Ga terug
+ servings
pasta pesto salade, Italiaanse maaltijdsalade, makkelijke salade met pasta, recept

Pasta pesto salade met gegrilde kip

Makkelijk recept voor Italiaanse maaltijdsalade met pasta en kip
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Salade
Italiaans
Maaltijdsalade, Pasta recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram pasta (naar keuze)
  • 3 theelepels groene pesto
  • 200 gram kipfilet
  • 75 gram rucola
  • 50 gram prosciutto
  • 10 bolletjes mozzarella (mini)
  • 1 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • 10 kleine smaaktomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 1 theelepel oregano
  • peper

Bereiden

  • Zet een pan met water op het vuur voor de pasta, breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af en roer hier 1 el olijfolie doorheen. Zet de pasta weg en laat afkoelen.
  • Snij de kipfilet in reepjes en doe deze in een schaaltje. Voeg hier 1 el olijfolie aan toe, het sap van 1/2 citroen en de oregano. Laat even staan.
  • Snij de courgette in dunne plakken van ongeveer 3 mm. Verwarm de grillpan - zonder olie! - op het vuur en grill hier de courgettes in, 2 a 3 minuten per kant. Schep de courgette uit de pan. Gebruik dan dezelfde grillpan om de kip te grillen, ook zo'n 2 a 3 minuten per kant.
  • Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Snij de tomaten in kwarten. Laat de mozzarella bolletjes uitlekken en snij daarna doormidden.
  • Schep de pesto door de afgekoelde pasta. Doe de rucola in een schaal en voeg hier nu de pasta met pesto, de gegrilde kip, de paprika, tomaatjes, courgette en mozzarella aan toe. Scheur als laatste de plakken prosciutto over de pasta pesto salade met gegrilde kip en voeg eventueel nog wat peper toe. Eet smakelijk!
Calorieën: 340kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwit: 21g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 4g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl