X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
speculaas koeken

Dubbele speculaas koeken

4
By Mind Your Feed on 1 december 2015 Zoet

Zijn jullie het al zat? Ik ben een beetje los gegaan op de Sinterklaas recepten dit jaar, en vandaag heb ik weer wat lekkers voor je! Ik kan er namelijk geen genoeg van krijgen om zelf aan de slag te gaan met de lekkernijen die bij deze feestdag horen. De dubbele speculaas koeken die ik afgelopen weekend maakte, zijn wel wat gezonder dan het recept voor de échte gevulde speculaas. Maar echt minstens net zo lekker! Afgelopen zondag gaf ik mijn laatste workshop van dit jaar, en de avond ervoor besloot ik om toch nog even de keuken in te duiken. De deelnemers krijgen namelijk altijd wat lekkers bij de thee, en omdat het deze workshop allemaal draaide om feestelijk, besloot ik om nog maar een keer de speculaaskruiden tevoorschijn te halen. Ik beloof je dat er deze week ook nog een gezond recept online komt!

speculaas koeken

speculaas koeken

Dubbele speculaas koeken

Voor 10 – 12 koeken:

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr speltmeel + extra om te bestuiven
  • 10 dadels, geweekt in water
  • 3 el kokosolie
  • 2 el honing
  • 2 el palmsuiker
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 175 gr amandelspijs
  • handje amandelschaafsel

Nodig: mengkom, keukenmachine, steelpannetje, deegroller, bakplaat, bakpapier, uitsteekvorm rond 5 cm diameter

Bereiden: Doe de dadels in de keukenmachine en voeg het amandelmeel toe. Smelt de kokosolie in een steelpan en schenk bij de dadels. Voeg ook de honing en de speculaaskruiden toe. Laat de keukenmachine zijn werk doen en hak tot een fijn en plakkerig mengsel.

Meng in een mengkom de speltbloem met het bakpoeder en de suiker. Voeg hier beetje bij beetje het amandelmengsel aan toe en kneed tot een korrelig deeg. Tik een eitje uit boven de kom en maak nu een deegbal. Laat het deeg even rusten, liefst op een koele plaats.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrooi een schoon werkblad met wat meel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een langwerpige plak van ongeveer 5 mm dikte. Steek uit het deeg de rondjes, ik haalde er zo’n 20 uit maar dat ligt natuurlijk een beetje aan de grootte van je uitsteekvorm.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep hier voorzichtig de speculaasrondjes op. Ik gebruikte een mes om ze van het aanrecht over te leggen op de bakplaat. Schuif de bakplaat met speculaaskoeken de oven in en bak 5 minuten.

Maak het amandelspijs klaar door het amandelmeel te mengen met de honing. Kluts een eitje los in een apart kommetje of glaasje. Voeg ongeveer de helft van het losgeklopte ei toe aan het amandelspijs. Vorm nu bolletjes van het spijs en druk ze iets uit, zodat ze straks mooi op de koekjes passen.

Haal de koekjes uit de oven en druk op elk koekje voorzichtig wat amandelspijs. Leg er nu een tweede koekje boven op. Herhaal dit totdat alle koekjes dubbele koekjes geworden zijn. Bestrijk elk koekje met wat van het overgebleven geklutste ei. Leg wat amandelschaafsel bovenop en smeer nog een keer in met ei.

Bak de dubbele speculaas koeken nu 15 minuten in de warme oven. Laat goed afkoelen, en geniet ervan!

speculaas koeken

speculaas koeken

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

amandelmeel amandelspijs gevulde speculaas sint sinterklaas speculaas traktatie zoet
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleHartige banketletter met gehaktvulling
Next Article 10 x Sinterklaas recepten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

4 reacties

  1. Marlotte on 1 december 2015 07:36

    Aah, wat zien ze er leuk uit! Weer eens een andere manier van gevulde koek. Echt heerlijk! Ben benieuwd, ga deze snel eens maken!

    Reply
  2. Renke on 1 december 2015 10:55

    Zal best lekker zijn. Het gezonde zet ik mijn vraagtekens bij.
    Per stuk ( heb ik even berekend) zit er nog rond de 250 kcal per stuk in.
    Dat vind ik teveel voor een tussendoortje.

    Reply
    • Mind Your Feed on 1 december 2015 13:30

      Fijn dat je dit even hebt berekend 🙂 Maar zelf doe ik niet aan kcal en let ik vooral op de pure, natuurlijke ingrediënten. Dat is wat een gerecht voor mij gezond maakt. Ik heb trouwens nergens gezegd dat dit een tussendoor-koek is, dit is echt een snoepje. Zo zou je het ook moeten zien, als iets extra. En dan enorm van genieten! 🙂

      Reply
  3. Jeannette on 31 december 2015 12:36

    Ik had nog wat spijs over en dacht nu eindelijk eens die leuke gevulde speculaaskoeken van jouw recept te maken. Mijn beslag was echter een beetje dun geworden, dus besloot ik er muffins van te maken. Ze zijn echt heerlijk geworden!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.