I LOVE ME = jezelf voeden

0

Jezelf voeden is lief zijn voor jezelf. Voeden met lekker en gezonde voeding, maar net zo goed met liefde, met fijne mensen om je heen en met heel veel plezier. En dat is eigenlijk vooral een kwestie van het jezelf gunnen.

Niet weglaten, maar toevoegen

Op de lancering van de Nederlandse versie van de Detox Kitchen Bible van chef Lily Simpson en voedingsdeskundige Rob Hobson leggen de twee auteurs uit dat de focus niet meer zou moeten liggen op het weglaten van allerlei voedingsstoffen uit ons eetpatroon, maar juist op het toevoegen van heel veel gezonde voedingsstoffen. Jezelf voeden dus!

Lily heeft een bezorgservice van gezonde maaltijden in Londen en heeft vele bekende klanten zoals voormalig topmodel Elle Macpherson. Laten we inderdaad stoppen met streng zijn en ons richten op ‘gezond genieten’. Kies pure ingrediënten die met aandacht en liefde verbouwd en gekookt zijn. Ingrediënten vol goede voedingsstoffen zodat je lichaam goed gevoed en langer verzadigd is. Dat is liefde hebben voor je lijf en voor jezelf. En zeker niet vergeten om af en toe wel iets lekkers te nemen en daar zonder schuldgevoelens van te genieten.

Jezelf voeden

Wat past bij jou?

Willemien van Egmond organiseert retreats in binnen- en buitenland, voor mensen om tot zichzelf te komen en even afstand te nemen van hun dagelijkse ritme en patronen. Ze schreef het boek Retreat Yourself om je te inspireren om ook die ontspanning en verdieping in je dagelijkse (drukke) leven te integreren. Ze legt in haar boek uit dat voeding kan helpen om je in balans te brengen, maar alleen wanneer die ook echt bij jou past. Wat voor de een fijn is, hoeft voor de ander helemaal niet te werken. Iedereen is anders en heeft ook qua voeding iets anders nodig. Eet dus geen havermoutpap omdat het goed voor je zou zijn. Als dit voor jou een te zwaar ontbijt is, probeer dan iets wat voor jou wel werkt. Voel wat het beste bij jou past en waar je lichaam het beste op reageert. Probeer uit wat je energie geeft en pas je maaltijden daarop aan. Zie het dan ook niet als een dieet dat je vol moet houden, maar als iets wat je blijvend in je voedingspatroon kunt aanpassen waardoor je je ook op lange termijn goed blijft voelen. Dat is jezelf voeden en dat is lief zijn voor jou!

jezelf voeden

Jezelf plezier gunnen

Jezelf voeden heeft niet alleen letterlijk te maken met voeding, maar zeker ook met liefde, plezier en genieten. Dit jezelf toestaan en vooral: GUNNEN. ‘Bewust genieten’ zijn we, alleen al door de drukte van alledag, niet zo gewend. Genieten van het lichaam, van de zon op je huid, van eten en drinken, van aangeraakt worden, van warmte, van mensen die je energie geven. Dat vraagt namelijk om zelfliefde, jezelf erkennen en waarderen om wie je bent. Dus voorbij het gevoel komen dat je niet goed genoeg bent zoals je bent. Dat je moet presteren, je best moet doen om daarna pas te mogen genieten.

Kies elke dag een moment uit waarop je je afvraagt: wat kan ik nu voor mijzelf doen dat me echt voedt en vervult? Waar heb ik nu echt zin in? En doe het dan voor jezelf. Als je echt geniet, zonder schuld of schaamte, dan ben je totaal aanwezig in het huidige moment en is alles goed. Er zijn even geen gedachten aan verleden of toekomst. Genieten is in het ‘hier en nu’ zijn en dat geeft ruimte en rust. In het boek I Love Me lees je veel meer manieren om lief te zijn voor jezelf.

jezelf voeden

Deze blogpost bevat affiliate-links naar Bol.com.

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.