Ga terug
+ servings
pannenkoeken, basisrecept, pannenkoekenmix, oma pannenkoeken, makkelijk recept, zelf pannenkoeken bakken

Pannenkoeken - basisrecept

Makkelijk basis recept om zelf pannenkoeken te bakken
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 600 ml volle melk
  • 3 eieren
  • snuf zout (optioneel)

Bereiden

  • Doe de bloem in de kom. Schenk de helft van de melk erbij en tik de eieren boven de kom. Je kunt nog een snuf zout toevoegen, maar meestal doe ik dit niet.
  • Gebruik een garde om de ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag te mengen. Voeg daarna de rest van de melk toe en roer tot een glad beslag.
  • Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in het beslag zitten! Zet nu het beslag voor de pannenkoeken even weg, zo’n 30 minuten.
  • Voor het bakken van pannenkoeken heb ik een speciale pannenkoekenpan. Deze heeft al een mooie grootte en heeft maar een klein opstaand randje. Ideaal vind ik. Je kunt uiteraard ook een koekenpan gebruiken.
  • Wanneer het beslag even heeft gerust, roer je het nog 1 keer door. Verwarm een klein beetje olie of boter in de pan en schep dan met bijvoorbeeld een soeplepel het beslag in de pan. Draai de pan direct rond zodat het beslag goed kan uitlopen (en hier gaat het bij mij vaak mis, ik draai niet snel genoeg….) zodat je een mooie ronde pannenkoek krijgt.
  • Bak de pannenkoeken zo’n 2 minuten aan elke kant. Ga door tot het beslag op is. Tussentijds voeg ik geen extra boter toe aan de pan. Hou de pannenkoeken warm op een bord met deksel die je bovenop een pan met wat water op het vuur plaatst.
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl