Zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie

2

Nou het is ook gelijk maar goed duidelijk, de herfst is begonnen! Wat een regen en frisse wind de afgelopen dagen. Ik heb mijn dikke jas alweer uit de kast getrokken nadat ik vorige week een paar keer bibberend de kinderen bij school stond op te wachten. De overgang viel me even zwaar, maar nu vind ik het toch ook wel wat hebben. En, een van de voordelen van deze donkere maanden is natuurlijk dat ik aan de slag kan met comfort food! Vandaag een recept voor zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie. Echt heerlijk voor deze tijd van het jaar!

Na een paar hectische weken waarin ik nog hard werkte aan mijn Ebook Natuurlijk lunchen en we tegelijkertijd weer begonnen met school, sport en werk, was het vorige week eindelijk wat rustiger. Heel fijn, want nu had ik de tijd om weer een dagje met Renske de keuken in te duiken.

Ik vind die kookdagen altijd zo heerlijk. Wel heel intensief ook hoor, we maakten 9 recepten in 6 uur tijd, dus aan het einde van de middag was ik behoorlijk afgedraaid. Maar realiseerde ik me tegelijkertijd dat ik nog steeds zo geniet van het uitwerken van recepten, van het experimenteren achter de pannen en gewoon van het koken!

We hebben samen heel wat herfstig comfort food op de foto gezet. De recepten komen er allemaal binnenkort aan! Ik maakte onder andere deze zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie klaar. En dat was toch smullen! Een hap van dit gerecht en het is ineens niet zo erg meer dat het herfst is geworden!

Herfstig comfort food zet je makkelijk op tafel met deze vergetarische zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie. Serveer met rijst of naanbrood. #curry #zoeteaardappel #vegetarisch

Zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie

Voor 4 personen:

  • 2 kleine zoete aardappelen (300 gr)
  • 1 pot kikkererwten, gekookt
  • 200 gr verse bladspinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 cm verse gember
  • 1/2 limoen
  • klein blikje tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerrie
  • snuf nootmuskaat
  • verse koriander
  • olie om te bakken

Nodig: pan met dikke bodem

Bereiden: Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten en verwijder eventueel de zaadjes. Schil de gember.

Schil de zoete aardappelen en snij hier fijne blokjes van, ongeveer 1,5 x 1,5 cm.

Verwarm wat olie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook en gember erbij uit en voeg ook de rode peper toe. Schep om en laat zo’n 3 minuten bakken tot de ui glazig ziet.

Voeg dan de zoete aardappel toe. Schep de tomatenpuree uit het blik en schenk de kokosmelk en sojasaus in de pan.

Pers het sap van 1/2 limoen uit boven de pan en voeg de kurkuma, komijn, kerrie en nootmuskaat toe.

Laat de zoete aardappel curry zo’n 30 minuten zachtjes stoven met de deksel half op de pan, zodat het vocht kan ontsnappen.

Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder de kraan. Wanneer de zoete aardappel gaar is, voeg je de kikkererwten toe aan de pan. Laat de kikkererwten warm worden. Doe dan als laatste de spinazie bij de zoete aardappel curry en laat iets slinken.

Deze zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie maak je af met verse koriander en serveer je met rijst of naanbrood!

Herfstig comfort food zet je makkelijk op tafel met deze vergetarische zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie. Serveer met rijst of naanbrood. #curry #zoeteaardappel #vegetarisch

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Herfstig comfort food zet je makkelijk op tafel met deze vergetarische zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie. Serveer met rijst of naanbrood. #curry #zoeteaardappel #vegetarisch

Ga je aan de slag met dit recept voor zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Foto’s door Renske van Buren

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Met dit kil en nat herfstweer had ik zin in lekker verwarmend eten. Vanmiddag deze curry gemaakt. Echt heerlijk! En daarenboven gemakkelijk en snel klaar. Ik voel mij ineens een stuk energieker. Zal deze herfst en winter regelmatig op het menu staan.
    Bedankt om je recepten te delen!
    Groetjes,
    Rita

    • Mind Your Feed op

      Oh wat heerlijk zo! Laat de natte herfst maar komen hè, met dit soort gerechten! Wat leuk om van je te horen, heel graag gedaan!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.