Coleslaw salade met appel en rozijnen

1

Ik ben echt blij dat het weer wat mooier weer is. Die regen en grijze dagen van de afgelopen tijd, ik was er wel een beetje klaar mee. Deze week is de langste dag van het jaar en in mijn herinnering zaten we dan altijd al volop in de zomer… Lekker veel naar buiten toe. De bbq aan het eind van de middag aan. Zwoele zomeravonden…. Echt kom maar door hoor! Als het goed is, mogen we dit weekend weer. En daarna graag in 1 streep zo door richting de vakantie. Als we dan buiten eten, vind ik het altijd wel lekker om een frisse salade op tafel te zetten. Deze coleslaw salade met appel en rozijnen bijvoorbeeld. Smaakt echt prima bij zelfgemaakte saté en je zet gelijk de zon op tafel!

coleslaw salade

Die zomervakantie trouwens, die komt ook wel heel erg snel dichterbij. En dat is natuurlijk een heerlijk vooruitzicht. Behalve dat we nog geen plannen hebben. Of jawel, de plannen zijn er wel, maar er is nog niets geregeld. Ik wil wel heel graag een paar weken weg, maar ik heb nog niets geboekt. Daar moet ik echt deze week even voor gaan zitten, anders ben ik volgens mij echt te laat. Of zal dat wel meevallen?

Het idee is om deze zomer weer eens te gaan kamperen. En dan niet in een kant-en-klare luxe glamping tent, maar met de vouwwagen die we kunnen lenen. Ik ben echt zo benieuwd hoe dat gaat bevallen. Voor hetzelfde geld staan we binnen 3 dagen weer thuis, haha! In elk geval zal op de camping ook regelmatig de bbq aan gaan, want ik ben op vakantie nooit zo van het koken. Deze coleslaw salade met appel en rozijnen zet ik ernaast, zo krijg ik toch mijn veggies ook weer binnen!

coleslaw salade

Coleslaw salade met appel en rozijnen

Voor 4 personen:

  • 200 gr witte kool (gesneden)
  • 200 gr wortel (fijn gesneden)
  • 100 gr rode kool (gesneden)
  • 1 rode appel
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr rucola
  • 2 el mayonaise
  • 2 el kwark
  • 1/2 limoen
  • peper
  • zout

Nodig: saladeschaal, klein schaaltje voor de dressing

Bereiden: Doe de witte kool, wortel en rode kool in een grote saladeschaal.

Snij de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij er daarna dunne partjes van.

Voeg de rucola toe aan de saladeschaal. Schep de rozijnen erbij en doe de partjes appel in de schaal. Hussel goed door.

Maak de dressing van het sap van 1/2 limoen met de mayonaise en kwark. Breng op smaak met peper en zout.

coleslaw salade

Ga je aan de slag met dit recept voor coleslaw salade met appel en rozijnen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.