Voor deze omelet sushi rolletjes begin ik met het maken van de omelet. Kluts 4 eieren en voeg hier de oestersaus aan toe. Dit geeft een zoutige smaak aan de omelet.
Verwarm een druppel olie in de koekenpan en schenk het geklutste ei erin. Laat de omelet langzaam garen, zet dan het vuur uit en laat even afkoelen.
Rooster de sesamzaadjes even kort in een droge pan.
Leg een sushi-matje (of stukje plastic folie, werkt ook prima!) om een schoon werkblad. Leg hier een nori-vel op.
Snij de omelet doormidden en leg 1/2 omelet op het nori-vel. Leg ongeveer 50 gr gerookte zalm (in plakken) op de omelet.
Snij de avocado in dunne plakjes en leg ongeveer 3 stukjes avocado in de lengte op de zalm. Strooi hier wat groente kiemen en geroosterde sesamzaadjes over. Let erop dat je de bovenkant van het nori-vel vrijhoudt.
Begin nu met rollen, rol de omelet sushi rolletjes strak op door tijdens het rollen met je handen de vulling stevig aan te drukken. Maak het uiteinde van het nori-vel een beetje nat zodat het goed plakt.
Maak een scherp mes een beetje vochtig en snij ongeveer 9 rolletjes uit een nori-vel. Herhaal bovenstaand recept nog een keer voor het 2e vel en je hebt deze heerlijk omelet sushi rolletjes met gerookte zalm als perfect hapje om het weekend in te luiden!