Ga terug
+ servings
zoete aardappel curry, vegetarische curry met zoete aardappel en kikkererwten, recept

Zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie

Makkelijk recept voor milde vegetarische curry met zoete aardappel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht
Indiaas
Curry recepten, Vegetarische recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram zoete aardappelen (2 kleine stuks)
  • 1 pot kikkererwten (gekookt)
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 cm verse gember
  • 1/2 limoen
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 snuf nootmuskaat
  • verse koriander
  • scheut olie om in te bakken

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten en verwijder eventueel de zaadjes. Schil de gember.
  • Schil de zoete aardappelen en snij hier fijne blokjes van, ongeveer 1,5 x 1,5 cm.
  • Verwarm wat olie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook en gember erbij uit en voeg ook de rode peper toe. Schep om en laat zo’n 3 minuten bakken tot de ui glazig ziet.
  • Voeg dan de zoete aardappel toe. Schep de tomatenpuree uit het blik en schenk de kokosmelk en sojasaus in de pan.
  • Pers het sap van 1/2 limoen uit boven de pan en voeg de kurkuma, komijn, kerrie en nootmuskaat toe.
  • Laat de zoete aardappel curry zo’n 30 minuten zachtjes stoven met de deksel half op de pan, zodat het vocht kan ontsnappen.
  • Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder de kraan. Wanneer de zoete aardappel gaar is, voeg je de kikkererwten toe aan de pan. Laat de kikkererwten warm worden. Doe dan als laatste de spinazie bij de zoete aardappel curry en laat iets slinken.
  • Deze zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie maak je af met verse koriander en serveer je met rijst of naanbrood!
Calorieën: 224kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 5g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 5g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl