon noemt dat altijd denken in oplossingen, en zo is het.

Italiaanse kip spiesjes met citroen

Italiaanse kip spiesjes met citroen en rozemarijn

Voor 6 spiesjes

  • 400 gr kipfilet
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 el oregano
  • peper

Nodig; mengkom, 6 spiesjes/satéprikkers

Bereiden: Ga je de kip spiesjes op de bbq bereiden? Leg dan de prikkers te weken in een bakje met water. Zo zorg je ervoor dat ze niet verbranden op de bbq.

Pers de citroen uit boven de mengkom en schenk de olie hierbij.

Pers de teentjes knoflook uit boven de kom en ris de rozemarijn van de takjes. Voeg ook de oregano en wat peper naar smaak toe aan de marinade.

Snij de kipfilet in blokjes, niet al te groot maar zeker niet te klein.

Leg de kip in de marinade. Heb je de tijd? Dan is het het lekkerste als je de kip zeker zo’n 2 uur in de marinade kan laten staan.

Rijg de kipblokjes aan de spiesjes, zo’n 5 stukjes per spies. Bak ze op de bbq (of in de grillpan) rondom mooi bruin en gaar! Enjoy!

Italiaanse kip spiesjes met citroen

Ga jij aan de slag met dit recept voor Italiaanse kip spiesjes met citroen en rozemarijn? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.