Ga terug
+ servings
yoghurt muffins met muesli en blauwe bessen, gezonde muffins, ontbijt muffins, havermout muffins, tussendoortje

Yoghurt muffins met muesli en blauwe bessen

Luchtige muffins voor het ontbijt of als tussendoortje
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Ontbijt
Nederlands
Ontbijt recepten, Zoet
Porties: 8 stuks

Nodig

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 50 gram muesli
  • 100 ml yoghurt
  • 2 eieren
  • 25 ml honing
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 gram blauwe bessen

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de muffinvorm met bakpapiertjes geschikt voor muffins.
  • Doe de bloem samen met de muesli in de mengkom. Schep door. 
  • Schenk de yoghurt in de kom en tik de eitjes erbij. Gebruik een garde om een luchtig beslag voor de yoghurt muffins te maken.
  • Voeg de koekkruiden, honing en het bakpoeder toe aan het beslag en roer nogmaals alle ingrediënten door elkaar. 
  • Schep als laatste de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag voor de muffins met yoghurt over de muffinvorm. Het beslag is genoeg voor 8 muffins. 
  • Strooi tot slot nog een klein beetje muesli over de yoghurt muffins en schuif ze voor 15 – 20 minuten de warme oven in. Elke oven is anders, dus hou ze in de gaten!
Calorieën: 105kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 4g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl