Ga terug
+ servings
Geroosterde zoete aardappel wedges op de BBQ, geserveerd met romige tzatziki dip van yoghurt, dille, knoflook en limoen.

Zoete aardappel wedges

Makkelijk recept voor krokante zoete aardappel wedges van de BBQ of uit de oven met romige zelfgemaakte tzatziki.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Bijgerecht
Nederlands
BBQ recepten, Bijgerechten recepten, Zoete aardappel, Zoete aardappel recepten
Servings: 4

Nodig

  • Aluminium schaal voor de BBQ

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappels
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl tijm
  • ½ tl zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olie

Bereiden

  • De tzatziki maak je natuurlijk zelf. Het recept staat al online en kun je hier vinden!
  • Was de zoete aardappels en snij eventuele oneffenheden weg. Snij de zoete aardappels doormidden en snij er daarna partjes van.
  • Doe de zoete aardappel wedges in een grote mengkom. Voeg de olijfolie en de kruiden toe en pers de knoflook erbij uit. Hussel goed door.
  • Schep de partjes zoete aardappel in een schaal die op de bbq kan. Rooster de zoete aardappel wedges in zo’n 20 minuten gaar, schep regelmatig om.
  • Serveer de zoete aardappelwedges met zelfgemaakte tzatziki en geniet!
Calorieën: 156kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwit: 3g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 0.1g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl