Ga terug
+ servings
pasta pesto met gegrilde kip. Kip recepten met pasta

Pasta pesto met gegrilde kip

Makkelijk recept voor pasta pesto met kip en rucola
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Makkelijke maaltijden, Pasta recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 200 gram tagliatelle
  • 3 eetlepels courgette / groene pesto
  • 250 gram kipfilet
  • 75 gram rucola
  • 1 citroen
  • 4 takjes verse tijm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • snuf peper

Bereiden

  • Het recept voor courgette pesto met walnoten deelde ik al eerder met je. De keukenmachine maakt dit letterlijk in 5 minuten voor je klaar. Kant en klare pesto gebruiken kan uiteraard ook!
  • Snij de kipfilet in blokjes. Pers de citroen uit boven een grote schaal en voeg 3 el olijfolie toe. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe deze ook in de schaal. Leg de blokjes kipfilet in de marinade en laat zo’n 15-30 minuten staan.
  • Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de tagliatellle – ik gebruikte verse pasta – volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Verwarm de grillpan op het vuur en voeg verder geen olie toe. Bak de kipfilet in 5-7 minuten gaar en goudbruin.
  • Giet de pasta af en roer hier 3 el courgette pesto doorheen. Schep de gegrilde kip bij de pasta pesto en voeg de rucola toe. Roer goed door en maak deze pasta pesto af met – flink wat! – Parmezaanse kaas.
Calorieën: 573kcal | Koolhydraten: 78g | Eiwit: 42g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl