X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
zelf satesaus maken

Zelf satesaus maken

10
By Mind Your Feed on 10 mei 2016 Snacks

Ja zeker, de lente is nu echt goed aangebroken! Oh oh, wat heb ik genoten van het mooie lange voorjaarsweekend! Heerlijk zeg, ik ben zoveel mogelijk buiten geweest, want voor je het weet is het weer minder goed weer. Pakken wat je pakken kunt, qua zonnestralen en licht-energie! Mijn leven speelde zich dus vooral in onze achtertuin af, lekker op blote voeten een beetje rommelen op een tempo dat wel iets lager lag dan de week ervoor. Toen was ik zo druk geweest, daar moest ik nog even van bijkomen. Buiten eten hebben we natuurlijk ook gedaan, lekker de bbq aan, saté erbij en natuurlijk zelf satesaus maken. 

zelf satesaus maken

Satésaus recept

Het leuke aan mijn blog vind ik dat ik maar bezig blijf met steeds weer wat nieuws proberen. Natuurlijk staat er hier ook een emmer satésaus in de koelkast, super makkelijk voor bij de saté. Of elke andere Oosterse maaltijd, want ook bij nasi of bami eet ik gerust pindasaus. Snel klaar, je hoeft alleen maar water toe te voegen en even te roeren en laten pruttelen. Maar, het is eigenlijk stond zelf satesaus maken nog wel hoog op mijn wensenlijstje. Toen dit weekend de bbq weer aan ging, vond ik het dan ook een mooi moment om zelf eens te experimenteren.

Zelf satésaus maken met pindakaas

Google is ook mijn vriend hoor, dus na een klein zoekrondje had ik de ingrediënten bepaald die ik als basis zou gaan gebruiken. Ik lees altijd wat verschillende – liefst originele, traditionele – recepten en beslis dan wat ik er wel en niet van over ga nemen. Natuurlijk zitten de pinda’s er wel in! Ik bedacht me ineens dat ik nog een pot 100% Pindakaas in de kast had staan, wel zo makkelijk. Uiteindelijk is pindakaas ten slotte niets anders dan gemalen pinda’s, net zolang tot er olie uit de noot vrij komt. Verder hoeft er in pindakaas niets te zitten, en dat zit er dus ook niet in die pot. Er zit zelfs geen extra olie of zout bij, past dus helemaal in mijn straatje…. #nospon trouwens, gewoon enthousiast!

zelf satesaus maken

En ik hou wel van een beetje pittig…. Dus als je daar niet zo van bent, dan zou ik een beetje inhouden met de sambal…. Deze satesaus maak je natuurlijk klaar voor bij een zelfgemaakte saté van kip of varkenshaas. Ook in de marinade gebruik ik nog weer peper, dus een lekkere spicy combinatie wordt het zo. Ik vind dat heerlijk, het doet me denken aan Bali, voetjes in het zand, koud Bintang biertje op tafel, en dan verse saté van de grill met homemade pindasaus…. Yumm! Thuis smaakte de saté trouwens ook goed, zeker met deze satésaus erbij en verder nog een simpele salade on the side. Ik hoop op nog heel veel warme mooie dagen!

zelf satesaus maken

zelf satesaus maken

Zelf satésaus maken

Makkelijk recept voor de lekkerste pindasaus gemaakt met pindakaas en kokosmelk
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 10 minuten minuten
Saus
Oosters
BBQ, Sauzen, Zelf maken
Servings: 1 portie

Nodig

  • Steelpan

Ingrediënten

  • 4 eetlepels pindakaas (zonder toevoegingen)
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 75 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 teen knoflook
  • 4 theelepels sambal (naar eigen smaak)
  • 1/2 theelepel komijn

Bereiden

  • Doe de pindakaas, kokosmelk, olijfolie en ketjap in de steelpan en zet de pan op een laag vuurtje. Schenk nu in eerste instantie 75 ml water bij de saus. Roer de ingrediënten door elkaar en laat rustig warm worden. Je zult zien dat de pindakaas steeds zachter wordt en de saus egaal wordt.
  • Pers de knoflook boven de steelpan uit, voeg de sambal en komijn toe en roer nogmaals goed door.
  • Is de satesaus nog te dik, voeg dan nu wat extra water toe. Serveer met zelfgemaakte saté en een frisse salade.
Calorieën: 58kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 1g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

zelf satesaus maken

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Zelf satesaus maken, makkelijk recept voor zelfgemaakte pindasaus van pindakaas en kokosmelk, sambal en ketjap

Ga je zelf satesaus maken? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bbq dip dipsaus kipsaté kokosmelk pindakaas pindasaus pittig saté satesaus saus sauzen
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWitte bonensalade met tonijn
Next Article Hotspots in Kopenhagen
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Kip kerrie salade

Kipsalade voor op brood

10 reacties

  1. Marijke on 10 mei 2016 15:36

    Dit is een lekkere saus. I.p.v. kokosmelk kan ook een stukje santen van een blok gebruikt worden. Dit laten smelten bij de pindakaas en het water en de andere ingrediënten. Hoeft er niet een pakje of blik kokosmelk ervoor geopend te worden.

    Reply
  2. Luci on 29 mei 2016 19:01

    Zo simpel…er is echt een wereld voor mij open gegaan sinds zonder pakjes en zakjes 🙂

    Reply
  3. Marjet on 9 april 2017 21:05

    Briljant lekker is dit!!! Deze gaan we bij elke bbq en wrs nog wel vaker maken! Heerlijk!

    Reply
  4. Chantal on 30 september 2017 09:40

    Lekker! Welke pindakaas gebruik je? Qua smaak zit er veel verschil in een calve pindakaas of 100% pindakaas vd appie om zo maar iets te noemen. Hoor het graag 🙂

    Reply
  5. Caroline on 11 december 2018 14:18

    Ipv knoflook heb ik knoflookpoeder toegevoegd. En idd santen gaat prima ipv kokosmelk. Scheutje citroensap erin, en limoenblaadje mee laten trekken. Lekker snelle satesaus. Hmmmm.

    Reply
  6. Nico on 31 augustus 2019 00:30

    Het is echt lekker met komkommer schijfjes in satesaus te dippen. Dit is voor mij ook een heerlijke manier om
    komkommer te eten. Want komkommer zo zonder iets vind ik niet zo lekker en boert later bij mij op.
    Maar leuk dat jij dit ook hebt.

    Reply
  7. Jan on 16 september 2019 13:57

    Het smaakte heerlijk
    Is voor herhaling vatbaar reny bedankt

    Reply
  8. John on 1 juli 2020 11:18

    Google is my friend, kan het nog erger?

    Reply
    • Mind Your Feed on 3 juli 2020 15:08

      Vast wel, maar het ging om het recept voor satésaus 😉
      Dank voor je reactie.

      Reply
  9. Mar on 29 oktober 2023 19:00

    Hii, erg lekker recept! Ik vroeg me af welke pindakaas je hebt gebruikt? ik gebruikte de 100% van de jumbo, maar dan zitten er veel meer calorieën in dan jij beschrijft. Kan het zijn dat jij een pindakaas hebt gevonden met minder calorieën?

    Reply
3.50 from 2 votes (2 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.