Ja, hoor, de Sint is weer in het land! Heb je het meegekregen, het was tot op het laatste moment nog spannend of hij wel goed aan zou komen, want de boot was de mist in gevaren…. Je leest het, ik zit er middenin, ik heb het Sinterklaasjournaal op de voet gevolgd, samen met mijn dochters. Nu ik deze blog uitschrijf, zitten ze naast me fanatiek te kleuren, een tekening voor Sinterklaas. Oh wat hou ik van dit kinderfeest, die onschuldige koppies naast me, tong uit de mond, hard aan het tekenen om een mooi cadeautje voor de Sint in hun schoentje te stoppen. En ik ben eigenlijk ook dol op alle lekkernijen die bij dit feest horen! Gevulde speculaas, banketletters, ik blijf er van snoepen. Om dit lekkers te maken, is 1 ingrediënt essentieel, en dat is natuurlijk amandelspijs. Ik maakte amandelspijs met honing, zo simpel, maar zo lekker!

Terwijl Senna naast me zit te kleuren, ziet ze dat ik mijn Facebook tijdlijn doorscroll…. Mam, dat is toch Parijs, zegt ze, terwijl ze de Eiffeltorens voorbij ziet komen. Ik heb vandaag eerlijk gezegd geen zin in het schrijven van een lange blog, ik heb geen woorden. Ik heb geen woorden voor wat er gisteren in Parijs is gebeurd, en ik weet ook niet hoe ik dit aan mijn kinderen moet uitleggen. Ja, mama is de afgelopen jaren regelmatig in Parijs geweest, en ik kwam altijd thuis met mooie verhalen. En nu… wat moet je nu over Parijs vertellen? Wat moet je aan je kinderen over deze boeven vertellen? Ik weet het niet. Ik weet het echt niet. Gisteren was ook mijn trouwdag, Simon en ik zijn op vrijdag 13 november getrouwd, 6 jaar geleden. Wat is de wereld veranderd in de afgelopen jaren….

Zelf amandelspijs maken
Goed, Sinterklaas…. Laten we alsjeblieft onze kinderen het feest weer laten vieren zoals we dat altijd deden. Ik ga me nog niet eens wagen aan de pietendiscussie… Ik ga gewoon lekker bakken! En voor de lekkere baksels die ik wil gaan maken, heb ik amandelspijs nodig. Ik koos er deze keer voor om honing te gebruiken in plaats van suiker, en dat maakt de amandelspijs echt net zo lekker! Ik ben trouwens mét videocamera de keuken in gedoken, en het filmpje hieronder is het resultaat. Laat je me weten wat je ervan vindt? Ik ben echt nog een beetje zoekende hoor, ik vind filmpjes maken echt heel leuk, maar het is nog in ontwikkeling, haha!
Amandelspijs met honing
Voor 175 gr amandelspijs
- 100 gr amandelmeel
- 75 gr honing
- 1 mespuntje vanillepoeder
- 1 ei
Nodig; schaal, plastic folie
Bereiden: Heel lastig is het niet…. De amandelmeel en de honing doe je samen in de schaal. Voeg hier een mespuntje vanillepoeder aan toe. Schep met een lepel alles door elkaar, totdat een kruimelige massa ontstaat.
Ga je de amandelspijs direct gebruiken? Kluts dan het ei los en voeg ongeveer 1/3 van het ei toe aan de spijs.
Ga je de amandelspijs later gebruiken? Dan rol je het in het plastic folie. Zo kun je het wel 2 tot 3 weken bewaren in de koelkast. Wanneer je gaat bakken met het amandelspijs met honing voeg je voor gebruik alsnog 1/3 geklutst ei toe.

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
13 reacties
Hartstikke leuk die video! Zo is het recept ook prima te volgen. Ik ga het uitproberen. Eerst de vanillepoeder kopen.
Super leuke video!! Van een ontzettend lekker recept!
zou dit ook lukken zonder ei? ik heb een dochter met kippeneiwit allergie namelijk.
dank
Lukt zeker hoor!
Leuk recept!
Is het 75 gram honing? In de video zei je 75 ml.
En het is dus wel de bedoeling dat je het nog verhit, i.v.m het rauwe ei?
Lijkt mij heerlijk! Kan ik het speculaas recept op deze site gebruiken om gevulde speculaas te maken?
Superleuk filmpje!! Zie het nu pas!
Heel makkelijk recept, ik ben gek op makkelijk én op amandelspijs, dus deze ga ik binnenkort maken! Thanx!
Lijkt mij erg lekker, is er ook een recept voor gevulde speculaas?
Komt deze week online!
Hoi Reny, Kun je mijn vragen ook nog beantwoorden? Over de ml of gram en over het verhitten? Bedankt! Groetjes, Laura
Hi Laura! Ik gebruikte 75 ml honing, ik zal het even aanpassen. En vwb het ei; daardoor wordt het spijs wat smeuïger, zeker als je het nog gaat bakken. Je kunt het ook toevoegen als je niet gaat bakken, zorg dan wel dat je een vers ei hebt! Of je laat het weg, dat kan ook hoor.
Wat een super gemakkelijk recept voor amandelspijs, dit ga ik maken van het beetje amandelmeel wat ik nog heb liggen.
Leuke video hoor!
Kan je dit product inbriezen?