Zelf kipsaté maken

1

Oeh, het is eigenlijk een schande dat dit recept nog niet op de blog staat. Ja, ik schaam me dan ook diep. Dit is zo’n basic recept dat ik elke keer weer gebruik en ik heb het nog niet eens met je gedeeld. Maar goed, wat niet is, kan nog komen. En dat moment is dus vandaag. Ik ga er namelijk vanuit dat we deze zomer de bbq nog heel vaak gaan aansteken. En dan mag dit recept voor zelf kipsaté maken natuurlijk niet ontbreken! Het is echt zoveel lekkerder wanneer je zelf aan de slag gaat dan wanneer je kant-en-klare kipsaté koopt. Geloof mij maar, wanneer je deze sateetjes eenmaal hebt geproefd, wil je niet meer anders!

zelf kipsaté maken

Zelf kipsaté maken is wel meer dan de kip snijden en aan een stokje rijgen. Het geheime ingrediënt is de marinade voor de kip. En een beetje geduld en liefde voor lekker eten heb je ook wel nodig. Als wij gaan bbq-en, dan maken we altijd zelf de saté klaar. Het vlees rust dan het liefst de hele middag in de Oosterse marinade, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Langer kan zeker ook, daar wordt de kip alleen maar malser van.

zelf kipsaté maken

Steek je binnenkort de bbq aan? Dan zou je dit recept voor zelfgemaakte kipsaté zeker moeten proberen. Maar wil je een Oosters gerecht maken met kip, dan is deze marinade ook een aanrader! Dit is echt zo’n basic recept dat je steeds weer opnieuw kunt gebruiken!

Zelf kipsaté maken

Voor 500 gr kip, circa 6 stokjes kipsaté

  • 500 gr kippendijfilet
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 1 cm verse gember
  • 2 tl komijn
  • 2 tl ketoembar (gemalen koriander)
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml ketjap

Nodig; schaal, knoflookpers, 6 satéprikkers

Bereiden: Snij de kippendijfilet in blokjes en doe deze in een schaal.

Schil en snipper de ui, dit mag heel fijn. Verwijder de steel van de peper, snij in kwarten, verwijder de zaadjes en snij fijn. Doe de ui en de peper bij de kippendijfilet in de schaal. Pers hier de knoflook en gember bij uit.

Pers het sap van 1 limoen uit boven de schaal. Strooi hier nu ook de komijn en ketoembar bij. Ik hou van komijn, dus ik doe vaak wat extra….

Schenk nu 100 ml olijfolie bij de kippendijfilet en voeg ook de ketjap toe. Roer goed door. Dek de schaal af met folie en laat het liefst een hele middag of zelfs hele nacht rustig in de koelkast staan.

Wanneer je de kipsaté wil gaan klaar maken, is het handig om de houten prikkers even te laten weken in wat water. Dit voorkomt dat de stokjes gaan verbranden. Rijg de kipblokjes aan de prikkers en grill ze op de bbq rondom mooi bruin en gaar. En natuurlijk eet je hier zelfgemaakte satésaus bij!

zelf kipsateé maken

zelf kipsaté maken

Ga je zelf kipsaté maken? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Op de laatste foto staat de saté voorzien van sesamzaadjes. Natuurlijk om de foto goed uit te laten komen, maar het is ook lekker. Vraagje: Als je sesamzaadjes gebruikt, rooster je die dan of niet?

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.