Snij de roosjes van de bloemkool in stukjes en doe ze in de foodprocessor van de keukenmachine. Maal tot fijne korrels.
Zet een wokpan op het vuur, voeg hier geen olie aan toe en bak de bloemkool ‘rijst’ hier z’n 3 minuten in aan. Blijf omscheppen, je wilt de bloemkool niet laten aanbakken maar wel even het vocht eruit bakken. Zet het vuur uit en laat de bloemkool afkoelen.
Doe de bloemkool samen met de eieren en oude kaas in de mengkom. Snij 3/4e van de verse peterselie fijn en voeg dit samen met het chilipoeder en een beetje peper toe aan het beslag voor de bloemkool wafels. Meng alle ingrediënten door elkaar.
Verwarm het wafelijzer en schep de helft van het beslag op het ijzer. Zet het ijzer op middelhoge temperatuur, de bloemkool wafels bak je in zo’n 6 – 8 minuten gaar. Weersta de verleiding om tussentijds het wafelijzer te openen, daarmee trek je de wafels kapot. Laat ze langzaam garen!
Meng ongeveer 50 ml volle yoghurt met het laatste beetje fijn gesneden peterselie. Beleg de bloemkool wafels met de gerookte zalm, wat plakjes avocado, een beetje yoghurt en verse groentekiemen. Enjoy!