X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
zelf kipsaté maken

Zelf kipsaté maken

3
By Mind Your Feed on 6 augustus 2019 Diner

Oeh, het is eigenlijk een schande dat dit recept nog niet op de blog staat. Ja, ik schaam me dan ook diep. Dit is zo’n basic recept dat ik elke keer weer gebruik en ik heb het nog niet eens met je gedeeld. Maar goed, wat niet is, kan nog komen. En dat moment is dus vandaag. Ik ga er namelijk vanuit dat we deze zomer de bbq nog heel vaak gaan aansteken. En dan mag dit recept voor zelf kipsaté maken natuurlijk niet ontbreken! Het is echt zoveel lekkerder wanneer je zelf aan de slag gaat dan wanneer je kant-en-klare kipsaté koopt. Geloof mij maar, wanneer je deze sateetjes eenmaal hebt geproefd, wil je niet meer anders! Serveer er nog wat makkelijke bbq bijgerechten bij en de maaltijd is compleet!

zelf kipsaté maken

Kip saté recept met pittige Oosterse marinade

Zelf kipsaté maken is wel meer dan de kip snijden en aan een stokje rijgen. Het geheime ingrediënt is de marinade voor de kip. En een beetje geduld en liefde voor lekker eten heb je ook wel nodig. Als wij gaan bbq-en, dan maken we altijd zelf de saté klaar. Het vlees rust dan het liefst de hele middag in de Oosterse marinade, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Langer kan zeker ook, daar wordt de kip alleen maar malser van.

zelf kipsaté maken

Malse kip saté op de bbq

Steek je binnenkort de bbq aan? Dan zou je dit recept voor zelfgemaakte kipsaté zeker moeten proberen. Maar wil je een Oosters gerecht maken met kip, dan is deze marinade ook een aanrader! Dit is echt zo’n basic recept dat je steeds weer opnieuw kunt gebruiken! Natuurlijk maak je daar ook zelfgemaakte satésaus bij!

bbq bijgerechten recepten, bbq salade recepten, bbq groente recepten

zelf kipsaté maken

Zelf kipsaté maken

Makkelijk recept voor de lekkerste kip saté met zelfgemaakte Oosterse marinade.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Hoofdgerecht
Aziatisch
BBQ, Kip recepten
Servings: 4

Nodig

  • Schaal
  • Knoflookpers
  • Saté prikkers

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijfilet
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 1 cm verse gember
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml ketjap
  • 1 theelepel sambal

Bereiden

  • Snij de kippendijfilet in blokjes en doe deze in een schaal.
  • Schil en snipper de ui, dit mag heel fijn. Verwijder de steel van de peper, snij in kwarten, verwijder de zaadjes en snij fijn. Doe de ui en de peper bij de kippendijfilet in de schaal. Pers hier de knoflook en gember bij uit.
  • Pers het sap van 1 limoen uit boven de schaal. Strooi hier nu ook de komijn en ketoembar bij. Ik hou van komijn, dus ik doe vaak wat extra….
  • Schenk nu 100 ml olijfolie bij de kippendijfilet en voeg ook de ketjap en sambal toe. Roer goed door. Dek de schaal af met folie en laat het liefst een hele middag of zelfs hele nacht rustig in de koelkast staan.
  • Wanneer je de kipsaté wil gaan klaar maken, is het handig om de houten prikkers even te laten weken in wat water. Dit voorkomt dat de stokjes gaan verbranden. Rijg de kipblokjes aan de prikkers en grill ze op de bbq rondom mooi bruin en gaar. En natuurlijk eet je hier zelfgemaakte satésaus bij!
Calorieën: 350kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 5g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

zelf kipsateé maken

zelf kipsaté maken

Ga je zelf kipsaté maken? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

bbq bbq kip recepten bbq recepten kipsaté kipsaté recepten kipsaté zelf maken saté ayam
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleOosterse kip mango salade
Next Article 20 x Zomerse salade recepten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

3 reacties

  1. Peter on 9 augustus 2019 11:03

    Op de laatste foto staat de saté voorzien van sesamzaadjes. Natuurlijk om de foto goed uit te laten komen, maar het is ook lekker. Vraagje: Als je sesamzaadjes gebruikt, rooster je die dan of niet?

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 september 2019 09:26

      Ik heb de sesamzaadjes bij dit recept niet geroosterd… Dat hoeft ook niet, kan wel maar dan echt heel kort. Geeft net wat meer smaak!

      Reply
  2. Sanne on 24 maart 2021 18:47

    Ziet er heerlijk uit! Bedankt voor het recept 😉

    Reply
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.