X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes

3
By Mind Your Feed on 29 april 2016 Diner

Oh yeah, it’s friday! Dat betekent dat het weekend begint, heerlijk! Ik heb de hele week in de keuken gestaan en vandaag heb ik niet zoveel puf meer… Het is hier deze week vakantie, maar eigenlijk heb ik behoorlijk hard gewerkt. Senna mocht een paar nachtjes logeren, dus ik had overdag alle tijd om de keuken in te duiken. Nou, dat heb ik gedaan hoor, de laatste keer dat er zo hárd werd gekookt, was met Kerst. En waarom eigenlijk… Ik weet niet, het leek wel alsof alles deze week samenkwam, zo’n week waarin je dacht dat het best relaxed zou zijn, maar uiteindelijk … Dus ik doe niks meer vandaag, ik duik vanavond op de bank en ga lekker snacken met deze Italiaanse gehaktballetjes.

Italiaanse gehaktballetjes

Op vrijdagavond, maar eigenlijk op alle weekend-avonden, eten wij niet meer zo uitgebreid. Het is vaak snack-achtig, een beetje fastfood, niet te moeilijk maar vooral wel lekker! Deze Italiaanse gehaktballetjes had ik al eens in grotere versie gemaakt, voor bij de aardappels en groenten, maar klein zijn ze net zo goed! Je zou ze bij een pasta kunnen serveren, maar eigenlijk vind ik ze als snack ook té lekker…. Zowel warm als koud smaken ze goed, en ik droom elke keer weer even weg naar Italië als ik deze gehaktballetjes eet.

Italiaanse gehaktballetjes

Oh, dromen over Italië doe ik de laatste weken maar al te vaak…. Ik heb zo’n zin in vakantie, en voor de zomer heb ik mijn favoriete vakantieland weer op het oog… Maar volgens mij ben ik óf al te laat, óf ik zoek niet goed, óf ik kan het gewoon niet vinden, maar ik heb nog niets geboekt. Ja ja, i know, volgens mij  moeten we daar maar eens mee gaan opschieten. Volgende week heb ik weer wat meer tijd en duik ik er eens goed in. Want echt zeker te weten dat ik deze zomer geniet van pizza’s, pasta’s en gelati!

Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes

Voor ongeveer 12 stuks:

  • 300 gr gehakt (half om half)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 2 el boekweitmeel
  • peper
  • zout
  • boter om in te bakken
  • water

Nodig; mengkom, koekenpan

Bereiden: Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.

Meng het gehakt met de kruiden, de gesnipperde ui en pers de knoflook erbij uit. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Doe 2 el tomatenpuree, Parmezaanse kaas, het ei en de boekweitmeel bij het gehakt en kneed tot een stevige bal. Verdeel het gehakt in 12 kleine balletjes en rol deze in je handen tot ze stevig zijn.

Verwarm een klontje boter in de pan en leg de Italiaanse gehaktballetjes in de pan. Braad ze eerst rondom aan, zodat ze overal een mooi bruin korstje hebben.

Schenk nu ongeveer 1/2 cm water in de pan en lepel het blikje tomatenpuree verder uit in de pan. Meng met het water, doe de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de Italiaanse gehaktballetjes in circa 10 minuten gaar worden.

Enjoy!

Italiaanse gehaktballetjes

Ga je aan de slag met dit recept voor Italiaanse gehaktballetjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

borrel borrelhap fastfood gehakt gehaktballen gehaktballetjes glutenvrij Italiaans gehakt Italiaanse keuken Italie snack
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleOreo cookies ijs
Next Article Meimaand = Coeliakiemaand
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Ketjap marinade

Zelf kipsaté maken

Zoete aardappel van de BBQ

3 reacties

  1. Marleen on 30 april 2016 16:39

    Hoi Reny,

    Wat een geerlijk recept! Van het idee alleen al krijg ik enorme honger 🙂
    Maar helaas was mijn bal niet zo stevig als gehoopt. Heb je misschien een tip voor als het niet lukt een stevige bal te maken?

    Alvast bedankt,
    Groeten Marleen

    Reply
  2. Mind Your Feed on 24 mei 2016 16:29

    Ik denk dat het gehaktmengsel nog te nat was. Voeg dan nog iets meer boekweitmeel toe!

    Reply
  3. Evi on 10 mei 2017 11:30

    Hi, kan je ipv boekweitmeel ook iets anders gebruiken? Ik heb namelijk alles behalve dit ingredient in huis!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
1 juli 2025

Ketjap marinade

28 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #27 – 2025

26 juni 2025

Zelf kipsaté maken

24 juni 2025

Zoete aardappel van de BBQ

21 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #26 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.