Coleslaw salade met appel en rozijnen
Makkelijk recept om zelf frisse knapperige coleslaw salade te maken voor bij de bbq, met zelfgemaakte dressing.
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 10 minuten minuten
BBQ recepten, Bijgerechten recepten, Salade recepten
Servings: 4
- 200 gram witte kool (gesneden)
- 200 gram wortel (fijn gesneden)
- 100 gram rode kool (gesneden)
- 1 rode appel
- 50 gram rozijnen
- 50 gram rucola
Voor de dressing:
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels kwark
- ½ limoen
- snuf peper
- snuf zout
Doe de witte kool, wortel en rode kool in een grote saladeschaal.
Snij de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij er daarna dunne partjes van.
Voeg de rucola toe aan de saladeschaal. Schep de rozijnen erbij en doe de partjes appel in de schaal. Hussel goed door.
Maak de dressing van het sap van ½ limoen met de mayonaise en kwark. Breng op smaak met peper en zout.
Calorieën: 108kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 2g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 0.1g | Vezels: 6g
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer