Ga terug
+ servings
banaan havermout wafels

Banaan havermout wafels

Makkelijk recept voor ontbijt wafels van havermout en banaan
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Ontbijt
Nederlands
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 75 gram havermout
  • 100 ml volle yoghurt
  • snuf kaneel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • bakspray of olie

Bereiden

  • Ik gebruik altijd een klein koffiemolentje om mijn havermout tot havermeel te malen. Dit kan eventueel ook met een blender.
  • Maal de havermout tot meel en doe deze in de mengkom. Prak de rijpe bananen tot moes en voeg deze toe. Tik de eieren boven de kom en schenk de yoghurt erbij. Strooi er een snuf kaneel bij en wat bakpoeder en meng dan tot een glad beslag.
  • Verwarm het wafelijzer voor en spray in met wat bakspray of gebruik een beetje olie om in te vetten.
  • Schep met een soeplepel wat van het beslag op het wafelijzer en doe deze dicht. Bak de banaan havermout wafels in zo’n 4 a 5 minuten goudbruin. Let op, want per wafelijzer kan de baktijd verschillen!
  • Serveer de banaan havermout wafels met wat extra yoghurt en verse blauwe bessen! En genieten maar…
  • En mocht je nou geen wafelijzer hebben, bak er dan kleine pannenkoekjes van. Net zo lekker!
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl