Verwarm de hapjespan op het vuur, voeg geen olie toe. Rul het gehakt in de pan en breng op smaak met cayennepeper, komijn en een snuf zout. Pers de knoflook uit boven de pan en bak nog kort even mee.
Schil de ui en snij in hele fijne ringen. Maak de paprika schoon en snij in blokjes. Snij de tomaatjes in kwarten. Laat de mais en zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel even na onder de kraan.
Snij de romaine sla in fijne reepjes. Schep de avocado uit de schil en snij hier blokjes van.
Meng voor de dressing van de taco salade 2 el zure room met 2 el tomatensalsa en het sap van 1/2 limoen.
Doe de romaine sla met de ui, paprika, tomaatjes, mais, zwarte bonen, avocado en het gehakt in de salade schaal. Schep de dressing door de taco salade heen. Kruimel wat taco-chips en geraspte kaas over de salade en serveer de taco salade met koriander naar smaak. Enjoy!